Νέα επιτυχία για το Continental SportContact™ 7

banner-google-news

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2022. Έχοντας κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά, την Άνοιξη του 2022, το κορυφαίο σπορ ελαστικό της Continental, SportContact™ 7, κατέκτησε ακόμη μια διάκριση, αυτή τη φορά στην Μεγάλη Βρετανία. Το ελαστικό κέρδισε στη δοκιμή ελαστικών Ultra-Ultra-High Performance 2022, του περιοδικού Auto Express 2022. Εκπροσωπώντας την έβδομη γενιά της εμβληματικής σειράς, Continental SportContact™, το νέο SportContact™ 7 έχει ως στόχο να βελτιώσει όλα τα κριτήρια απόδοσης, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του (SportContact™ 6), δίνοντας στους οδηγούς την απόλυτη οδηγική εμπειρία, ασφάλεια και αειφορία.

Το SportContact™ 7 είναι κατάλληλο για σπορ οχήματα και διατίθεται σε διαστάσεις για ζάντες από 18 έως 23 ίντσες. Ειδικά στην Βρετανία, το νέο ελαστικό έχει σαρώσει στις συγκριτικές ανεξάρτητες δοκιμές, με πέντε νίκες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες νίκες στην Ευρώπη. Το SportContact™ 7 αναπτύχθηκε για να επαναπροσδιορίσει τον όρο «απόδοση ελαστικού», και σίγουρα τα κατάφερε. Η δοκιμή του Auto Express πραγματοποιήθηκε σε ένα VW Golf GTI, με ελαστικά UUHP, διάστασης 235/35ZR19.

SportContact7_3Σχολιάζοντας τη νίκη του SportContact™ 7 στην κατηγορία UUHP, ο Steve Fowler, αρχισυντάκτης του Auto Express δήλωσε: «Τα αυτοκίνητα έρχονται σε επαφή με τον δρόμο μόνο με τα ελαστικά και, ως εκ τούτου, αυτά είναι πολύ σημαντικά. Η Continental ανέβασε ιδιαίτερα τον πήχη σε αυτόν τον τομέα. Τα ελαστικά του τεστ πρόσφεραν αξιοσημείωτη οδηγική ακρίβεια, η οποία βοήθησε τους δοκιμαστές να πετύχουν γρήγορους χρόνους και μικρές αποστάσεις στο φρενάρισμα».

Οι επιδόσεις του SportContact™ 7 στην αγωνιστική πίστα έχουν αυξηθεί κατά 10%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα έχουν μειωθεί κατά 8%, ενώ σε στεγνό οδόστρωμα το νέο SportContact™ 7 είναι κατά 6% καλύτερο και παρουσιάζει κατά 17% μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Για το νέο SportContact™ 7, οι κατασκευαστές ελαστικών κατέληξαν σε πολλές έξυπνες τεχνολογικές λύσεις: ο σχεδιασμός πέλματος προσαρμόζεται σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, η διαμόρφωση του προφίλ, ανάλογα με το μεγέθους του ελαστικού, προσφέρει μέγιστη οδηγική απόλαυση σε κάθε όχημα, ενώ η σύνθεση του μείγματος “BlackChili”, στο πέλμα, είναι προσαρμοσμένη με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά πρόσφυσης του ασύμμετρου προφίλ.

sportcontact7_1Η γκάμα των οχημάτων που μπορούν να το «φορέσουν» είναι μεγάλη: η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η σειρά RS της Audi και τα σπορ αυτοκίνητα BMW από την M GmbH. Περιλαμβάνονται, επίσης, compact μοντέλα όπως το Ford Focus III RS ή το Mini Cooper S Clubman. Κατάλληλες διαστάσεις διατίθεται και για την Porsche 4 S GT αλλά και για διάφορα μοντέλα της AMG, της Lamborghini και της McLaren.