Νέα συνεργασία DHL και Volvo Trucks με παραγγελία 44 ηλεκτρικών φορτηγών

banner-google-news

Η Volvo Trucks και ο Όμιλος Deutsche Post DHL υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για να επιταχύνουν τη στροφή προς τα οχήματα μηδενικών εκπομπών καυσαερίων. Η DHL σκοπεύει να εντείνει τη μετάβασή της στα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, αναπτύσσοντας συνολικά 44 νέα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo σε δρομολόγια στην Ευρώπη.

Η προβλεπόμενη παραγγελία περιλαμβάνει 40 ηλεκτρικά φορτηγά των μοντέλων Volvo FE και Volvo FL, που θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις δεμάτων στις αστικές μεταφορές. Τα ηλεκτρικά φορτηγά για μεγαλύτερες διαδρομές αποτελούν επίσης μέρος του πεδίου εφαρμογής και η DHL αποφάσισε να αρχίσει να χρησιμοποιεί φορτηγά Volvo για περιφερειακές μεταφορές. ξεκινώντας με τέσσερα Volvo FM Electric στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πρώτα φορτηγά έχουν ήδη παραγγελθεί, έξι από την DHL Parcel UK και δύο από την DHL Freight. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ετήσια εξοικονόμηση σχεδόν 600 τόνων CO2 και σχεδόν 225.000 λίτρων καυσίμου ντίζελ για τον Όμιλο Deutsche Post DHL.

Η Volvo Trucks πρωτοστατεί στην αγορά βαρέων αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 42% το 2021. Ήδη το 2019, η Volvo Trucks ξεκίνησε πρώτη τη σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών στον κόσμο. Η εταιρεία έχει παραδώσει ηλεκτρικά φορτηγά σε ένα ευρύ φάσμα πελατών στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.