Νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης στην πόλη από τη Volvo

banner-google-news

Μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον πόλης χρησιμοποιεί δοκιμαστικά η Volvo μαζί με επιλεγμένους συνεργάτες της. Στόχος είναι η να αξιολογηθούν οι δυνατότητες εφαρμογής της στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε μία περίοδο τριών ετών, ένας μικρός στόλος αμιγώς ηλεκτρικών Volvo XC40 Recharge θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών ταξί από την Cabonline, τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών ταξί στη Σκανδιναβία. Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται ασύρματα σε σταθμούς φόρτισης στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία.

Οι δοκιμές ασύρματης φόρτισης είναι ένα από τα πολλά project που εντάσσονται στη στρατηγική πρωτοβουλία Gothenburg Green City Zone. Στο πλαίσιό της, οριοθετημένες περιοχές της πόλης χρησιμοποιούνται ως πραγματικά πεδία δοκιμών για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών.

Volvo Cars tests new wireless charging technology

Οι σταθμοί φόρτισης που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή παρέχονται από τη Momentum Dynamics, κορυφαίο προμηθευτή ασύρματων συστημάτων ηλεκτρικής φόρτισης. Η φόρτιση ξεκινά αυτόματα, όταν ένα όχημα με συμβατή τεχνολογία σταθμεύει πάνω από τη βάση φόρτισης που είναι ενσωματωμένη στο οδόστρωμα. Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί φορτίζουν με ευκολία, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το αυτοκίνητο τους.

Μέσω της βάσης φόρτισης, ο σταθμός μεταδίδει ενέργεια η οποία δεσμεύεται από έναν δέκτη στο αυτοκίνητο. Για την εύκολη ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου με τη βάση φόρτισης, η Volvo θα εκμεταλλευτεί το σύστημα στάθμευσης με κάμερες 360° που διαθέτει.

Για το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge, η ισχύς της ασύρματης φόρτισης θα είναι μεγαλύτερη από 40 kW. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι περίπου τέσσερις φορές πιο σύντομος σε σχέση με τον χρόνο που χρειάζεται ένας ενσύρματος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 11 kW, και σχεδόν ίσης διάρκειας με το χρονικό διάστημα που απαιτείται εάν η φόρτιση γίνει με ενσύρματο ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 50 kW.

Συνολικά, τα μοντέλα Volvo θα χρησιμοποιούνται για περισσότερες από 12 ώρες ημερησίως και θα διανύουν 100.000 χιλιόμετρα ανά έτος. Αυτού του τύπου η χρήση θα είναι και μία δοκιμή αντοχής των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo σε ένα σενάριο εμπορικής εκμετάλλευσής τους.

Το προηγούμενο έτος, η Volvo συμμετείχε στο λανσάρισμα της πρωτοβουλίας Gothenburg Green City Zone, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μεταφορών με μηδενικές εκπομπές έως το 2030. Χρησιμοποιώντας μία πραγματική πόλη ως πεδίο δοκιμών, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την εξέλιξη τεχνολογιών και υπηρεσιών στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των κοινόχρηστων μεταφορών, της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!