Νέα Citroen Jumper – Peugeot Boxer : Το δίδυμο της επιτυχίας

Οι ανανεωμένες σειρές Jumper και Boxer, των μεγάλων δηλαδή οχημάτων τύπου βαν του ομίλου PSA (Peugeot - Citroen) είναι διαθέσιμες για παραγγελία έχοντας να προσφέρουν νέο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας καθώς και εξειδικευμένες εκδόσεις που απευθύνονται σε επαγγέλματα με συγκεκριμένο προφίλ. Στο άμεσο μέλλον, τη γκάμα των δύο μοντέλων θα πλαισιώσουν οι σχετικές ηλεκτρικές εκδόσεις που θα στοχεύουν στις αστικές διανομές.

banner-google-news

Ως γνωστό, οι Citroen και Peugeot πορεύονται χέρι-χέρι στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, λανσάροντας στην αγορά πανομοιότυπα οχήματα σε όλες τις υποκατηγορίες. Οχήματα που κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο και που ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα αντικατάστασης ή ανανέωσης. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα για τους «συμμάχους» να λανσάρουν την ανανεωμένη εκδοχή των επιτυχημένων Citroen Jumper και Peugeot Boxer, με αφορμή την υποχρεωτική προσαρμογή στις νέες νόρμες για τους ρύπους των κινητήρων καθώς και την απαραίτητη ενημέρωση του εξοπλισμού σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

1 (Medium)

Η αγορά LCV, των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων δηλαδή, είναι στρατηγικής σημασίας για τη Citroen. Ο Γάλλος κατασκευαστής αύξησε τις πωλήσεις του κατά 3,5% στην ευρωπαϊκή αγορά LCV το 2018 -ξεπερνώντας την άνοδο 3,0% της κατηγορίας συνολικά- με μερίδιο αγοράς 9,5%. Η μάρκα εντάχθηκε μάλιστα στην κορυφή των 5 κορυφαίων εμπορικών σημάτων στην Ευρώπη, με κύριους μοχλούς ανάπτυξης το Jumpy / SpaceTourer, με περισσότερες από 140.000 πωλήσεις από την έναρξη το 2016 και το νέο Berlingo το οποίο έχει ήδη πωληθεί σε περισσότερες από 80.000 μονάδες από το Σεπτέμβριο του 2018.

2 (Medium)

Για όλες τις δουλειές

Τα Jumper και Boxer απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, από τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους μέχρι τις βιομηχανίες κατασκευής, παράδοσης και παροχής υπηρεσιών, καθώς και από τις τοπικές αρχές. Η εξυπηρέτηση ως αληθινό γραφείο σε τροχούς, βασίζεται στα ισχυρά σημεία των μοντέλων, παρέχοντας μια προσαρμοσμένη στις ανάγκες λύση σε κάθε επιχειρηματικό τομέα με κορυφαία άνεση στους χώρους εργασίας καθώς και προσαρμοσμένες διαμορφώσεις όπου απαιτείται.

10 (Medium)

Οι σειρές εκδόσεων των Jumper και Boxer ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις πολλών επαγγελμάτων και περιλαμβάνει τέσσερα μήκη αμαξώματος (L1, L2, L3, L4) σε τρία διαφορετικά μεταξόνια (3,00 – 3,45 – 4,04 m) και τρία διαφορετικά ύψη οροφής ( Η1, Η2, Η3). Συνολικά οι διαθέσιμες εκδόσεις αμαξώματος ανέρχονται στις οκτώ, με χωρητικότητα κλούβας από 8  έως 17 κ.μ. και καμπίνα με 5 έως 9 θέσεις για το Combi. Τα δύο μεγάλα γαλλικά βαν διαθέτουν έντονα σύγχρονο στυλ και κορυφαία άνεση. Το εμπρός τμήμα είναι δυναμικό και στιβαρό, με προβολείς που διαθέτουν LED φώτα ημέρας. Η αρχιτεκτονική και η εργονομία του βέλτιστα σχεδιασμένου κόκπιτ καθιστούν τα οχήματα πρακτικά στην καθημερινή χρήση και «φιλικά» προς τον χρήστη  χάρη στη βέλτιστη πρόσβαση και μια εντυπωσιακή σχέση όγκου / εξωτερικού μεγέθους. Τη γενναιόδωρη σε χώρους και πρακτική καμπίνα τους χαρακτηρίζουν επίσης οι πολυάριθμοι και έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι και τα άνετα καθίσματα.

6 (Medium)

Με νέες εκδόσεις

Η σειρά του Citroen Jumper περιλαμβάνει τώρα δύο νέες εκδόσεις με τις ονομασίες Worker και Driver, που διαφέρουν τόσο ως προς τη φιλοσοφία όσο και ως προς τη χρήση, και διαχωρίζονται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το Jumper WORKER στοχεύει στους επαγγελματίες που μεταφέρουν εξοπλισμό και εργαζόμενους σε όλους τους τύπους εργοταξίων, συχνά με δυσχέρειες στην πρόσβαση. Είναι αναγνωρίσιμο μέσω των αψίδων των μαύρων τροχών, της ποδιάς προστασίας του κινητήρα, των εμπρόσθιων και οπίσθιων πτερύγων ενώ διαθέτει επίσης βελτιωμένη πρόσφυση χάρη στο σύστημα Intelligent Traction Control σε συνδυασμό με ελαστικά όλων των εποχών και Hill Assist Control. Ο εξοπλισμός της καμπίνας περιλαμβάνει μπροστινό κλιματισμό με αεριζόμενη θήκη για τα γάντια εργασίας, ηχοσύστημα με κιτ ανοικτής ακρόασης Bluetooth και υποδοχή USB, λειτουργία cruise control / περιορισμός ταχύτητας και τραπεζάκι γραφείου που είναι τοποθετημένο στο ταμπλό.

7 (Medium)

Το Jumper DRIVER είναι σχεδιασμένο για τις επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους που πραγματοποιούν μεγάλες διαδρομές ή πολλές παραδόσεις τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη. Ξεχωρίζει με την άνεση οδήγησης η οποία ενισχύεται με εξοπλισμό που περιλαμβάνει υποδοχή φόρτισης USB, φώτα ομίχλης, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης, ενεργό φρένο ασφαλείας, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματους προβολείς διασταύρωσης, αυτόματους μπροστινούς υαλοκαθαριστήρες και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

9 (Medium)

Οι πιο πάνω, νέες εκδόσεις έρχονται να συμπληρώσουν τις βασικές εκδόσεις Jumper Control και Jumper Club που περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους ABS, ESP, αερόσακο οδηγού, Hill Start Assist, ηχοσύστημα με MP3 και μια έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών.

Αντίστοιχα, οι νέες εκδόσεις του Peugeot Boxer ονομάζονται «Grip» και «Asphalt», οι οποίες προστίθενται στις επιλογές «Pro» και «Premium» που ήταν διαθέσιμες και στην υπάρχουσα γενιά. Οι εκδόσεις Boxer Grip προορίζονται για κίνηση σε πιο δύσκολα εδάφη διαθέτοντας στον εξοπλισμό τους νέου τύπου ελαστικά, ενισχυμένη ανάρτηση ειδικές επενδύσεις στους θόλους των τροχών, λασπωτήρες και καθίσματα «Comfort».

4 (Medium)

Οι εκδόσεις Boxer Asphalt, που προορίζονται για πολύωρα δρομολόγια φέρουν μεταξύ άλλων σύστημα πλοήγησης, σύστημα Lane Departure Warning, σύστημα ανίχνευσης ορίων ταχύτητας, αισθητήρες φώτων, αυτόματο κλιματισμό και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

Νέος εξοπλισμός

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Citroen Advanced Comfort», το ανανεωμένο Jumper εξοπλίζεται με νέα στοιχεία, για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Όπως για παράδειγμα το σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων (λαμβάνοντας υπόψη και τα ρυμουλκούμενα) και το σύστημα οπίσθιας κίνησης που ανιχνεύει οχήματα που απέχουν 50 μέτρα. Τέλος, τα Citroen Connect Box και Peugeot Connect αντίστοιχα επιτρέπουν την παρακολούθηση των λειτουργιών των Jumper και Boxer (στάθμη καυσίμου και υγρών) και τη δυνατότητα εντοπισμού τους σε περίπτωση κλοπής.

3 (Medium)

Ο πετρελαιοκινητήρας των 2,0 λίτρων που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμος με τα Jumper και Boxer αντικαθίσταται πλέον με τον BlueHDi κινητήρα των 2,2 λίτρων που καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-Temp και διατίθεται σε εκδόσεις ισχύος των 120, 140 ή 165 ίππων, που συνδυάζονται στη γραμμή κίνησης με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι αντίστοιχες αποδόσεις ροπής ανέρχονται στα 300, 340 και 370 Nm.

8 (Medium)

Τέλος, οι δύο κατασκευαστές αναμένεται να λανσάρουν ταυτόχρονα, εντός της επόμενης χρονιάς, τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο οχημάτων, επίσης σε τέσσερα μήκη αμαξώματος και μέγιστη αυτονομία έως και 270 χλμ.

5 (Medium)

 

Autovision New