Παρουσίαση: Φορτηγά Αστικών Διανομών – Renault D/D Wide

banner-google-news

Η γαλλική φίρμα ανανέωσε τις εκδόσεις της σειράς D και D Wide που προορίζονται για τις διανομές στα τέλη του 2019. Αρκετές είναι οι διαφοροποιήσεις, με κυριότερη τον νέο, εργονομικό και άνετο εσωτερικό σχεδιασμό. Υπάρχει επίσης νέος εξοπλισμός που αφορά στην ασφάλεια και την αεροδυναμική ενώ όλες οι νέες εκδόσεις υιοθετούν τη συνδεσιμότητα.


ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

logo DRIVAKOS 1949


Για τη βελτίωση της ροής του αέρα και συνεπώς της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου, η αεροδυναμική των Renault D και D Wide έχει βελτιστοποιηθεί. Μεταξύ άλλων, έχουν τοποθετηθεί νέοι πλευρικοί εκτροπείς καθώς και ένας νέος ρυθμιζόμενος εκτροπέας οροφής ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί χάρη στις 12 θέσεις ρύθμισης.

Renault

Η Renault Trucks προχώρησε στην ανασχεδίαση της καμπίνας των μοντέλων D και D Wide. Οι εκδόσεις που ξεκίνησαν να διατίθεται από τις αρχές του 2020 διαθέτουν ταμπλό νέας σχεδίασης, με νέο τιμόνι και νέο πίνακα οργάνων. Για να διευκολυνθεί η εργασία του οδηγού έχουν προστεθεί μια θήκη για tablet, μια υποδοχή για smartphone και δύο θήρες USB-C. Επίσης, υπάρχει νέο ηχοσύστημα που είναι συμβατό με το ψηφιακό, επίγειο ραδιοδίκτυο DAB+.

Εν τω μεταξύ, ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης έρχεται να προσφέρει το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού που περιλαμβάνει δερμάτινο τιμόνι, κάθισμα οδηγού με πλευρική στήριξη, πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους, δεύτερη θήκη για smartphone και ηλιοροφή (για το D Wide). Πρόβλεψη υπάρχει και για τον τομέα της ασφάλειας, με το σύστημα ελέγχου της ταχύτητας ταξιδίου ACC, το οποίο μπορεί και διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ρυθμίζοντας αυτόματα την επιτάχυνση και το φρενάρισμα και μειώνοντας την κόπωση του οδηγού. Ο ρυθμιζόμενος περιοριστής ταχύτητας (ASL) είναι επίσης ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό. Οι έλεγχοι και για τα δύο συστήματα είναι τοποθετημένοι με εύκολο τρόπο προσέγγισης του οδηγού, οδηγώντας έτσι σε ασφαλέστερη και αποδοτικότερη οδήγηση.

Renault (3)

Ο συνδυασμός αυτών των βελτιώσεων και ο νέος εξοπλισμός επιτρέπουν στους πελάτες να μειώσουν κατά 7% την κατανάλωση καυσίμων σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Για βελτιωμένη ορατότητα, τα νέα μοντέλα διατίθενται με πίσω φώτα LED, στο πλαίσιο ενός -επίσης- προαιρετικού πακέτου που περιλαμβάνει επιπλέον ένα βοηθητικό σύστημα εκκίνησης σε ανηφόρα, πόρτα συνοδηγού με φινιστρίνι χαμηλά και ηχητικό συναγερμό κατά την οπίσθια κίνηση.

Renault 4

Για την περεταίρω αύξηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας, τα μοντέλα της σειράς D φέρουν πλέον ολοκληρωμένη λύση συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πλέον συμβατά με το σύστημα διαχείρισης στόλου Optifleet της Renault Trucks. Το Optifleet καταγράφει και διαχειρίζεται τη δραστηριότητα των φορτηγών σε πραγματικό χρόνο επιτρέποντας στους διαχειριστές στόλου να ελέγχουν τις δαπάνες, να παρακολουθούν την κατανάλωση καυσίμου (Optifleet check) και να χαρτογραφούν το κάθε δρομολόγιο (Optifleet Map).

Renault 2

Για μέγιστη παραγωγικότητα, η Renault Trucks προσφέρει ως προαιρετικό εξοπλισμό το πακέτο «Eco Fuel Pack», το οποίο περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο εκτροπέα οροφής, αναστολή ισχύος, αυτόματη διακοπή λειτουργίας μετά από τρία λεπτά, λειτουργία «ελεύθερου τροχού» Optiroll (στο D Wide) λογισμικό κιβωτίου ταχυτήτων (στο D Wide) και συμπλέκτη συμπιεστή αέρα (μόνο στους κινητήρες DTI 11).

Renault (2)

Οι κινητήρες DTI 5, DTI 8 και DTI 11 των φορτηγών D και D Wide συμμορφώνονται με τον κανονισμό Euro 6d που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και διαθέτουν τώρα ένα φίλτρο σωματιδίων νέας γενιάς. Για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου, οι κινητήρες DTI 5 και DTI 8 είναι εφοδιασμένοι με νέο λογισμικό κινητήρα. Το πλήρες φάσμα βοηθητικών εξαρτημάτων έχει επίσης επανασχεδιαστεί, με τα Renault Trucks D και D Wide να διαθέτουν ένα νέο σύστημα ψύξης λαδιού και μια αντλία νερού χαμηλής ροής.

Οι εν λόγω κινητήρες Renault Trucks D και D Wide E είναι συμβατοί με συνθετικό καύσιμο XTL και βιοντίζελ. Τα μοντέλα 2020 είναι επίσης διαθέσιμα σε εκδόσεις φυσικού αερίου (D Wide CNG) και 100% ηλεκτρικές (D και D Wide Z.E.).