Μειωμένες 6% οι ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων στην ΕΕ τον Ιανουάριο 2022

banner-google-news

Τον Ιανουάριο του 2022, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ συνέχισαν να μειώνονται (-6,0%), σημειώνοντας ένα νέο ιστορικό χαμηλό στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ για τον πρώτο μήνα του έτους.

Τον Ιανουάριο του 2022, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ συνέχισαν να μειώνονται, με τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών να εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρη την περιοχή. Παρόλο που το νέο ρεκόρ για το χαμηλότερο σύνολο Ιανουαρίου (σε όγκο) σημειώθηκε το 2021, φέτος οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 6,0% επιπλέον φτάνοντας τις 682.596 μονάδες – σηματοδοτώντας ένα νέο ιστορικό χαμηλό στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ για τον πρώτο μήνα του έτος.

Διάφορες αγορές στην Κεντρική Ευρώπη σημείωσαν κέρδη τον περασμένο μήνα, με τη Σλοβακία (+72,6%) και τη Ρουμανία (+55,5%) να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, αν και οι πωλήσεις στην Πολωνία συρρικνώθηκαν κατά 10,2% τον Ιανουάριο. Στη Δυτική Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, σχεδόν όλες οι χώρες παρουσίασαν αρνητικά αποτελέσματα. Εξετάζοντας τις τέσσερις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, διψήφιες απώλειες σημειώθηκαν στην Ιταλία (-19,7%) και στη Γαλλία (-18,6%), ενώ μόνο η Γερμανία σημείωσε σταθερή ανάπτυξη (+8,5%) και η Ισπανία σημείωσε μέτρια άνοδο (+1,0%) ).