ΠΟΑΥΣ: Βασική προτεραιότητα ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ στην Αθήνα

banner-google-news

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), πραγματοποίησε τη γενική της συνέλευση στον Βόλο στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Διοργανώτρια ήταν η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας. Παρόντες  ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σοφοκλής Φάτσιος: «Στόχοι μας αναβάθμιση υποδομών, ανανέωση στόλου, ασφάλεια και άνεση επιβατών»Ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ Σοφοκλής Φάτσιος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη «για τις γρήγορες και άμεσες λύσεις που δίνει» και ζήτησε από τον υφυπουργό Μεταφορών να προχωρήσει σε τροποποιήσεις και κατάργηση ορισμένων διατάξεων. Τόνισε επίσης ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η κατασκευή του νέου σταθμού στην Αθήνα. Ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ασχοληθούν, για να αλλάξει η εικόνα της πόλης με αυτήν την επένδυση, που θα προσφέρει και θέσεις εργασίας.

Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό θέμα την εφαρμογή του κανονισμού 1370/2007 για τις δημόσιες επιβατικές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές, όσον αφορά στην ανάθεση του μεταφορικού έργου με διαγωνιστικές διαδικασίες. Τέλος, θύμισε ότι  στην πανδημία τα ΚΤΕΛ ενίσχυσαν τα δρομολόγια και μέσα σε δύο μήνες, έγινε ταξινόμηση 200 λεωφορείων χωρίς να δαπανήσει το κράτος ούτε ένα ευρώ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει περαιτέρω τον κλάδο: «Η  κυβέρνηση σέβεται και στηρίζει το έργο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και των ανθρώπων τους και για τον λόγο αυτό δεσμεύεται ότι θα μεριμνήσει και για την τεχνολογική του αναβάθμιση, με στόχο την παροχή ακόμη πιο ποιοτικών υπηρεσιών».

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον βιομηχανικό πολυχώρο Τσαλαπάτα, στον Βόλο.