Οι οδηγοί δεν μοιράζονται τον ενθουσιασμό των εταιρειών για τα αυτόνομα φορτηγά

banner-google-news

Όταν η Macintyre Transport Ltd ανέβασε στο φέισμπουκ μια φωτογραφία αυτόνομων φορτηγών από την Κίνα, με το σχόλιο «Το μέλλον έφτασε», ορισμένοι οδηγοί φορτηγών δεν μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό της. Και το έδειξαν με τα σχόλια που έγραψαν.

Ένας οδηγός έγραψε: «Μεταφορές Mckintyre, ντροπή σας. Δεν εκτιμάτε το εργατικό δυναμικό σας, θέλετε απλώς περισσότερα κέρδη για τους άπληστους διευθυντές σας».

Ένας άλλος οδηγός απάντησε στην ανάρτηση ρωτώντας: «Γιατί οι οδηγοί σας πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι; Αυτά τα νέα φορτηγά είναι αυτόνομα, οπότε αφήστε τα να σπάσουν». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζω οι δοκιμές να έχουν ως αποτέλεσμα να απαγορευτούν. Ξέρω ότι είναι το μέλλον, αλλά τι γίνεται με το μέλλον των οδηγών που έχουν στεγαστικά δάνεια και λογαριασμούς να πληρώσουν, μαζί με φόρο εισοδήματος και εθνική ασφάλιση;»

Σε απάντηση, ο διαχειριστής του Facebook της Macintyre Transport έγραψε: «Είναι νέος εξοπλισμός, οι οδηγοί μας πρέπει να ξέρουν πώς λειτουργεί και τι να περιμένουν όταν φτάσουν στα λιμάνια».

Άλλοι που απάντησαν στην ανάρτηση της Macintyre Transport ήταν λιγότερο επικριτικοί, αναφερόμενοι στην ανάγκη αντιμετώπισης της έλλειψης οδηγών.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι έχουν αναστατωθεί, ο κόσμος παλεύει με την έλλειψη οδηγών. Η ανάγκη για οδηγούς θα εξακολουθήσει να υπάρχει, τα αυτόνομα φορτηγά απλώς θα καλύψουν το κενό στον κλάδο και θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Ούτως ή άλλως χρησιμοποιούνται μόνο στα λιμάνια για μετακίνηση τρέιλερ».

Η εταιρεία αντέδρασε επίσης στα αρνητικά σχόλια τονίζοντας ότι τα αυτόνομα φορτηγά δεν ήταν δικά της, αλλά του Felixstowe Port. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα αυτόνομα φορτηγά δεν θα κυκλοφορήσουν ακόμη, αλλά αργότερα, στη διάρκεια των επόμενων γενεών.
Τα φορτηγά που αναφέρονται στην ανάρτηση προέρχονται από τον κινέζο κατασκευαστή Qonolo.