Νέο Nissan Townstar: Το αστέρι της πόλης

Το ολοκαίνουργιο Townstar προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική πρόταση στην κατηγορία των μικρών βαν (vanette) με επιλογές βενζίνης αλλά και με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Ενσωματώνει περισσότερες από 20 τεχνολογίες αιχμής και έρχεται να συμπληρώσει την πλήρως ανανεωμένη γκάμα επαγγελματικών της Nissan.

banner-google-news

Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα το συμπαγές ελαφρύ επαγγελματικό όχημα Townstar που θα αποτελέσει την επόμενη γενιά vanette, η οποία θα διατεθεί φυσικά και σε ηλεκτρική έκδοση προωθώντας περεταίρω τον εξηλεκτρικό της γκάμας LCV του κατασκευαστή.

Townstar

Χτισμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF-C των Renault-Nissan-Mitsubishi, το Townstar αποτελεί «αδελφό» μοντέλο με το νέο Renault Kangoo προβάλλοντας ως κύρια χαρακτηριστικά του την ποιότητα κατασκευής και τη λειτουργικότητα. Τοποθετείται στη γκάμα ως το όχημα που θα αντικαταστήσει τα Nissan NV250 και e-NV200 ενώ είναι το πρώτο επαγγελματικό της Nissan που υιοθετεί όνομα με κατάληξη σε «star», μια τακτική του παρελθόντος που φαίνεται να επαναφέρει η μάρκα στα οχήματα βαν νέας γενιάς (Primastar, Interstar).

Nissan Townstar (6)

«Προσφέροντας δύο αποτελεσματικές λύσεις κινητήρων, εργονομικό σχεδιασμό και μοναδικές τεχνολογίες, το ολοκαίνουργιο Townstar είναι πλήρως εξοπλισμένο για να καλύψει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών», δήλωσε η Emmanuelle Serazin, LCV & Corporate Sales Director, Nissan Europe. Και συμπληρώνει: «Με αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών, περιορισμούς αστικής πρόσβασης και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για παράδοση στο τελευταίο μίλι, οι μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις πρέπει να βρουν αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους».

BANNER NEWS NISSAN_NEW_728X90

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Αναπτύχθηκε για βέλτιστη απόδοση και ευελιξία σε αστικά περιβάλλοντα, για αυτό το Townstar διαθέτει δύο λύσεις κινητήρων σε εκδόσεις van και combi (επιβάτες) για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών. Σε αντίθεση με τη Renault και το Kangoo, η Nissan δεν προσφέρει επιλογή σε πετρελαιοκινητήρες. Έτσι, μια εκλεπτυσμένη επιλογή κινητήρα βενζίνης θα είναι διαθέσιμη σε χωρητικότητα των 1,3 λίτρων, πλήρως συμβατή με τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 6d-Full, που αποδίδει 130 ίππους και ροπή 240 Nm, προσφέροντας ισχύ και απόδοση σε ίσο βαθμό.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego

Από την άλλη πλευρά, σε συνέχεια της επιτυχίας του Nissan e-NV200, πρωτοπόρου οχήματος στην αγορά ηλεκτρικών LCV, η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar είναι βελτιστοποιημένη για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών. Με βελτιωμένη μπαταρία 44 kWh, προηγμένη τεχνολογία και χαμηλό κόστος λειτουργίας, το ηλεκτρικό Townstar προσφέρει μια αποτελεσματική, βιώσιμη λύση μετακίνησης.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego

Θα συνδυάζει έξυπνη διαχείριση ενέργειας και αποτελεσματική θερμική ψύξη μπαταρίας σε ένα βελτιστοποιημένο πακέτο. Ανεπίσημα, η αυτονομία του ηλεκτρικού Townstar υπολογίζεται στα 285 χιλιόμετρα.

Nissan Townstar (12)

Το πλήρως ηλεκτρικό Townstar θα αντικατοπτρίζει αισθητικές ενδείξεις του Ariya συμπεριμβανομένων στάνταρ προβολέων LED και μιας αεροδυναμικής μπροστινής μάσκας που ενσωματώνει ένα περίπλοκο μοτίβο Kumiko και ένα νέο σχέδιο V-motion με φώτα ημέρας. Αισθητικά λοιπόν θα διαφέρει αρκετά από τις εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες ωστόσο ελάχιστα πράγματα αλλάζουν σε σχέση με το «αρχέτυπο» Kangoo, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η έκδοση βαν διαθέτει έναν χώρο φόρτωσης όγκου έως και 3,9 κ.μ. στον οποίο μπορούν να μεταφερθούν έως και δύο ευρωπαλλέτες. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 800 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης στα 1500 κιλά. Στην κλούβα προσφέρουν πρόσβαση δύο μεγάλες πλαϊνές συρόμενες πόρτες και φυσικά το πίσω άνοιγμα όπου ο πελάτης μπορεί να επιλέξει δύο ασύμμετρες πόρτες που ανοίγουν στο πλάι ή μια μονοκόμματη με άνοιγμα προς τα επάνω.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego

Η επιβατική έκδοση combi μπορεί να υποστηρίξει τη μεταφορά επιβατών προσφέροντας παράλληλα έξυπνες επιλογές αποθήκευσης μικρών και μεγάλων αντικειμένων έως και 775 λίτρα. Στο εσωτερικό της φέρει ποιοτικές επενδύσεις καθισμάτων και θυρών καθώς και μοντέρνο φινίρισμα στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ

Με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ασφάλειας και προηγμένων λειτουργιών υποστήριξης οδηγού, όπως τα Side Wind Assist και Trailer Sway Assist, το ολοκαίνουργιο Townstar παρέχει μια ασφαλή και σίγουρη εμπειρία πίσω από το τιμόνι. Υπάρχουν επίσης μεταξύ άλλων ένα έξυπνο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, υποστήριξη ανίχνευσης και διασταύρωσης πεζών και ποδηλατών, καθώς Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juegoσύστημα παρκαρίσματος χωρίς χέρια και

Η Nissan ενσωματώνει το Around View Monitor (AVM) για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποιώντας συνδυασμό καμερών με δυνατότητα επισκόπησης 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το όχημα, παρέχοντας στους οδηγούς απόλυτη ηρεμία κατά τη διαδικασία στάθμευσης στα στενά της πόλης. Οι πελάτες του πλήρως ηλεκτρικού Townstar θα απολαύσουν επίσης το καινοτόμο ProPILOT, ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού. Αυτό επιτρέπει στο όχημα να επιβραδύνει αυτόματα έως και σε πλήρη στάση και να επιταχύνει ακολουθώντας το μπροστινό όχημα καθώς και να διατηρεί την πορεία του στο κέντρο της λωρίδας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Βολικές λειτουργίες συνδεσιμότητας όπως τα E-Call, Apple CarPlay/Android Auto και ασύρματη φόρτιση του τηλεφώνου θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού από το λανσάρισμα, με επιπλέον συνδεδεμένες υπηρεσίες διαθέσιμες από την κυκλοφορία της πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης. Αυτές οι συνδεδεμένες υπηρεσίες θα απεικονίζονται μέσω μιας οθόνης αφής 8 ιντσών, η οποία συνδέεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών μπροστά από τον οδηγό.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego

Η Nissan επιβεβαιώνει τη δέσμευσήτης να παρέχει ποιότητα και σιγουριά, με τους ιδιοκτήτες σε όλη τη σειρά Nissan LCV να επωφελούνται από την κορυφαία στον κλάδο, πανευρωπαϊκή 5ετή εγγύηση ή 160.000 χιλιόμετρα, εκτός από την οκταετή εγγύηση μπαταρίας για 160.000 χλμ. εκδοχή.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego

Αυτό περιλαμβάνει προστασία από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα, εγγύηση βαφής, γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ και οδική βοήθεια – παρέχοντας ολοκληρωμένη κάλυψη για περισσότερη ηρεμία.