Νέες εγκαταστάσεις Solaris Bus & Coach

banner-google-news

Μεγάλη σε όλα!

Η Solaris μεγαλώνει γρήγορα και πολύ και σε όλα τα επίπεδα. Από τη μια τα λεωφορεία της κατακτούν όλο και υψηλότερα μερίδια στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης και από την άλλη η μάρκα επενδύει συνεχώς στο σύγχρονο και στο καινοτόμο όσον αφορά τις εγκαταστάσεις της στην Πολωνία.

Η 20η επέτειος της πολωνικής κατασκευάστριας εταιρίας λεωφορείων αποτελεί την τέλεια αφορμή και ευκαιρία προκειμένου οι άνθρωποί της να επικοινωνήσουν μια -λίγο- διαφορετική εικόνα, αυτή της επιχείρησης που όχι απλά μεγαλώνει αλλά είναι πλέον ώριμη και υπεύθυνη, γνωρίζοντας όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της.
Επειδή «ο βασιλιάς δεν αρκεί να είναι τίμιος αλλά πρέπει και να το δείχνει» δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία για την αποτύπωση αυτής της εικόνας, από την ολοκλήρωση των καινούργιων εγκαταστάσεων της Solaris στο Βολέχοβο του Πόζναν στην Πολωνία. Ήδη από τον Αύγουστο του 2014 στα κεντρικά γραφεία της Solaris Βus & Coach έχει ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 11 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με τις εγκαταστάσεις παραγωγής αλλά και τα γραφεία των στελεχών. Πιο συγκεκριμένα, το Μάιο του περασμένου έτους, δόθηκαν σε λειτουργία 7.000 m2 καινούργιου χώρου παραγωγής, και τον Οκτώβριο του 2015 ολοκληρώθηκε η επέκταση των γραφείων κατά 5.000 m2. Επιπλέον, ανακατασκευάστηκε η είσοδος των εγκαταστάσεων.

Αυτό ωστόσο δεν είναι το τέλος των επεμβάσεων ανανέωσης. Οι επόμενες εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της κατασκευής της νέας κεντρικής αποθήκης. Στόχος είναι το προσωπικό της αποθήκης να μπορεί πλέον να είναι πιο κοντά στην παραγωγή, κάτι που αναμένεται να μειώσει τον χρόνο παράδοσης των ανταλλακτικών στη γραμμή παραγωγής. Για το 2016, έχει προγραμματιστεί η ριζική ανακαίνιση του πρώην τερματισμού της παραγωγής (Τμήμα προετοιμασίας προς πώληση) όπου θα δημιουργηθεί καινούργιος και μεγαλύτερος χώρος παράδοσης των προϊόντων της εταιρείας.

Ο ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Για να αυξηθεί το δυναμικό παραγωγής (αυτή τη στιγμή κυμαίνεται πάνω από 1.300 λεωφορεία το χρόνο) η Solaris Βus & Coach αποφάσισε την επέκταση της υποδομής της. Η νέα αίθουσα Δ, τέταρτη σε όλο το συγκρότημα, έχει έκταση 7.000 m2. Το κτίριο έχει υποστεί αυστηρό τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Διοίκηση Κατασκευαστικών Έργων, την Πυροσβεστική και φυσικά την ίδια την εταιρεία ως επενδυτής. Μετά από πλήρη ανακαίνιση του εσωτερικού, καθώς και στο χώρο της μονάδας γραφείων, θα δημιουργηθεί επίσης χώρος παραλαβής, όπου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα ελέγχονται πριν από την υπογραφή του οριστικού πρωτοκόλλου από τον πελάτη.

ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το κάθε γραφείο είναι εξοπλισμένο με χωριστό πίνακα ρύθμισης κλιματισμού (θέρμανσης). Στην κατασκευή του κτιρίου χρησιμοποιήθηκε η λειτουργία του μηχανικού αερισμού ανάκτησης θερμότητας. Η λειτουργία αυτή είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον, καθώς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την θέρμανση των γραφείων, ενώ επίσης μειώνει τους λογαριασμούς της εταιρείας. Επιπλέον, στην μονάδα εξαερισμού εγκαταστάθηκαν φίλτρα ύγρανσης του αέρα. Το κτίριο μαζί με τις αίθουσες παραγωγής είναι εξοπλισμένα με συναγερμό πυρκαγιάς SAP. Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο του κινδύνου. Επίσης, στο νέο κτίριο υπάρχουν συνολικά επτά αίθουσες συνεδρίων.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Επενδύοντας συνεχώς στην τεχνολογική ανάπτυξη, η Solaris έχει αποδείξει ότι η εταιρεία κατανοεί πλήρως πόσο σημαντική είναι η βελτίωση των μεταφορών και πόσο επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο της πόλης. Τώρα όπου πάνω από το 50% του πληθυσμού ζει σε αστικές περιοχές, το βασικό ζήτημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η πιο αποτελεσματική χρήση της. Η αυξανόμενη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ενέργεια από βιομάζα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής. Με ένα ευρύ φάσμα των ηλεκτρικών και υβριδικών λεωφορείων, καθώς και των οχημάτων που κινούνται με βιοαέριο, η Solaris ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του σύγχρονου κόσμου.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Το νέο τετραώροφο κτίριο με ωφέλιμη επιφάνεια 5.065 m2, είναι πλέον ο καινούργιος χώρος εργασίας για τα περισσότερα τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι για μεγάλο μέρος του προσωπικού της Solaris Βus & Coach θα υπάρχει μια σημαντική βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το βασικό και πιο εμφανές πλεονέκτημα του νέου κτιρίου είναι η θέα του και η μεγαλύτερη πρόσβαση στο φως της ημέρας. Η γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου εκτός από το φως παρέχει μια φυσική θερμότητα από τον ήλιο – πολύ υγιέστερο και επίσης πιο οικονομικό. Στην οροφή του κτιρίου, στην κατασκευή του υπάρχει ειδική μεμβράνη που παρέχει εξαιρετικά καλή σφράγιση και εμποδίζει την γρήγορη θέρμανση του εσωτερικού του κτιρίου. Ένα άλλο όφελος είναι ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται πολύ πιο κοντά, σε ένα κτίριο, κάτω από μία στέγη. Αυτό θα βελτιώσει σίγουρα της συνθήκες εργασίας και εξασφαλίζει πιο εύκολη πρόσβαση σε όλα τα τμήματα ειδικά τον χειμώνα.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!