Οδοιπορικό στα Μετέωρα

banner-google-news

Ταξιδεύουμε στα πανέμορφα Μετέωρα, μέσα από την ματιά ενός τουριστικού λεωφορείου !!!
Η ώρα είναι 12 το μεσημέρι και επιβιβαζόμαστε σε ένα από τα τουριστικά λεωφορεία του ταξιδιωτικού γραφείου του ΚΤΕΛ Τρικάλων ΥΠΕΡ TOURS , για να ξεκινήσουμε το μυσταγωγικό μας ταξίδι στην παραδοσιακή και γραφική Καλαμπάκα και τα επιβλητικά Μετέωρα . Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελεί την μεγαλύτερη μοναστική πολιτείας της χώρας μετά το Άγιο Όρος και έναν από τους πλέον περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Το περιοδικό Youtruck Magazine & το BusLife μας ταξιδεύει σε μια μαγευτική διαδρομή στην Καλαμπάκα και τους επιβλητικούς πέτρινους βράχους των Μετεώρων. Ένα μυσταγωγικό οδοιπορικό με συνοδηγό τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Τρικάλων Βασίλη Τσατσάκη.

ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ο οδηγός μας, Δημήτρης Δήμος, βρίσκεται 5 χρόνια στο επάγγελμα και εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο τα τελευταία 3 χρόνια. Σε μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων ξετυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια μας εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, ενώ μας μάγεψε η θέα των ιερών βράχων και η εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια της φύσης. Τα μοναστήρια που επισκεφθήκαμε ήταν η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου , στο νοτιότερο βράχο των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας, και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος ή αλλιώς Μεγάλο Μετέωρο που δεσπόζει στον ψηλότερο βράχο, τον «Πλατύ Λίθο». Σήμερα, από τις δεκάδες διάσπαρτες μονές, λειτουργούν οι επτά που δέχονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες και προσκυνητές.

 

 

dsc_2556Τουριστικό γραφείο ΥΠΕΡ TOURS 
Το τουριστικό γραφείο αποτελεί θυγατρική εταιρία της ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε. Με έδρα τα Τρίκαλα και σχεδόν 30 χρόνια δραστηριότητας, προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές και τουριστικές υπηρεσίες, ενώ από φέτος λειτουργεί υποκατάστημα στο κέντρο της Καλαμπάκα.
Διαθέτει στόλο 5 σύγχρονων τουριστικών λεωφορείων εκ των οποίων τα 3 είναι 50 θέσεων, το ένα 20 θέσεων και το μοναδικό στο νομό τουριστικό λεωφορείο 65 θέσεων.

dsc_2559ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Για όλους σχεδόν τους Τρικαλινούς το ΚΤΕΛ Τρικάλων αποτέλεσε κάποτε το μόνο μέσο μετακίνησης για τον «έξω κόσμο», για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα. Η ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. διαθέτει σήμερα στόλο 103 υπεραστικών λεωφορείων. Το 90% του στόλου αποτελείται από σύγχρονα υπερυψωμένα λεωφορεία με A\C. Ο στόλος συνεχώς ανανεώνεται με νέα λεωφορεία. Οι κυριότεροι τύποι λεωφορείων είναι: MERCEDES, MAN, NEOPLAN, SETRA, BOVA.
Οι υπηρεσίες έκδοσης και κρατήσεων εισιτηρίων είναι πλήρως μηχανογραφημένες. Η ενημέρωση του επιβατικού κοινού γίνεται με πολλούς τρόπους. Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου καθώς και με ενημερωτικά έντυπα δρομολογίων που εκδίδονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

dsc_2571
Επίσης το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τα δρομολόγια και να εκδώσει ηλεκτρονικά το εισιτήριο του μέσω της ιστοσελίδας www.ktel-trikala.gr και να επικοινωνήσει με το ΚΤΕΛ Τρικάλων στο e-mail: info@ktel-trikala.gr

Η ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. για την εξυπηρέτηση του κοινού, διατηρεί γραφείο στο κέντρο της πόλης και κατά τόπους πρακτορεία στις κωμοπόλεις του νομού.

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!