Οι πωλήσεις της Mercedes υποχωρούν καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα εφοδιασμού

Der neue Mercedes-Benz Citan mit Camping-Modulen von VanEssa mobilcamping The new Mercedes-Benz Citan with camping modules by VanEssa mobilcamping
banner-google-news

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της Mercedes-Benz μειώθηκαν απότομα το δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας των προβλημάτων εφοδιασμού και των lockdown που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στην Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 490.000 επιβατικά αυτοκίνητα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σημειώνοντας μείωση 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Για το πρώτο εξάμηνο του 2022, το τμήμα αυτοκινήτων σημείωσε μείωση 16% στις πωλήσεις, για συνολικά 998.000 παραδόσεις. Οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν περισσότερο στην Κίνα, τη σημαντικότερη ενιαία αγορά, με πτώση 25% στα 163.700 οχήματα, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Οι πωλήσεις στην περιοχή της Ασίας μειώθηκαν κατά 20%, κυρίως λόγω των μέτρων περιορισμού, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 10% και η Βόρεια Αμερική σημείωσε πτώση 3% το τρίμηνο.

Ωστόσο, η Mercedes-Benz προβλέπει για το 2022 ελαφρά αύξηση των πωλήσεων σε σύγκριση με το 2021. Παρά τις ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού, «η ζήτηση των πελατών παραμένει υψηλή», δήλωσε η διευθύντρια πωλήσεων Britta Seeger. Τα πολυτελή μοντέλα ιδιαίτερα, όπως το Maybach και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της σειράς μοντέλων EQ, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Η μικρότερη επιχείρηση Mercedes-Benz Vans παρέμεινε λίγο κάτω από τα επίπεδα του περασμένου έτους με 100.000 πωλήσεις παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Autovision New
ΠΗΓΗReuters
Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!