Νέα κίνητρα στους πολίτες για χρήση των ΜΜΜ

Νέα κίνητρα στους πολίτες για χρήση των ΜΜΜ

Ο κ. Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προτείνει στο οικονομικό επιτελείο η τιμή μετά τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ να στρογγυλοποιηθεί στο 1,20 ευρώ.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέλει να δώσει κίνητρα στους πολίτες ώστε να πάρουν μηνιαίες και ετήσιες κάρτες. Επισήμανε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, από 1,40 ευρώ η τιμή του εισιτήριου θα πάει στο 1,28 ευρώ. “Καθώς πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση, θα κάνουμε μία πρόταση στο οικονομικό επιτελείο, αντί να πάει στο 1,30 να πάει στο 1,20” είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: “Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες”.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ