Ο φιλόδοξος στόχος της Maersk για πλήρη απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα το 2040

banner-google-news

Η δανέζικη εταιρεία ναυτιλίας και logistics Maersk ανακοίνωσε μια νέα δέσμευση: να παραδώσει στους πελάτες της εφοδιαστικές αλυσίδες απαλλαγμένες από εκπομπές άνθρακα έως το 2040 – 10 χρόνια νωρίτερα από ό,τι σχεδιάζουν άλλοι.

Η εταιρεία λέει ότι οι στόχοι της υπερβαίνουν τις προηγούμενες προσπάθειες που αφορούσαν μείωση εκπομπών που σχετίζονται με τον ωκεάνιο στόλο, καθώς πλέον καλύπτουν όλες τις επιχειρήσεις της.

Εκτός από τον στόχο για το 2040, η Maersk ανακοίνωσε ότι έχει προσθέσει «απτούς βραχυπρόθεσμους στόχους για το 2030», για να διασφαλίσει «σημαντική πρόοδο στον περιορισμό των άμεσων εκπομπών της Maersk ήδη αυτή τη δεκαετία». Αυτοί περιλαμβάνουν μείωση κατά 50% στις εκπομπές ανά μεταφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο στον στόλο της Maersk Ocean και κατά 70% μείωση στις απόλυτες εκπομπές από πλήρως ελεγχόμενους τερματικούς σταθμούς. Ανάλογα με την ανάπτυξη στον κλάδο των ωκεανών, η Maersk δηλώνει ότι αυτό θα οδηγήσει σε απόλυτες μειώσεις των εκπομπών μεταξύ 35% και 50% από τη βασική γραμμή του 2020.