ΟΑΣΘ : Ενισχύεται ο στόλος με νέα λεωφορεία

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με νέα λεωφορεία. Δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 350 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με στόχο ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ανέλθουν σε 500.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ψεύδεστε όταν λέτε ότι κυκλοφορούν 180 λεωφορεία. Σήμερα κυκλοφορούν 350 λεωφορεία. Εσείς δεν είχατε πάρει κανένα καινούργιο λεωφορείο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επί πεντέμισι χρόνια. Δεν κάνατε τίποτα. Κάνατε ένα διαγωνισμό στημένο και ραμμένο για συγκεκριμένα συμφέροντα και για αυτό ακυρώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Σήμερα έχουμε 120 λεωφορεία καινούργια δεκαετίας, κι όχι τα σαράβαλα που μας παραδώσατε».

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη δωρεά 50 λεωφορείων στον ΟΑΣΘ και προανήγγειλε ότι: «Από τα 212  που μας παραδώσατε θα έχουμε φτάσει σε ένα χρόνο στα 500 λεωφορεία. Κι επομένως η δέσμευση του Πρωθυπουργού, από βήματος της ΔΕΘ, ότι ο ΟΑΣΘ θα έχει αρκετά λεωφορεία για να εξυπηρετείται το ταλαιπωρημένο επιβατικό κοινό, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο γίνεται πράξη. Άρα θα μας πάρει 12 μήνες για να επανορθώσουμε την δική σας διάλυση των πέντε ετών».

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ