Ο πρώτος τράκτορας eActros 300 παραδόθηκε στην Logistik Schmitt – Έναρξη της σειράς παραγωγής στο τέλος του έτους

banner-google-news

Ο πρώτος ημιρυμουλκούμενος τράκτορας eActros 300 στη Γερμανία παραδόθηκε στην Logistik Schmitt, με έναρξη της σειράς παραγωγής στο τέλος του έτους. Η οικογενειακή εταιρεία με έδρα το Bietigheim της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα χρησιμοποιήσει αρχικά το e-truck για τη μεταφορά κινητήρων μεταξύ του εργοστασίου εφοδιαστικής της στο Germersheim και του εργοστασίου Mercedes-Benz στο Wörth, 25 χλμ. μακριά, σε λειτουργία πολλαπλών βαρδιών. Αργότερα, το εργοστάσιο κινητήρων στο Mannheim θα συμπεριληφθεί στη διαδρομή.

Αρχικά, η εταιρεία θα προσθέσει συνολικά έξι ημιρυμουλκούμενα eActros 300 στον στόλο της. Η πρώτη έκδοση ημιρυμουλκούμενου τράκτορα της μικρής σειράς eActros 300 μεταφέρθηκε στην ολλανδική εταιρεία logistics τροφίμων Simon Loos τον Ιούνιο του 2023. Η επίσημη παραγωγή το eActros 300 πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους.

eActros 300 2

Ωστόσο, η διαθεσιμότητα επιλογών φόρτισης είναι καθοριστική για την επιτυχή λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Logistik Schmitt άρχισε να αναπτύσσει μια κατάλληλη υποδομή φόρτισης στις τοποθεσίες της σε πρώιμο στάδιο. Κατάλληλοι σταθμοί φόρτισης είναι επίσης διαθέσιμοι στα σημεία εκφόρτωσης στο εργοστάσιο Wörth.

Ο ημιρυμουλκούμενος τράκτορας eActros 300 βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με το eActros 300/400, με πλαίσιο πλατφόρμας το οποίο παράγεται από το 2021. Τρία πακέτα μπαταριών με εγκατεστημένη χωρητικότητα μπαταρίας 112 kWh το καθένα επιτρέπουν εμβέλεια έως και 220 χλμ. με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Το eActros 300 μπορεί να φορτιστεί με ισχύ έως και 160 kW: τα τρία πακέτα μπαταριών απαιτούν λίγο περισσότερο από μία ώρα για φόρτιση από 20% έως 80% σε έναν τυπικό σταθμό ταχείας φόρτισης DC με ρεύμα φόρτισης 400 Α.