Νέο Iveco T-WAY : Ο… σκληρός τρόπος της Iveco!

Η Iveco ολοκληρώνει τη βαριά γκάμα Iveco WAY με το νέο φορτηγό εκτός δρόμου που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τις πιο δύσκολες αποστολές στις πιο ακραίες συνθήκες και το οποίο αναλαμβάνει να αντικαταστήσει το θρυλικό TRAKKER.

banner-google-news

Η Iveco παρουσίασε πρόσφατα, το νέο βαρύ όχημα εκτός δρόμου T-WAY στο δίκτυο αντιπροσώπων της και εκπροσώπους του διεθνούς τύπου σε μια ζωντανή ψηφιακή εκδήλωση. Το T-WAY βασίζεται στην κληρονομιά του κατασκευαστή στα οχήματα εκτός δρόμου, από άποψη στιβαρότητας και αξιοπιστίας. Εισάγει προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ικανότητα ωφέλιμου φορτίου, την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού. Αυτά τα χαρακτηριστικά ακραίας αντοχής, υψηλής απόδοσης και αξιοπιστίας εκφράζονται σαφώς από το θέμα της διαφημιστικής εκστρατείας λανσαρίσματος του φορτηγού: «TREAT IT BAD».

Iveco T-Way (4)

Η Iveco υιοθέτησε μια καινοτόμο προσέγγιση κατά την εικονική παρουσίαση του T-WAY, ειδικά σχεδιασμένη για το IVECO Live Channel. Προσέφερε στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία, μέσα από την αφήγηση μιας συναρπαστικής ιστορίας και έναν συνδυασμό περιεχομένου βίντεο και ζωντανών αλληλεπιδράσεων. Στόχος ήταν να οδηγήσει όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση λανσαρίσματος σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του offroad κόσμου της Iveco, με τελική αποκάλυψη του τελευταίου επιτεύγματος, στη μακρά γενεαλογία των θρυλικών σχετικών φορτηγών.

Iveco T-Way (7)

Ο Luca Sra, Chief Operating Officer IVECO Truck Business Unit, δήλωσε: «Σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην εξαιρετική ιστορία εκτός δρόμου της Iveco με το λανσάρισμα του T-WAY, κληρονόμου του θρόνου του TRAKKER. Αυτό το εξαιρετικά ισχυρό όχημα, ένας πραγματικός πρωταθλητής απόδοσης, ανθεκτικότητας και αντοχής, θα παγιώσει περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στο βαρύ off-road τομέα μεταφοράς. Το T-WAY ολοκληρώνει την ανανέωση της βαριάς σειράς Iveco WAY, η οποία είναι πλέον μία από τις πιο φρέσκες, πλουσιότερες και πιο καινοτόμες στην αγορά.»

Iveco T-Way (12)

Ο Thomas Hilse, Πρόεδρος της Iveco, δήλωσε: «Ανακινήσαμε τη βιομηχανία με το on-road IVECO S-WAY. Σήμερα, το κάνουμε ξανά στον τομέα του εκτός δρόμου μεταφορικού έργου. Σχεδιάσαμε το T-WAY με τη φιλοδοξία να θέσουμε νέα πρότυπα σε στιβαρότητα, αξιοπιστία, αποδοτικότητα, χειρισμό, ευελιξία πλαισίων και υπηρεσίες συνδεσιμότητας.»

Iveco T-Way (14)

ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΟΦΙΛ

Το Iveco T-WAY έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία σε κάθε αποστολή εκτός δρόμου. Ξεχωρίζει για τις επιδόσεις εκτός δρόμου, την αντοχή και τη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου του. Μεταφέρει από τους προκατόχους του τη θρυλική στιβαρότητα του χαλύβδινου πλαισίου υψηλής αντοχής με πλαίσιο πάχους 10 mm, με ροπή κάμψης ράγας στην κορυφή του τμήματος στα 177 kNm. Ο μπροστινός άξονας έχει μέγιστη αντοχή έως και 9 τόνους ενώ η μείωση πλήμνης στον πίσω άξονα είναι στάνταρ για τη μεγιστοποίηση της αντοχής και της απόδοσης. Το νέο σύστημα ανάρτησης βαρέως τύπου για τους άξονες Tandem βελτιστοποιεί το βάρος του οχήματος και βελτιώνει την απόδοση εκτός δρόμου με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και καλύτερη γωνία αναχώρησης.

Iveco T-Way (10)

Το T-WAY παρέχει όλη την ισχύ που απαιτείται για πρόσφυση και PTO με τον αξιόπιστο και αποδοτικό κινητήρα Cursor 13 της Iveco (13 λίτρα) που αναπτύσσεται σε εκδόσεις έως και 510 ίππων, υπερβαίνοντας την απόδοση του Trakker κατά 10 ίππους. Για ελαφρύτερες διαμορφώσεις, το νέο φορτηγό διατίθεται επίσης με τον κινητήρα Cursor 9. Οι κινητήρες συνδυάζονται με το αποδεδειγμένα αξιόπιστο, αυτοματοποιημένο κιβώτιο HI-TRONIX 12 και 16 ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει επίσης νέες λειτουργίες που προορίζονται ειδικά για κίνηση εκτός δρόμου. Περιλαμβάνει λειτουργίες Hill Holder για να βοηθήσουν την αναχώρηση σε απότομες πλαγιές, Rocking Mode για την ανάκτηση πρόσφυσης σε ολισθηρές συνθήκες και Creep Mode για εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα κατά τη διάρκεια ρελαντί. Για τα ασφάλτινα τμήματα της μεταφοράς, το σύστημα Iveco HI-CRUISE βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση της μετάδοσης, περιλαμβάνοντας προβλέψεις αλλαγής ταχυτήτων, προγνωστικό cruise control και λειτουργία eco-roll που χρησιμοποιεί την αδράνεια του οχήματος όταν ταξιδεύει σε κατωφέρειες, Με αυτούς τους νέους αλγόριθμους, το HI-TRONIX προσφέρει την τέλεια στρατηγική αλλαγής ταχυτήτων για κάθε εφαρμογή.

BANNER NEWS BRAND_728X90-IVECO

ΜΕΓΑΛΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ

Το νέο φορτηγό της σειράς WAY έχει σχεδιαστεί για αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, με πολλές δυνατότητες, μικρότερο απόβαρο και νέες δυνατότητες τηλεματικής και ψηφιακές υπηρεσίες. Προσφέρει μια νέα λύση εξοικονόμησης καυσίμου για μεταφορές που απαιτούν περιστασιακή χρήση κίνησης σε όλους τους τροχούς All Wheel Drive (AWD). Αναφερόμαστε στο υδροστατικό σύστημα κίνησης HI-TRACTION για άκαμπτα και αρθρωτά μοντέλα 6×4. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 25 χλμ./ώρα και ενεργοποιείται αυτόματα για να παρέχει επιπλέον υδραυλική πρόσθια πρόσφυση όταν χρειάζεται. Παρέχει σημαντικά οφέλη όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου και το ωφέλιμο φορτίο σε σύγκριση με τη λύση AWD. Εν τω μεταξύ, το απόβαρο του φορτηγού μειώθηκε περαιτέρω κατά 325 κιλά σε σύγκριση με το Trakker, χάρη στη νέα σχεδίαση του διαδοχικού στηρίγματος στους πίσω άξονες, το οποίο είναι πλέον ένα μονοκόμματο εξάρτημα χύτευσης.

Iveco T-Way (3)

Το T-WAY διαθέτει την καλύτερη συνδεσιμότητα στην κατηγορία που είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς WAY μέσω του τυπικού «Connectivity Box». Το σύστημα συνδεσιμότητας παρέχει τηλεδιαγνωστική και προγνωστική συντήρηση, επιτρέποντας παράλληλα στους διαχειριστές στόλου να παρακολουθούν από απόσταση την απόδοση κάθε οχήματος ανά πάσα στιγμή για να διασφαλίζουν τη μέγιστη απόδοση. Το συνεχώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών με δυνατότητα σύνδεσης Iveco ON εστιάζεται στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των πελατών και της αντοχής του οχήματος, καθώς και στην ελαχιστοποίηση του μη προγραμματισμένου χρόνου διακοπής.

Iveco T-Way (13)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Το T-WAY έχει δημιουργηθεί για να γίνει το αγαπημένο των κατασκευαστών αμαξώματος χάρη στην εξαιρετική ευελιξία του. Με άκαμπτες και αρθρωτές εκδόσεις, έχει την ευρύτερη προσφορά επιλογών μετάδοσης κίνησης στην αγορά: Μερική κίνηση τροχών σε άκαμπτα και αρθρωτά μοντέλα 6×4 και άκαμπτα μοντέλα 8×4, καθώς και το All Wheel Drive σε άκαμπτο και αρθρωτό 4×4 και 6×6, και σε άκαμπτες εκδόσεις 8×8. Η σειρά All Wheel Drive επεκτάθηκε με νέα μοντέλα τροχών 4, 4,2 και 4,5 μέτρων, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ειδικά φορτία χωρίς τροποποίηση στο πλαίσιο.

Iveco T-Way (2)

Η νέα ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική HI-MUX είναι πλήρως συμβατή με τα συστήματα ελέγχου τελευταίας γενιάς. Η νέα σειρά PTO περιλαμβάνει ένα νέο PTO τύπου σάντουιτς υψηλής απόδοσης που προσφέρει ροπή έως 2.300 Nm. Αυτή η εξαιρετική ευελιξία, το πλάτος και το βάθος της εμβέλειας και η εκτεταμένη επιλογή παραλλαγών καθιστούν το T-WAY το τέλειο φορτηγό για όλους τους τύπους υπερκατασκευών για δύσκολες αποστολές.

ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ

Ο σχεδιασμός καμπίνας είχε ως επίκεντρο την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού Η καμπίνα του T-WAY μοιράζεται τον φιλικό προς τον οδηγό σχεδιασμό της σειράς WAY, με τις κομψές, αεροδυναμικές γραμμές της. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις – μικρή καμπίνα AD και καμπίνα μεγάλου μήκους με στάνταρ ή υψηλή οροφή, με όλες τις επιλογές να εστιάζουν στη λειτουργικότητα για τη διευκόλυνση της καθημερινής εργασίας του οδηγού. Ολόκληρη η περιοχή του οδηγού έχει δημιουργηθεί για να παρέχει ένα πρακτικό και εύχρηστο περιβάλλον. Το άνετο και εργονομικό κάθισμα του οδηγού, μαζί με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών νέας γενιάς, εξασφαλίζουν εξαιρετική άνεση.

Iveco T-Way (1)

Το νέο φορτηγό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέγιστη προστασία, με χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπερβαίνουν κατά πολύ τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου. Το νέο σύστημα πέδησης διαθέτει EBS ως στάνταρ, πλήρη δισκόφρενα διατίθενται σε μοντέλα PWD και νέα ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) διατίθενται σε όλη τη γκάμα.

Iveco T-Way (15)

Η ΓΚΑΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Τα Iveco T-WAY και X-WAY αποτελούν την πλήρη σειρά φορτηγών για εφαρμογές εκτός δρόμου της ιταλικής φίρμας. Η βαριά γκάμα X-WAY είναι ιδανική για εφαρμογές όπου το φορτηγό λειτουργεί 90% του χρόνου στο δρόμο και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το τελευταίο μίλι εκτός δρόμου για να φτάσει στο χώρο εργασίας. Έχει σχεδιαστεί για ευελιξία, με μια εκτενή επιλογή παραλλαγών πλαισίου, καμπίνας και άξονα. Είναι κατασκευασμένο για στιβαρότητα και αξιοπιστία σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ασφάλειας, άνεσης και απόδοσης ενός οχήματος στο δρόμο. Είναι το τέλειο όχημα για αγορές με αυστηρά όρια στο συνολικό βάρος, και κατά συνέπεια όπου το ωφέλιμο φορτίο οδηγεί την παραγωγικότητα – ιδίως στην έκδοση SuperLight, η οποία προσφέρει το υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο στην κατηγορία του.

Iveco T-Way (11)

Μετά και το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, η σειρά βαρέων οχημάτων WAY της Iveco περιλαμβάνει τα:

  • Iveco S-WAY: το βαρύ φορτηγό με την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του.
  • Iveco S-WAY Natural Power: το πρώτο βαρύ φορτηγό φυσικού αερίου σχεδιασμένο για μεγάλες μεταφορές.
  • Iveco X-WAY: ο τέλειος συνδυασμός της υπεροχής στην άσφαλτο και της αντοχής εκτός δρόμου.
  • Iveco T-WAY: το πιο δύσκολο όχημα στη βαριά αγορά που επιταχύνει την απόδοση, την αξιοπιστία και την ευελιξία.
Autovision New