Νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom της Ford Pro για τις μικρές επιχειρήσεις

Η Ford Pro παρουσίασε το van που περίμεναν οι μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη

banner-google-news

Tο εντελώς νέο E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης. Η Ford, παγκόσμια δύναμη στην έρευνα, την μηχανολογία και τις λύσεις λογισμικού, έφερε το απόσταγμα αυτής της εμπειρίας στο E Transit Custom, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με το ψηφιακό οικοσύστημα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας και να λειτουργούν πιο αποδοτικά, αλλά και για να απλουστεύσει τη μετάβασή τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εμπνευσμένο από τις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, το E-Transit Custom προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στους πελάτες, βασισμένες στη συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες –που όλες εξελίσσονται χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

License expires -------------------------- 8th May 2025  License scope -------------------------- A - Earned editorial, press releases, press kits B - All non-broadcast digital and online media D - All print media (newspaper, magazine etc)  Region -------------------------- Global EXCEPT US and CHINA  Copyright and image rights -------------------------- This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Η τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km με ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW. Το E-Transit Custom θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση για μία σειρά αναγκών των πελατών –τα πάντα με την υποστήριξη ολοκληρωμένων λύσεων της Ford Pro για τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της φόρτισης.

Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, το E-Transit Custom προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης. Η καμπίνα είναι επίσης ένας επιχειρηματικός κόμβος, με συνδεσιμότητα 5G, αλλά και ένας ευέλικτος χώρος εργασίας που περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptop και tablet.

Η ψηφιακή καινοτομία συνδυάζεται με ασυμβίβαστες ικανότητες και δυνατότητες στη μεταφορά φορτίων. Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 kg, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg. Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η κορυφαία για την κατηγορία ισχύς κινητήρα διαμορφώνουν ένα νέο επίπεδο οδηγικής εμπειρίας.

Αμιγώς ηλεκτρική ισχύς με ασυμβίβαστη ικανότητα

Η μπαταρία των 400-volt του νέου E-Transit Custom, η οποία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, χρησιμοποιεί προηγμένες κυψέλες 82 Ah κοινές με του Ford F-150 Lightning, προσφέροντας 12% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από το E Transit. Η μπαταρία επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία έως 380 km –πάνω από τέσσερις φορές σε σχέση με την ημερήσια χιλιομετρική κάλυψη ενός μέσου van 1Τ, σύμφωνα με τα δεδομένα πελατών της Ford Pro. Η τοποθέτηση της μπαταρίας απευθείας στο αμάξωμα βελτιώνει την αντοχή και μειώνει το βάρος για βέλτιστη αυτονομία.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρική ισχύ 100 kW ή 160 kW (135 PS ή 217 PS) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή 415 Nm. Το ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.000 kg.

BANNER NEWS FORD_728X90

Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, που είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Αυτό το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση για βέλτιστη αυτονομία.

Το E-Transit Custom διαθέτει ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα πέδησης με δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving). Το σύστημα συνδυάζει τα φρένα τριβής με αναγεννητική πέδηση, η οποία συλλέγει ενέργεια κατά την επιβράδυνση, συμπληρώνοντας τη φόρτιση της μπαταρίας για επιπλέον αυτονομία. Οι οδηγοί μπορούν να σταματήσουν το van χωρίς να χρησιμοποιήσουν το πεντάλ φρένου όταν βρίσκονται στη λειτουργία one-pedal drive. Άλλα διαθέσιμα προφίλ οδήγησης παρέχουν λιγότερη επιβράδυνση για να ταιριάζει με άλλα οδηγικά σενάρια. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί τα φρένα τριβής αρκετά συχνά για να αποτραπεί η σκουριά ή το άνοιγμα των δίσκων.

Ορόσημο στα επαγγελματικά οχήματα το πλήρως ηλεκτρικό E-Transit Custom της Ford Pro

Ford Pro Charging για εύκολη διαχείριση ενέργειας

Η διαχείριση ενέργειας αποτελεί βασικό στοιχείο για τις επιχειρήσεις –πόσο μάλλον για μικρότερες επιχειρήσεις που ενδεχομένως δεν έχουν πρόσβαση σε διαχειριστές στόλων πλήρους απασχόλησης, ή σε αμαξοστάσια για ολονύκτια φόρτιση. Οι πελάτες με περιορισμένο χρόνο που σταθμεύουν στο σπίτι τους θα επωφεληθούν από τις συμβουλές των ειδικών της Ford Pro, την απλή εγκατάσταση και συντήρηση του wall-box, την ενσωμάτωση με οχήματα Ford και το διαισθητικό λογισμικό που διευκολύνει τον προγραμματισμό και την πληρωμή για τη φόρτιση.

Οι πελάτες ήδη αποφασίζουν πού να αγοράσουν καύσιμο με βάση μία διαφορά τιμής μερικών λεπτών. Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διαφέρουν πολύ πιο αισθητά, επομένως, χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Ford Pro Charging, οι οδηγοί μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα προγραμματίζουν τη φόρτιση με πιο οικονομικό νυχτερινό τιμολόγιο, όπου είναι διαθέσιμο, κάτι το οποίο βοηθά στην περαιτέρω μείωση του κόστους ιδιοκτησίας και την ανακούφιση από το λειτουργικό άγχος.

E-Transit_Custom-Mobile_Office_device_holder

Ο τριφασικός, ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW AC του E-Transit Custom μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε 7,8 ώρες, επομένως οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα της ολονύκτιας φόρτισης αφού ολοκληρώσουν μία βάρδια. Τις πολυάσχολες ημέρες, μπορούν να παρακολουθούν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης εν κινήσει χρησιμοποιώντας το FordPass Pro smartphone app.

Το E-Transit Custom υποστηρίζει επίσης την ταχεία φόρτισης DC έως 125 kW για επαναφόρτιση 15-80% σε 41 λεπτά.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες

Οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις καμπίνες των van τους ως γραφεία και καντίνες καθημερινά. Η βαθιά εμπλοκή των πελατών από το ανθρωποκεντρικό εργαστήριο σχεδιασμού D-Ford έχει καταστήσει το E-Transit Custom καλύτερο από ποτέ και στους δύο ρόλους του. Ένα νέο ανακλινόμενο τιμόνι είναι ο πρωταγωνιστής στο προαιρετικό πακέτο Mobile Office και μπορεί να γίνει μία εργονομική βάση για tablet και laptop, αλλά και τραπεζάκι, με επίπεδη επιφάνεια για να μπορεί ο οδηγός να γράφει ή να απολαμβάνει το γεύμα του πιο άνετα.

Οι οδηγοί διανομών μπορούν να κάνουν μέχρι 200 στάσεις και να παραδίδουν 500 δέματα την ημέρα, κάθε φορά με αντίπαλο το χρόνο. Το Delivery Assist βοηθά στον εξορθολογισμό κάθε παράδοσης αυτοματοποιώντας μέρος της διαδικασίας για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση της ασφάλειας.

Για να παρέχουν στους πελάτες πρόσθετη σιγουριά ότι το όχημά τους καθώς και το περιεχόμενό του είναι ασφαλή, τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να συνδεθούν με τη λειτουργία SecuriAlert στο FordPass Pro. Αυτό παρέχει μια ειδοποίηση εάν εντοπίσει κάποιον που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο όχημα και επίσης δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει τις πόρτες από απόσταση.

License expires -------------------------- 8th May 2025  License scope -------------------------- A - Earned editorial, press releases, press kits B - All non-broadcast digital and online media D - All print media (newspaper, magazine etc)  Region -------------------------- Global EXCEPT US and CHINA  Copyright and image rights -------------------------- This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Ως πάνελ van, το E-Transit Custom προσφέρει χώρο φόρτωσης από 5,8 – 9,0 m3, με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.100 kg 3 και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.450 mm. Επίσης διατίθεται σε εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή. Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μεταφέρουν έως και πέντε επιβάτες και μακρύτερα φορτία όπως σωλήνες, σανίδες ή καγιάκ, μπορούν να παραγγείλουν το νέο L-Shaped Bulkhead, με μία δεύτερη σειρά δύο καθισμάτων και περιοχή φόρτωσης πλήρους μήκους με συνθετικό διαχωριστικό.

Εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας κατάλληλο για κάθε είδους αποστολή

Το E-Transit Custom προσφέρει μία πιο ευρύχωρη καμπίνα και αυξημένο, ασφαλή αποθηκευτικό χώρο συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Ο συνδυασμός ενός επιλογέα ταχυτήτων τοποθετημένου στην κολόνα, ηλεκτρονικού χειρόφρενου και τιμονιού τύπου squircle διευκολύνουν την πρόσβαση στην καμπίνα από τη μία πλευρά στην άλλη – ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό για οδηγούς που παρκάρουν σε στενές περιοχές και θέλουν να αποφύγουν να βγουν από την πλευρά της κυκλοφορίας. Η Ford εισάγει επίσης έναν αερόσακο τοποθετημένο στην οροφή για πρώτη φορά στην κατηγορία, ο οποίος απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο στο ταμπλό για να μπορείτε να τοποθετήσετε ένα laptop ή ένα ντοσιέ A4, και την ίδια στιγμή αυξάνει την ευελιξία για εξατομικευμένα πάνελ και συσκευές που μπορούν τώρα να τοποθετούνται πιο κοντά στον οδηγό χρησιμοποιώντας βάσεις βιομηχανικών προτύπων AMPS.

E-Transit_Custom-AC_charging

Κάθε E-Transit Custom είναι εξοπλισμένο με μία landscape οθόνη αφής 13 ιντσών στραμμένη προς το οδηγό για ευκολία στη χρήση, εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford που τροφοδοτείται μέσω ενός νέου μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της Ford Pro.