Νέο Opel Movano : Για κάθε χρήση

Η τρίτη γενιά του μεγαλύτερου επαγγελματικού οχήματος στη γκάμα Opel είναι έτοιμο να δεχθεί πολυάριθμες εργοστασιακές εκδόσεις αμαξωμάτων και μετατροπές που προσαρμόζονται με ακρίβεια στις εκάστοτε απαιτήσεις μεταφορών.

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην πλήρη συνδεσιμότητα,  το Movano νέας γενιάς, ήρθε για να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την ανανεωμένη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών της Opel. Ισχυρότερο, πιο αποδοτικό και πιο πρακτικό, υπογραμμίζει τη σημασία της στρατηγικής ανάπτυξης του τομέα LCV της Opel, που εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο PACE! για την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας.

«Το νέο Opel Movano είναι ιδανικό για επαγγελματίες χρήστες και ο τέλειος συνεργάτης. Γι’ αυτό η ομάδα εξέλιξης θέλησε να το βελτιστοποιήσει περαιτέρω, και να δημιουργήσει ένα πολύ αποδοτικό συνολικό πακέτο. Αυτό είναι εμφανές στα πολυάριθμα συστήματα και τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, αλλά και στη βελτιωμένη εργονομία και τους αποθηκευτικούς χώρους» δήλωσε ο Tobias Stöver, Opel LCV Group Manager. «Με το Movano, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε σταθερά τη στρατηγική ανάπτυξης του τομέα LCV. Μαζί με το Vivaro που παρουσιάσαμε πρόσφατα και το Combo Cargo που λανσαρίστηκε με επιτυχία, θα προσφέρουμε τη νεότερη γκάμα LCV της αγοράς, ισχυροποιώντας τη θέση μας ως μία αξιόπιστη μάρκα LCV για όλους».

Πληθωρικό

Μεταφορά βαρέων φορτίων στο εργοτάξιο, ογκωδών επίπλων σε πελάτη, ή πάνω από μιας δωδεκάδας επιβατών μέσω της υπηρεσίας shuttle bus στο αεροδρόμιο. Οι υπηρεσίες μεταφορών είναι ένας τομέας ποικίλων απαιτήσεων και προκλήσεων.

9 (Medium)(13)

Με πολυάριθμες εργοστασιακές εκδόσεις αμαξωμάτων και μετατροπές, το Movano μπορεί να προσαρμόζεται με ακρίβεια στις εκάστοτε απαιτήσεις μεταφορών. Τέσσερα μήκη, τρία ύψη, μέγιστο μικτό βάρος έως 4,5 Τ, μέγιστη χωρητικότητα για μεταφορά φορτίων 22m3 ή χώρο για μέχρι 17 επιβάτες υπόσχονται υψηλό βαθμό ευελιξίας. Το κοινό στοιχείο που μοιράζονται όλα τα μοντέλα, είτε είναι panel van, dropside (με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα), tipper (ανατρεπόμενα) ή μίνι λεωφορεία, είναι οι εξαιρετικά αποδοτικοί κινητήρες diesel με τεχνολογία BiTurbo, οι προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας από τη βασική έκδοση εξοπλισμού, η πλήρης συνδεσιμότητα και μία ελκυστική σχέση κόστους / απόδοσης.

Η ανανεωμένη γενιά αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το διάστημα πωλήσεις και στη χώρα μας.

Ευρεία γκάμα

Πάνω από 150 εκδόσεις του Movano διατίθενται από το εργοστάσιο – από panel vans, chassis (σασί) και platform cabs, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μέχρι μοντέλα με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα (dropside), ανατρεπόμενα (tipper) και μετατροπές κλειστών van.

2019 Opel Movano

Το Movano panel van προσφέρει πολλές παραλλαγές και είναι η δημοφιλέστερη έκδοση αμαξώματος, ειδικά ως ένα ευέλικτο van διανομών πόλης, με μικτό βάρος 2,8 τόνων εμπρόσθια κίνηση. Με μήκος 5,04 μέτρα, κύκλο στροφής μόλις 12,0 μέτρα, χωρητικότητα έως 8,6 m3 και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 847 κιλά, είναι ο τέλειος συνεργάτης για τον επαγγελματία, ιδιαίτερα σε συνθήκες πόλης.

Το μεγαλύτερο Movano panel van είναι ένα ώριμο όχημα μεταφορών. Μήκος αμαξώματος στα 6,84 μέτρα, σε συνδυασμό με πίσω κίνηση (RWD) και διπλά ελαστικά αποτελούν τη βάση για μέγιστο μικτό βάρος 4,5 τόνων. Η χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων αυξάνεται στα 17 m3, με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο πάνω από δύο τόνους. Το Movano με crew cab συνδυάζει τέλεια τις μεταφορές επιβατών και φορτίων. Χωρά μέχρι επτά επιβάτες, ενώ η διπλή καμπίνα (crew cab) μπορεί να συνδυαστεί με τρία διαφορετικά μήκη, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Στη μεγαλύτερη έκδοσή του, το Movano προσφέρει χώρο φόρτωσης 8,3 m3 και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.928 κιλά.

Opel Movano B

Η νέα γενιά διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών που αυξάνουν την πρακτικότητα του χώρου φόρτωσης. Υπάρχουν νέες λαβές στις κολόνες B και D για ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο, ενώ ο φωτισμός LED βελτιώνει την ορατότητα στο πίσω τμήμα του panel van. Η συρόμενη πλαϊνή πόρτα είναι αρκετά μεγάλη για τη φόρτωση μιας ευρωπαλέτας. Ανάλογα με την έκδοση, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να χωρέσει μέχρι πέντε ευρωπαλέτες.

Για εργοτάξια

Μέγιστο μικτό βάρος 3,5 ή 4,5 τόνους εμπρόσθια (FWD) ή πίσω κίνηση (RWD), μονά ή διπλά ελαστικά – οι επιλογές αυτές διατίθενται επίσης για Movano σε έκδοση tipper (ανατρεπόμενο), dropside (με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα) και van κλειστού τύπου. Το Movano tipper, που μπορεί να παραγγελθεί με τιμή (λιανικής χωρίς ΦΠΑ στη Γερμανία) εκκίνησης από 33.525 ευρώ, περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό του αλουμινένια πλαϊνά τοιχώματα ύψους 40 cm στο χώρο φόρτωσης, γαλβανισμένο εν θερμώ ατσάλινο πάτωμα φόρτωσης, και μία ηλεκτρική διεπαφή για την περίπτωση πρόσθετων μετατροπών. Η καρότσα είναι ανατρεπόμενη προς τα πίσω, ενώ διατίθεται και ανατρεπόμενη καρότσα προς τρεις κατευθύνσεις. Το Movano dropside (από 31.575 ευρώ) διατίθεται με αλουμινένια πλαϊνά τοιχώματα και αντιολισθητικό, ξύλινο πάτωμα στο χώρο φόρτωσης με κρίκους πρόσδεσης για την ασφάλιση των φορτίων.

2019 Opel Movano

Το Movano με αμάξωμα κλειστού τύπου (box body) προσφέρει μέγιστη χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων 20m3, με τιμή εκκίνησης από 37.325 ευρώ. Προαιρετικά, η χωρητικότητα μπορεί να αυξηθεί στα 22m3. Το στιβαρό αλλά ελαφρύ κλειστό van με ξύλινη επένδυση για τα πλαϊνά τοιχώματα και ιμάντες πρόσδεσης φορτίου μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την ασφάλεια των φορτίων όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα για τον επαγγελματία είναι η εύκολη πρόσβαση το χώρο φόρτωσης: το άνοιγμα των θυρών προς τα έξω είναι 270 μοίρες.

Opel Movano mit Kofferaufbau, 2019

Σασί ή λεωφορεία

Για ογκώδη αντικείμενα ή ανάγκες μεταφορών που δεν μπορεί να καλύψει ούτε η ευρεία γκάμα εργοστασιακών εκδόσεων του Movano, η Opel προσφέρει το Movano chassis σε τρεις τύπους – με chassis cab, crew cab ή platform cab (από 29.225 ευρώ). Στη διάταξη chassis και crew cab, το Movano είναι η ιδανική βάση για εξατομικευμένες μετατροπές και πολύ ειδικές επαγγελματικές απαιτήσεις. Σε αυτές τις εκδόσεις, οι καμπίνες επιβατών είναι κλειστές στο πίσω τμήμα. Αντίθετα, το Movano με platform cab είναι ανοιχτό πίσω, επιτρέποντας τη διέλευση από την καμπίνα επιβατών στο χώρο φόρτωσης σε εξατομικευμένες μετατροπές.

Opel Movano 4x4

Επίσης, το Movano έχει όλα τα προσόντα ενός μικρού λεωφορείου, κατάλληλου ακόμα και για τη μεταφορά μιας ομάδας ποδοσφαίρου στον αγώνα του σαββατοκύριακου. Οι τιμές ξεκινούν από 30.905 ευρώ και έχει αρκετό χώρο για οκτώ επιβάτες και τον οδηγό – με κάθισμα οδηγού, διπλό κάθισμα στην πλευρά του συνοδηγού και δύο τριθέσιους πάγκους πίσω. Μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα και οι αναπληρωματικοί μπορούν να χωρέσουν στο Movano 17 θέσεων (από 41.825 ευρώ).

Εκτενής εξοπλισμός

Σύστημα Σταθεροποίησης σε περίπτωση Πλευρικών Ανέμων (Side-Wind Assistant), φώτα ημέρας LED, σύστημα κεντρικού κλειδώματος με τηλεχειρισμό και ραδιόφωνο με διεπαφή Bluetooth ή σύνδεση USB προσφέρονται στάνταρ. Επιπλέον, η Opel προσφέρει και άλλα χαρακτηριστικά στο μεγάλο LCV που αυξάνουν αισθητά τα επίπεδα ασφάλειας κυρίως σε επαγγελματική χρήση. Μεταξύ αυτών είναι το προαιρετικό Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) στον εξωτερικό καθρέπτη – για πρώτη φορά στο Movano – και κάμερα οπισθοπορείας (Rear Vision camera). Μία ειδική κάμερα δείχνει στον οδηγό τι συμβαίνει πίσω από το όχημα ενώ αυτό κινείται. Σε μετατροπές panel van με διαχωριστικό μεταξύ cockpit και χώρου αποσκευών, οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται μόνο στους εξωτερικούς καθρέπτες. Η κάμερα που τοποθετείται ψηλά στο πίσω τμήμα του οχήματος βελτιώνει σημαντικά την ορατότητα. Το νέο σύστημα κάμερας θα διατίθεται με εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, ως τμήμα του πακέτου «Easy Park & Sight».

3 (Medium)(17)Το σύστημα «Blind Spot Warning» αποτρέπει ατυχήματα με άλλους χρήστες του δρόμου, για παράδειγμα με δικυκλιστές όταν το όχημα στρίβει. Πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφάλειας του νέου Movano περιλαμβάνουν το προαιρετικό Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning), που ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 30km/h.

Ο στάνταρ εξοπλισμός του νέου Movano περιλαμβάνει επίσης αυτόματους καθαριστήρες παρμπρίζ και αυτόματο σύστημα μεσαίας σκάλας φώτων.

Κινητό γραφείο

Το νέο Movano προσφέρει έναν άνετο και συνδεδεμένο χώρο εργασίας, με αναπαυτικά καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό και 22 προαιρετικούς αποθηκευτικούς χώρους που προσθέτουν συνολικά 104 λίτρα για την αποθήκευση αντικειμένων. Ιδιαίτερα πρακτικό είναι το ντουλαπάκι FlexTray στην πλευρά του συνοδηγού, που ανοίγει προς τα έξω σαν συρτάρι και έχει χωρητικότητα 10,5 λίτρων. Το Navi 50 IntelliLink Pro βρίσκεται στην κορυφή της λίστας infotainment. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto1 και προσφέρει εξαιρετική συνδεσιμότητα. Διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής capacitive 7,0”, εξαιρετικά εύχρηστη και λειτουργική. Smartphones συνδέονται μέσω Bluetooth® ή USB. Η ασύρματη φόρτιση είναι επίσης νέο χαρακτηριστικό στο Movano.

Αποδοτικοί κινητήρες

Το Movano επαναπροσδιορίζει την έννοια της απόδοσης με μία νέα γενιά κινητήρων (κατανάλωση καυσίμου NEDC1, Movano panel van: μικτός κύκλος 9,0-5,8 l/100 km, 233-154 g/km CO2). Οι κινητήρες BiTurbo diesel αποδίδουν περισσότερη ισχύ και ροπή συγκριτικά με τα σύνολα του προηγούμενου μοντέλου – με χαμηλότερη κατανάλωση. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμπρόσθιας (FWD) και πίσω κίνησης (RWD) καθώς και μεταξύ σύγχρονων χειροκίνητων κιβωτίων έξι σχέσεων και ενός αυτοματοποιημένου μηχανικού. Οι κινητήρες 2.3L – που πληρούν τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP (light duty) και Euro VId (heavy duty) – αποδίδουν από 131 έως 180 ίππους. Πέραν της εμπρόσθιας κίνησης (FWD), οι «Heavy Duty» εκδόσεις του Movano διατίθεται προαιρετικά με πίσω κίνηση (RWD) και, σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και με τετρακίνηση (AWD).

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ