Νέα συστήματα ασφαλείας στο Mercedes Benz Tourismo Safety Coach

banner-google-news

Από τις 7 Ιουλίου 2024 ο ενημερωμένος Κανονισμός Γενικής Ασφάλειας (GSR) της Ε.Ε. απαιτεί όλα τα λεωφορεία που έχουν ταξινομηθεί πρόσφατα να διαθέτουν μια πλήρη σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η οδική ασφάλεια για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τα τρέχοντα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης στα λεωφορεία Mercedes Benz και Setra πληρούν και υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του GSR.

Τα συστήματα υποβοήθησης όπως το Active Brake Assist 5/6 ή το Preventive Brake Assist 2, το Sideguard Assist 2, το Frontguard Assist ή το Traffic Sign Assist διατίθενται πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις οχημάτων και αντιπροσωπεύουν περαιτέρω προστιθέμενη αξία για τα πούλμαν Mercedes Benz και Setra πόλης, τα υπεραστικά και τα τουριστικά πούλμαν . Η εισαγωγή των νέων συστημάτων ασφαλείας είναι επίσης μια ευκαιρία για τα λεωφορεία Daimler να συνεχίσουν τη μακρόχρονη παράδοση του «Safety Coach».

 «Η ασφάλεια είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα στα λεωφορεία Daimler», λέει ο Till Oberwörder, διευθύνων σύμβουλος της Daimler Buses. «Με τις μάρκες μας Mercedes Benz και Setra, πρωτοπορούμε σε νέες τεχνολογίες ασφάλειας και συστήματα υποβοήθησης για δεκαετίες. Το Safety Coach, το οποίο ενσωματώνει την τελευταία μας τεχνολογία ασφαλείας για λεωφορεία, έχει επίσης μακρά παράδοση στα λεωφορεία Daimler».

Αυτή η έκτη έκδοση του Safety Coach μπορεί τώρα να υπερηφανεύεται για τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης σε σχέση με τη μακρά σειρά των προκατόχων του: νέος, ακόμη πιο ισχυρός βοηθός πέδησης έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist 6, όπως και το Sideguard Assist 2, εντελώς νέο Frontguard Assist και το νέο Traffic Sign Assist, που προειδοποιεί τον οδηγό για υπερβολική ταχύτητα. Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, υπάρχουν επίσης οι: Lane Assist (SPA), Attention Assist (AtAs), Tyre Pressure Monitoring (TPM), adaptive cruise control (ART) με πρόσθετη λειτουργία stop-and-go, Brake Assist (BA), περιοριστής συνεχούς πέδησης, το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας (ESP), ο αισθητήρας βροχής/φωτός και το σύστημα κάμερας 360°.

Το Mercedes Benz Tourismo Safety Coach είναι επίσης εξοπλισμένο με το προαιρετικό σύστημα αντικατάστασης καθρέφτη MirrorCam. Τα πλεονεκτήματα της MirrorCam περιλαμβάνουν το εκτεταμένο οπτικό πεδίο για τον οδηγό, σημαντικά καλύτερη ορατότητα στο σκοτάδι, λιγότερες ζημιές στους ελιγμούς και περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου χάρη στο μικρότερο μπροστινό τμήμα.