Η Nissan εξελίσσει την παραγωγή της μέσω της τεχνολογίας MR

banner-google-news

Η Nissan ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία για εκπαίδευση σε ορισμένες γραμμές παραγωγής οχημάτων, όπως η τεχνολογία MR, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη γραμμή συναρμολόγησης e-powertrain.

Τα γυαλιά MR εισήχθησαν πρόσφατα στην εκπαίδευση για τη διαδικασία επιθεώρησης στη γραμμή συναρμολόγησης e-powertrain στο εργοστάσιο της Nissan, στο Tochigi της Ιαπωνίας.

Η διαδικασία επιθεώρησης e-powertrain περιλαμβάνει τον έλεγχο έως και 30 διαφορετικών στοιχείων. Στο παρελθόν, οι εκπαιδευτές εκπαίδευαν νέους εργαζόμενους, έναν προς έναν, για να τους διδάξουν τα καθήκοντά τους. Οι ίδιοι οι νέοι εργαζόμενοι έπρεπε να μελετήσουν διάφορα εγχειρίδια και βίντεο για να φτάσουν στο απαραίτητο επίπεδο επάρκειας. Αυτό απαιτούσε σημαντική χρονική δέσμευση λόγω της πολυπλοκότητας της εργασίας.

Με την χρήση των γυαλιών MR, οι εικόνες και το κείμενο τοποθετούνται πάνω σε ένα πραγματικό e-powertrain, επιτρέποντας στον εκπαιδευόμενο να κατανοήσει την εργασία, από πρώτο χέρι. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επανεξετάσουν το επίπεδο της επάρκειας τους, στοχεύοντας τις περιοχές που πρέπει να ελεγχθούν.

MR TECH NISSAN1

Η Nissan έχει επίσης συνεργαστεί με τον Ιάπωνα προμηθευτή αυτοκινητοβιομηχανιών JATCO για την ανάπτυξη τεχνολογίας παρακολούθησης των ματιών. Αυτές οι λειτουργίες καθιστούν δυνατή την καταγραφή του εκπαιδευόμενου ακόμα και όταν είναι μόνος του, επιτρέποντας στον εκπαιδευτή, να ελέγξει το επίπεδο επάρκειάς του σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επιπλέον, το 2019, η Nissan εισήγαγε την τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V) που επιτρέπει στους οδηγούς να προβλέπουν τι είναι μπροστά στο δρόμο, όπως τι βρίσκεται στο τέλος μιας στροφής ή πίσω από ένα κοντινό κτίριο. Διαδραστικό και φιλικό προς τον χρήστη, το σύστημα αυτό έχει στόχο να βελτιώσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία της αυτόνομης οδήγησης, μέσω της χρήσης υπηρεσιών καθοδήγησης στο αυτοκίνητο και εικονικών avatars.

MR TECH NISSAN