ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Toyota Proace Electric

banner-google-news

Η Toyota λανσάρει τα πρώτα της ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών με μπαταρία στην Ευρώπη, τα Proace Electric και Proace Verso Electric, προσθέτοντας μια ισχυρή νέα διάσταση στη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Toyota Professional.

Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) αντιπροσωπεύουν προς το παρόν ένα μικρό ποσοστό των πωλήσεων νέων LCV στην Ευρώπη, αλλά ορισμένοι παράγοντες επιταχύνουν τη ζήτηση για πρακτικές εναλλακτικές λύσεις αντί των φορτηγών με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σε ολόκληρη την περιοχή, οι ζώνες χαμηλών και μηδενικών εκπομπών τίθενται σε ισχύ για τη μείωση της τοπικής ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα αστικά κέντρα, την ίδια στιγμή που η ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου δημιουργεί περισσότερη καθημερινή κίνηση παραδόσεων.

Toyota Proace Electric (17)

Οι καταναλωτές αναζητούν ενεργά καθαρότερες μορφές μεταφοράς και μεγάλες εταιρείες καθιστούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ως απαίτηση στο πλαίσιο των διαγωνισμών του στόλου τους. Το ενδιαφέρον των πελατών αυξάνεται επίσης, καθώς οι κατασκευαστές φέρνουν περισσότερα μοντέλα στην αγορά και γίνονται πιο ορατά στους δρόμους της πόλης.

Η Toyota έχει λανσάρει ήδη από το 2021 τα πρώτα της ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών με μπαταρία στην Ευρώπη, τα Proace Electric και Proace Verso Electric. Τα νέα μοντέλα όχι μόνο παρέχουν τις καλύτερες απαιτήσεις ισχύος, απόδοσης και φόρτισης στην κατηγορία τους στα τμήματα BEV, αλλά προχωρούν περισσότερο παρέχοντας ακριβώς την ίδια ποιότητα και πρακτικότητα μεταφοράς φορτίου ή ανθρώπων με τα αντίστοιχα πετρελαιοκίνητα.

Επιτυγχάνουν την καλύτερη απόδοση EV στην κατηγορία τους χωρίς συμβιβασμούς στις κορυφαίες στην αγορά ικανότητες μεταφοράς φορτίου των συμβατικών ομολόγων τους. Με κορυφαία αυτονομία έως και 330 χλμ., το Proace Van Electric και το Proace Verso Electric παρέχουν στους πελάτες πρόσβαση στις ζώνες χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων της Ευρώπης και όχι μόνο. Για τους επαγγελματίες πελάτες, η αποφυγή της ανάγκης καθημερινής επαναφόρτισης διασφαλίζει ότι τα οχήματά τους θα έχουν ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Toyota Proace Electric (16)

ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Το Proace Electric και το Proace Verso Electric μπορούν να καθοριστούν με οποιοδήποτε από τα δύο πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου, για να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές απαιτήσεις οδήγησης των πελατών. Αυτά τροφοδοτούν έναν μπροστινό ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους μπροστινούς τροχούς, παρέχοντας ομαλή, αθόρυβη απόδοση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το μικρότερο από τα δύο είναι μια μπαταρία 18 μονάδων 50 kWh που ζυγίζει 383 κιλά και προσφέρει την καλύτερη αυτονομία στην κατηγορία της έως και 230 χλμ.. Αυτό θα είναι ιδανικό για πελάτες που κάνουν τακτικά σύντομα ταξίδια στην πόλη ή οργανισμούς που εργάζονται σε μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη ή βιομηχανικό πάρκο.

Toyota Proace Electric (18)

Η μεγαλύτερη μπαταρία με 27 μονάδες αποδίδει 75 kWh και ζυγίζει 534 κιλά. Δίνει στα ηλεκτρικά μοντέλα Proace τη δυνατότητα να καλύψουν έως και 330 χλμ. με πλήρη φόρτιση, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες ηρεμία όταν πρέπει να κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια ή να έχουν ένα φορτωμένο πρόγραμμα μεταξύ των ευκαιριών επαναφόρτισης.

Η επιλογή είναι διαθέσιμη και για τους τέσσερις τύπους αμαξώματος: Verso carriers, panel van, Crew Cab και platform cab. Στη σειρά Proace, και οι δύο μπαταρίες μπορούν να καθοριστούν για μεσαία και μεγάλα μήκη οχημάτων, ενώ το συμπαγές μοντέλο χρησιμοποιεί αποκλειστικά την μπαταρία των 50 kWh.

Η Toyota ερεύνησε τις ανάγκες των πελατών-στόχων της και βρήκε ότι η πλειονότητα συνήθως κάλυψε μόνο περίπου 45 χιλιόμετρα σε μια εργάσιμη ημέρα. Η γενναιόδωρη αυτονομία που παρέχεται και από τις δύο επιλογές μπαταριών σημαίνει ότι για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, τα νέα μοντέλα Toyota δεν θα απαιτούν καθημερινή επαναφόρτιση, μειώνοντας τον χρόνο ακινητοποίησης των οχημάτων.

Toyota Proace Electric (13)

Η αυτονομία μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο καιρός και η θερμοκρασία, ο τύπος και η ποιότητα του δρόμου, ο τρόπος οδήγησης του οδηγού και το ωφέλιμο φορτίο που μεταφέρεται.

Το Proace Electric και το Proace Verso Electric έχουν τρεις λειτουργίες οδήγησης, Eco, Normal και Power, που επιλέγονται με χρήση διακόπτη τοποθετημένο στην κεντρική κονσόλα.

Toyota Proace Electric (14)

Όταν οδηγείτε σε λειτουργία «Power», η μέγιστη ισχύς εξόδου και από τις δύο μπαταρίες είναι 136 DIN hp/100 kW με μέγιστη ροπή 260 Nm που παρέχεται από την εκκίνηση. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 km/h και η επιτάχυνση 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 13,1 δευτερόλεπτα. Στη λειτουργία Eco η απόδοση μειώνεται στους 82 DIN hp/60 kW με 190 Nm ροπής, ενώ στην Normal mode το ηλεκτρικό σύστημα παράγει 109 DIN hp/80 kW με 210 Nm.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 7,4 kW και καλώδιο τύπου 2 6 m για σύνδεση σε πρίζα φόρτισης σπιτιού, καθώς και την επιλογή καλωδίου τύπου 2 7 m για σύνδεση σε σύστημα wallbox 32 A. Προαιρετικά, μπορεί να καθοριστεί ένας ταχύτερος ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής 11 kW. Η υποδοχή σύνδεσης στο μπροστινό αριστερό φτερό είναι συμβατή με σημεία φόρτισης δημόσιας/τρίτου κατασκευαστή.

Ο χρόνος επαναφόρτισης ποικίλλει ανάλογα με τα κριτήρια παροχής ρεύματος σε διάφορες αγορές, αλλά ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης 100 kW DC αποφέρει φόρτιση 80% σε περίπου 32 λεπτά για την μπαταρία 50 kW και 48 λεπτά για την μπαταρία 75 kW.
Περαιτέρω ηρεμία του πελάτη σχετικά με την ποιότητα και την ανθεκτικότητα της μπαταρίας παρέχεται από την εγγύηση του κατασκευαστή οκτώ ετών/160.000 km. Σε ορισμένες αγορές, υπάρχει η επιλογή επέκτασης αυτής της εγγύησης περαιτέρω, σε συνδυασμό με έναν ετήσιο έλεγχο υγείας της μπαταρίας ως μέρος του προγραμματισμένου προγράμματος σέρβις.

Toyota Proace Electric (12)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΑΝ 1 ΤΟΝΟΥ

Το νέο Proace Electric προσφέρει στους πελάτες την ίδια επιλογή μορφών με την τυπική σειρά εκδόσεων συμπεριλαμβανομένου ενός panel van σε συμπαγή, μεσαία και μεγάλα μήκη αμαξώματος. μια καμπίνα πληρώματος, εξοπλισμένη με μια επιπλέον σειρά καθισμάτων· και μια καμπίνα πλατφόρμας για ειδικά και εξειδικευμένα σώματα.

Με την μπαταρία να βρίσκεται εξ ολοκλήρου κάτω από το δάπεδο του οχήματος, δεν υπάρχει καμία επίδραση στη χωρητικότητα φόρτωσης του Proace, σε καμία έκδοση. Επιπλέον, αυτός ο σχεδιασμός προσθέτει στη σταθερότητα και την ακαμψία του οχήματος, συμβάλλοντας στη σταθερή απόδοση και την απόκριση.

Ομοίως, το ωφέλιμο φορτίο και η ικανότητα ρυμούλκησης διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με τα καλύτερα στην κατηγορία τους.
Το Proace Compact Electric έχει όλα τα πλεονεκτήματα του συμπαγούς μεγέθους και της ικανότητας μεταφοράς φορτίου του συμβατικού πάνελ βαν, με συνολικό μήκος 4.609 mm με μεταξόνιο 2.925 mm. Η διάμετρος στροφής των 11,3 μέτρων (ανάμεσα στα κράσπεδα) το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο για χρήση σε κατοικημένες περιοχές, ενώ το ύψος των 1,9 μέτρων επιτρέπει την πρόσβαση στους περισσότερους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Toyota Proace Electric (11)
Ο χώρος φόρτωσης είναι 2.162 mm μήκος και 1.636 mm πλάτος (μέγιστο εσωτερικό πλάτος), δίνοντας όγκο φόρτωσης 4,6 m 3 . Αυτό μπορεί να επεκταθεί στα 5,1 m3 με το έξυπνο σύστημα Smart Cargo, το οποίο χρησιμοποιεί ένα άνοιγμα στο μπροστινό διάφραγμα και έναν αναδιπλούμενο μηχανισμό καθίσματος συνοδηγού για να επεκτείνει το μήκος φόρτωσης σε επίπεδο δάπεδο από 2,16 σε 3,32 m.

Η έκδοση Medium έχει μήκος 4.959 mm και μεταξόνιο 3.275 mm. Όταν τοποθετείται το σύστημα Smart Cargo, το συνολικό μήκος φορτίου εκτείνεται στα 3.674 mm και η χωρητικότητα φορτίου αυξάνεται από 5,3 σε 5,8 m3.

Η Long έκδοση του Proace Electric έχει το ίδιο μεταξόνιο 3.275 mm, αλλά έχει εκτεταμένη πίσω προεξοχή που φτάνει το συνολικό μήκος του οχήματος στα 5.309 mm. Ο χώρος φορτίου έχει μήκος 2.862 mm και πλάτος 1.628 mm, δίνοντας όγκο φορτίου 6,1 m3 . Σε αυτήν την έκδοση, το σύστημα Smart Cargo παίρνει μέγιστο μήκος φόρτωσης στα 4,03 m, αυξάνοντας την ικανότητα φόρτωσης στα 6,6 m3 .

Στα φορτηγά μεσαίου και μεγάλου πάνελ, τα συρόμενα πλαϊνά ανοίγματα της πόρτας είναι αρκετά φαρδιά ώστε να μπορούν να φορτωθούν παλέτες Euro κανονικού μεγέθους.
Το Proace Electric ισοδυναμεί με τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας του με ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου σε όλες τις εκδόσεις. Αυτό μπορεί προαιρετικά να αυξηθεί στους 1.275 τόνους σε φορτηγά που διαθέτουν τη μικρότερη μπαταρία 50 kWh.

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Base, Comfort και Comfort Plus αποτελούν τα επίπεδα εξοπλισμού που συνδυάζουν πρακτικότητα, ασφάλεια και άνεση εφάμμιλη επιβατικών εκδόσεων. Η προδιαγραφή Comfort περιλαμβάνει χειροκίνητο κλιματισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους θερμαινόμενους καθρέφτες, οθόνη αφής επτά ιντσών με ήχο οθόνης, ραδιοφωνική λήψη DAB, υποδοχές Aux-in και USB, κουτί/εργαλειοθήκη κάτω από το κάθισμα και προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας.

Τα μοντέλα Comfort Plus αποκτούν προφυλακτήρες και λαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω με Monitor Blind Spot (BSM) και ατσάλινους τροχούς 16 ιντσών με πλήρη καλύμματα. Παρέχονται επίσης είσοδος χωρίς κλειδί και αυτόματος κλιματισμός. Το πακέτο πολυμέσων παρέχει συνδεσιμότητα smartphone με χρήση Apple CarPlay® / Android Auto™, DAB και προαιρετική δορυφορική πλοήγηση.

Όλες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες με ένα πακέτο Toyota Safety Sense συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος Pre-Collision System με ανίχνευση πεζών.

Διατίθενται επίσης πρόσθετα χαρακτηριστικά άνεσης, όπως αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, ρυθμιζόμενος περιοριστής ταχύτητας (ASL), οθόνη τυφλού σημείου (BSM) και ψηφιακός καθρέφτης που μπορεί να παρέχει εικόνα οπισθοπορείας 180 μοιρών.

Autovision New