Νέο Opel Movano : Πληθωρικό σε όλα του

Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην πλήρη συνδεσιμότητα, το Movano νέας γενιάς έρχεται να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την ανανεωμένη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών της Opel.

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Με 20.000 – 25.000 μονάδες το χρόνο, οι πωλήσεις του Movano έχουν αυξηθεί έως 40% συγκριτικά με το 2013 ενώ τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας του. Το νέο, ισχυρότερο, πιο αποδοτικό και πιο πρακτικό Movano υπογραμμίζει τη σημασία της στρατηγικής ανάπτυξης του τομέα LCV της Opel, που εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο PACE! για την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας.

«Το νέο Opel Movano είναι ιδανικό για επαγγελματίες χρήστες και ο τέλειος συνεργάτης. Γι’ αυτό η ομάδα εξέλιξης θέλησε να το βελτιστοποιήσει περαιτέρω, και να δημιουργήσει ένα πολύ αποδοτικό συνολικό πακέτο. Αυτό είναι εμφανές στα πολυάριθμα συστήματα και τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, αλλά και στη βελτιωμένη εργονομία και τους αποθηκευτικούς χώρους» δήλωσε ο Tobias Stöver, Opel LCV Group Manager. «Με το Movano, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε σταθερά τη στρατηγική ανάπτυξης του τομέα LCV. Μαζί με το Vivaro που παρουσιάσαμε πρόσφατα και το Combo Cargo που λανσαρίστηκε με επιτυχία, θα προσφέρουμε τη νεότερη γκάμα LCV της αγοράς, ισχυροποιώντας τη θέση μας ως μία αξιόπιστη μάρκα LCV για όλους».

Ευρεία γκάμα

Όπως και το προηγούμενο, το νέο Movano panel van διατίθεται σε τέσσερα μήκη και τρία ύψη, με μέγιστο μικτό βάρος οχήματος 4,5 T και χώρο φόρτωσης 17 m3. Συνολικά 150 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος και μετατροπές προσφέρονται από το εργοστάσιο. Γι’ αυτό, το νέο Movano διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών που αυξάνουν την πρακτικότητα του χώρου φόρτωσης. Υπάρχουν νέες λαβές στις κολόνες B και D για ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο, ενώ ο φωτισμός LED βελτιώνει την ορατότητα στο πίσω τμήμα του panel van. Η συρόμενη πλαϊνή πόρτα είναι αρκετά μεγάλη για τη φόρτωση μιας ευρωπαλέτας. Ανάλογα με την έκδοση, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να χωρέσει μέχρι πέντε ευρωπαλέτες.

2019 Opel Movano

Πάνω από 150 εκδόσεις του Movano διατίθενται από το εργοστάσιο – από panel vans, chassis (σασί) και platform cabs, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μέχρι μοντέλα με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα (dropside), ανατρεπόμενα (tipper) και μετατροπές κλειστών van. Τα Movano panel vans διατίθενται με μήκος χώρου φόρτωσης έως 4,38 m, ύψος χώρου φόρτωσης έως 2,14 m, και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης έως 17m3. Ανάλογα με την έκδοση, το μικτό βάρος οχήματος φτάνει τους 4,5 T. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 2,4 T. Το Movano είναι επίσης εξαιρετικό για ρυμούλκηση – με ικανότητα έλξης έως 3,5 T.

Το νέο Opel Movano έρχεται πιο μοντέρνο και πιο πρακτικό από ποτέ, με τη νέα σχεδίαση του εμπρός τμήματος  να ταυτοποιεί το μεγάλο βαν ως μέλος της οικογένειας Opel. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη φυσιογνωμία του. Το νέο εμπρός τμήμα αποτελείται από μία μεγάλη, βαθιά τοποθετημένη μάσκα, με το λογότυπο του κεραυνού της Opel να κυριαρχεί στο κέντρο. Τα χαρακτηριστικά πτερύγια ρέουν από το λογότυπο στα φώτα ημέρας LED που είναι ενσωματωμένα στους προβολείς.

Κινητό γραφείο

Το εξελιγμένο cockpit θυμίζει σύγχρονο σταθμό εργασίας έχοντας τη διάταξη ενός μοντέρνου, κινητού γραφείου. Με 22 συνολικά κλειστούς ή ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 104 λίτρων μπορείτε να μεταφέρετε με τάξη όλα όσα χρειάζεστε καθημερινά. Οι αποθηκευτικοί χώροι – ανοιχτοί ή κλειστοί – είναι εργονομικά τοποθετημένοι, συμπεριλαμβανομένων των θηκών στις πόρτες. Το ντουλαπάκι FlexTray στην πλευρά του συνοδηγού, που λειτουργεί σαν συρτάρι, είναι ιδιαίτερα πρακτικό και έχει χωρητικότητα 10,5 L. Είναι κατάλληλο ακόμα και για έγγραφα μεγέθους A4 χωρίς δίπλωση. Το κάθισμα οδηγού με αερανάρτηση εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα άνεσης στο ταξίδι.

4 (Medium) opel family

Η οθόνη του συστήματος infotainment και του συστήματος πλοήγησης είναι άριστα ενσωματωμένη στο νέο πίνακα οργάνων. Το Navi 50 IntelliLink Pro κάνει την πρεμιέρα του στο νέο Movano. Το εξελιγμένο σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και επομένως προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα. Είναι ταχύτερο από τον προκάτοχό του, με οθόνη αφής capacitive, 7.0”, για πιο άνετη λειτουργία. Smartphones συνδέονται μέσω Bluetooth ή USB. Η ασύρματη φόρτιση είναι επίσης νέο χαρακτηριστικό στο Movano.

Κορυφαία ασφάλεια

Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού που διατίθενται για πρώτη φορά με το Movano κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και κυρίως ασφαλέστερη. Βέλτιστη σφαιρική ορατότητα παρέχουν το Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warnings) και μία Κάμερα «Πίσω θέασης». Μία ειδική κάμερα που ήδη προσφέρεται με το Combo, δείχνει στον οδηγό του Movano τι συμβαίνει πίσω από το όχημα ενώ αυτό κινείται. Στις εκδόσεις panel van με διαχωριστικό ανάμεσα στο cockpit και το χώρο φόρτωσης, οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται μόνο στους εξωτερικούς καθρέπτες. Η εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη των 7,0”. Εάν ο οδηγός επιλέξει όπισθεν, αυτή η κάμερα απενεργοποιείται και αντικαθίσταται από την κάμερα οπισθοπορείας. Το νέο σύστημα κάμερας θα διατίθεται με εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, ως τμήμα του πακέτου «Easy Park & Sight».

2019 Opel Movano

Η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) αποτρέπει ατυχήματα με άλλους χρήστες των δρόμων, για παράδειγμα δικυκλιστές. Κινούμενα αντικείμενα, όπως ποδήλατα ή μοτοσικλέτες, που ο οδηγός συνήθως δεν μπορεί να αντιληφθεί από το cockpit, αναγνωρίζονται από αισθητήρες υπερήχων. Εάν αυτοί ανιχνεύσουν κάτι στο «τυφλό» σημείο, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη. Η λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει στη συνέχεια το φλας σε αυτή την πλευρά του οχήματος.

Η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 30km/h. Εάν το Movano απομακρυνθεί τυχαία από τη λωρίδα του, το σύστημα εκδίδει μία ακουστική ειδοποίηση, ενώ μία αντίστοιχη οπτική εμφανίζεται στην οθόνη πληροφοριών. Εμπρός και πίσω αισθητήρες διευκολύνουν τη στάθμευση. Όταν το όχημα ελίσσεται με ταχύτητες κάτω των 12 km/h, αισθητήρες υπερήχων προειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια μπροστά και πίσω από το όχημα μέσω ακουστικών σημάτων και μιας προειδοποίησης στην οθόνη πληροφοριών. Εάν υπάρχει σύστημα πολυμέσων, μία εικόνα της περιοχής πίσω από το όχημα εμφανίζεται στην οθόνη των 7,0”. Το Σύστημα Σταθεροποίησης σε περίπτωση Πλευρικών Ανέμων (Side-Wind Assistant) είναι μία ακόμα σημαντική τεχνολογία του νέου Movano. Μεγάλα αυτοκίνητα, όπως οχήματα μεταφορών ή panel van είναι ευάλωτα σε πλευρικούς ανέμους, κυρίως σε γέφυρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το στάνταρ σύστημα Side-Wind Assistant διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος, ενεργοποιώντας το ESP (ο οδηγός ενημερώνεται με ένα σύμβολο του αέρα στην οθόνη πληροφοριών). Ο στάνταρ εξοπλισμός του νέου Movano περιλαμβάνει επίσης αυτόματους καθαριστήρες παρμπρίζ και αυτόματο σύστημα μεσαίας σκάλας φώτων.

2019 Opel Movano

Τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης του νέου Movano αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια των επιβαινόντων. Τα πολυρυθμιζόμενα καθίσματα αναβαθμίζουν την άνεση, ώστε ο οδηγός του Movano να βγαίνει από το cockpit νιώθοντας ξεκούραστος μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Τα προαιρετικά καθίσματα comfort για τον οδηγό και το συνοδηγό προσφέρουν ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη. Εάν το Movano οδηγείται συχνά σε δρόμους με ανωμαλίες, οι οδηγοί θα εκτιμήσουν το κάθισμα με αερανάρτηση, με δυνατότητα ρύθμισης σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ