Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση ανάπλασης, στην κυκλοφορία ο νέος ανισόπεδος κόμβος του Παλαιού Φαλήρου

banner-google-news

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος ανισόπεδος κόμβος του Παλαιού Φαλήρου, που συνδέει το Παλαιό Φάληρο με την νέα και την παλαιά παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, καθώς και ο νέος ανισόπεδος κλάδος, που συνδέει τη Λ. Συγγρού με το χώρο ανάπλασης στο ύψος του γηπέδου του TAE KWONDO.

Στις 31/12/21 παραδίδονται στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου, η είσοδος στο χώρο ανάπλασης από τη Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα κυκλοφορίας από Πειραιά προς Αθήνα/Γλυφάδα), καθώς και το δίκτυο τοπικών οδών μέσα στο χώρο ανάπλασης, που θα εξυπηρετεί επίσης την πρόσβαση στο ΙΠΣΝ, την ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας, καθώς και τις υπόλοιπες πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ολοκλήρωσης των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής παρά τις δυσκολίες που είχαν προκύψει για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης του εμβληματικού έργου του Φαληρικού όρμου, με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά κατάφερε να πετύχει το στόχο της, ενώ οι δυσλειτουργίες, που σημειώθηκαν αρχικά λόγω της πανδημίας, αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικό τρόπο. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις που εκτελούσαν έργα στα χαρτιά, για πρώτη φορά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μας, η Α΄ φάση του Φαληρικού όρμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν!».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη Β’ Φάση επισημαίνει: «Έχουμε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά μας την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, η υλοποίηση και της Β΄ Φάσης της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, οι μελέτες είναι έτοιμες. Το μόνο που αναμένουμε είναι το ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει τις μελέτες για το πρώτο τμήμα της Ανάπλασης της  Αθηναϊκής Ριβιέρας».