Μια πρόκληση της Valeo για αναδάσωση στην Ελλάδα

banner-google-news

Η Valeo ξεκινά μια πρόκληση για τους πελάτες της στην Ελλάδα: να αναλάβουν πραγματική δράση μαζί για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το 2021.

Το καλοκαίρι του 2021, η Ελλάδα χτυπήθηκε από πολλές πυρκαγιές που έπληξαν έκταση που ξεπερνά τα 120.000 εκτάρια δάσους. Σε απάντηση της καταστροφής που προκλήθηκε, η πρόκληση της Valeo στοχεύει στην υποστήριξη της περιοχής με συγκεκριμένο τρόπο που περιλαμβάνει ενεργά διανομείς και συνεργεία: για κάθε 50 κιλά προϊόντων Valeo που παραδίδονται τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2021, η Valeo θα φυτέψει ένα δέντρο στον Αρωνά Κατερίνης στα βορειοανατολικά της Ελλάδας.

Το 2017, ο Valeo δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο της Reforest’Action, μιας κοινωνικής επιχείρησης, η αποστολή της οποίας είναι να διατηρήσει, να αποκαταστήσει και να φυτέψει δάση σε όλο τον κόσμο ως μέρος μιας αυθεντικής, βιώσιμης απάντησης στις προκλήσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας, συνδέοντάς τα με τατοπικά κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Η αποκατάσταση των δασών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον τα δάση είναι οι κύριοι χερσαίες δεξαμενές άνθρακα, αποτελούν το 80% της χερσαίας βιοποικιλότητας και υποστηρίζουν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, η Valeo υπολογίζει να φυτέψει 5.000 δέντρα.

Στόχος αυτού του έργου είναι η ανάπτυξη της τοπικής βιοποικιλότητας με τη φύτευση πέντε διαφορετικών ειδών δέντρων της Ουγγρικής Βελανιδιάς, του Oriental Charm, του Fraxinus ornus, της Φλαμουριάς και του Πλατανιού σε ένα οικόπεδο 20.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό το νέο βιώσιμο δάσος θα τροφοδοτήσει τη βιομηχανία ξύλου, θα αυξήσει τη βιοποικιλότητα στην περιοχή δημιουργώντας πολυάριθμα καταφύγια για την άγρια ζωή και θα προστατεύσει τις γύρω περιοχές από φυσικούς κινδύνους όπως ισχυρούς ανέμους, πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η Valeo θέλει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, συνεργαζόμενη με τους πελάτες της και συνεργεία για να έχει ουσιαστική επίδραση στο περιβάλλον.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι επίσης μια συγκεκριμένη απεικόνιση του DNA της Valeo: για την ανάπτυξη τεχνολογιών που οδηγούν την κινητικότητα προς πιο καθαρές, έξυπνες και ασφαλέστερες λύσεις. Πριν από δέκα χρόνια, η Valeo αγκάλιασε τη μείωση των εκπομπών CO2 ως στρατηγική κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, με αποτέλεσμα σήμερα οι τεχνολογίες μείωσης του άνθρακα να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% της ροής των εσόδων της.

Ταυτόχρονα, η Valeo έχει υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για να περιορίσει τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον. Χάρη σε αυτή τη μοναδική τοποθέτηση, η Valeo αναγνωρίζεται σήμερα ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας από όλους τους κορυφαίους οργανισμούς και βαθμολογίες.