Νέο Toyota Hilux GR SPORT: Mε επιδόσεις και στυλ εμπνευσμένα από τα ράλι

banner-google-news

Το Toyota Hilux είναι ένας από τους θρύλους του Ράλι Ντακάρ και ένας από τους προηγούμενους νικητές του πιο σκληρού αγώνα στον κόσμο. Η επιτυχία που πέτυχε η TOYOTA GAZOO Racing σε αυτόν τον ακραίο διαγωνισμό ενέπνευσε τη δημιουργία του Hilux GR SPORT, της νέας κορυφαίας έκδοσης στη γκάμα Hilux.

hil1001e-21 (Medium)

Το Hilux GR SPORT έχει σχεδιαστεί για να τραβήξει την προσοχή των πελατών των οποίων ο ενεργός τρόπος ζωής υπερβαίνει κατά πολύ τον καθημερινό, δίνοντάς τους ένα ιδανικό όχημα για περιπετειώδη ταξίδια και αθλητικές αναζητήσεις. Η Toyota εισήγαγε αποκλειστικές βελτιώσεις ανάρτησης για να προσφέρει μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, με αυξημένο έλεγχο, απόκριση και αίσθηση πρόσφυσης. Μια σειρά αποκλειστικών χαρακτηριστικών εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού ενισχύουν την ελκυστικότητα του οχήματος.

Το GR SPORT επωφελείται επίσης από τις σημαντικές προόδους που έχουν ήδη εισαχθεί στο νέο Hilux, προσφέροντας την καλύτερη οδηγική εμπειρία μέχρι τώρα. Οι παγκοσμίου φήμης ικανότητές του εκτός δρόμου «go anywhere» έχουν φτάσει σε νέα επίπεδα, με τη βοήθεια ενός αυτόματου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και του Active Traction Control. Ταυτόχρονα, ο υποδειγματικός χειρισμός και η άνεση στην οδήγηση στο δρόμο έχουν εξασφαλιστεί με αναβαθμίσεις ανάρτησης και αντίμετρα θορύβου και κραδασμών.

Επανασχεδιασμένη ανάρτηση

Το βασικό χαρακτηριστικό στο αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης είναι η εισαγωγή νέων μονοσωλήνιων αμορτισέρ και νέων μπροστινών ελατηρίων. Ο σχεδιασμός μονοσωλήνιων αμορτισέρ δημιουργεί μια μεγαλύτερη περιοχή κίνησης του εμβόλου για καλύτερη  απόσβεση, με ταχύτερη απόκριση και καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της ποιότητας του λαδιού μέσα στη μονάδα όταν οδηγείτε σε δύσκολες συνθήκες.

hil1009a-21 (Medium)

Τα μπροστινά ελατήρια έχουν σκληρύνει και τόσο αυτά όσο και τα νέα αμορτισέρ είναι βαμμένα κόκκινα για να τονίσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Hilux GR SPORT. Αυτές οι αλλαγές είναι επιπλέον των αναβαθμίσεων της ανάρτησης που είχαν εισαχθεί προηγουμένως για το νέο Hilux, συμπεριλαμβανομένων των πίσω φύλλων ελατηρίων. Το αποτέλεσμα είναι αξιοπιστία που εμπνέει εμπιστοσύνη σε απαιτητικές συνθήκες οδήγησης.

Σε σύγκριση με το στάνταρ Hilux, αυτές οι αλλαγές προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στα χαρακτηριστικά χειρισμού, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας διεύθυνσης και της απόκρισης γωνίας διεύθυνσης, της απόδοσης σε ευθεία γραμμή, της επίπεδης οδήγησης και της καθησυχαστικής αίσθησης κύλισης και πρόσφυσης στο πίσω μέρος.

Το νέο set-up συμβάλλει επίσης σημαντικά στην οδηγική άνεση, με γρήγορη απόκριση σε κραδασμούς υψηλής συχνότητας και αυξημένη ικανότητα απόσβεσης για τον έλεγχο της κίνησης του αμαξώματος και την εξάλειψη των κραδασμών.

Ασυμβίβαστη απόδοση

Το GR SPORT τροφοδοτείται από τον ισχυρό κινητήρα 2,8 λίτρων του Hilux, που προστέθηκε στη γκάμα το 2020. Αποδίδοντας 204 DIN hp / 150 kW και 500 Nm ροπής, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Αποκλειστικά σε έκδοση καμπίνας Double Cab, το GR SPORT διατηρεί τις εντυπωσιακές δυνατότητες μεταφοράς φορτίου του Hilux που είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία του: μπορεί να αντέξει ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου και να ρυμουλκήσει ρυμουλκούμενα με φρένο έως 3,5 τόνους.

GR SPORT styling

Πινελιές styling μέσα και έξω που τονίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Hilux GR SPORT. Η μαύρη μπροστινή μάσκα έχει ειδικό πλέγμα τύπου G και αποκτά μια εμφανή κεντρική οριζόντια γραμμή με το όνομα TOYOTA , στη θέση του εμβλήματος της μάρκας. Αυτή η πινελιά είναι εμπνευσμένη από την κληρονομιά και παραπέμπει στο σήμα του Hilux τέταρτης γενιάς των αρχών της δεκαετίας του 1980. Η μπροστινή σχεδίαση ενισχύεται από νέα, μεγαλύτερα φώτα ομίχλης. Οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών έχουν μαύρο  φινίρισμα  και είναι εξοπλισμένες με ελαστικά παντός εδάφους. Το μαύρο θέμα μεταφέρεται στα περιβλήματα των καθρεπτών, στα πλαϊνά σκαλοπάτια, στα φτερά και στη λαβή της πόρτας του χώρου αποσκευών.Έτσι έρχεται σε έντονη αντίθεση με το κόκκινο των νέων αμορτισέρ και ελατηρίων.

hil2003j-21 (Medium)

Στην καμπίνα υπάρχουν νέα σπορ μπροστινά καθίσματα σε συνδυασμό μαύρου δέρματος και συνθετικού σουέτ με κόκκινες διατρήσεις και ραφές. Η επωνυμία GR SPORT εμφανίζεται στις πλάτες των καθισμάτων, τα πατάκια, το κουμπί εκκίνησης και το κινούμενο γραφικό της οθόνης πληροφοριών. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει τα padles για χειροκίνητη επιλογή ταχυτήτων ενώ τοποθετούνται sport πεντάλ αλουμινίου. Η εμφάνιση ενισχύεται με ένθετα επένδυσης τύπου ανθρακονημάτων, μια κόκκινη διακοσμητική γραμμή σε όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων και τον μπλε φωτισμό του ταμπλό της πόρτας.

Οι προδιαγραφές του εξοπλισμού βασίζονται στο πακέτο High-grade Hilux και περιλαμβάνουν προβολείς LED , έξυπνη είσοδο και εκκίνηση με μπουτόν, διζωνικό κλιματισμό, Downhill Assist Control και αυτόματο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Το νέο Hilux GR SPORT θα φτάσει στις αντιπροσωπείες σε όλη την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022.

Autovision New