Νέος γερανός εκσυγχρονίζει το λιμάνι του Βόλου

banner-google-news

Νέο αυτοκινούμενο γερανό απέκτησε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Κόστισε 2.980.000 ευρώ, με χρηματοδότηση κατά 35% από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014–2020 και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους του ΟΛΒ.

Ο νέος αυτοκινούμενος γερανός έχει δυνατότητα λειτουργίας είτε μέσω κινητήρα είτε μέσω ηλεκτρικής σύνδεσης από εξωτερική παροχή. Είναι ο μεγαλύτερος σε δυναμικότητα γερανός που διαθέτει ο λιμένας Βόλου, ανυψωτικής ικανότητας 125 τόνων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο, ανελκύσεις-καθελκύσεις σκαφών με χρήση γάντζου, με την προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα σε πλάτος πλοία.

volos geranos 1

Ο νέος γερανός είναι απόλυτα λειτουργικός και σε συνδυασμό με το νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τύπου REACH STACKER, που παρελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, εκσυγχρονίζεται ο παλαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΛΒ προς τους χρήστες.