Η μάρκα ηλεκτρικών φορτηγών RIZON της Daimler Truck πέτυχε πλήρη έγκριση στις ΗΠΑ

banner-google-news

Η RIZON, η νεότερη μάρκα της Daimler Truck AG, η οποία προσφέρει πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά μεσαίας χρήσης κατηγορίας 4 και 5 για την αγορά των ΗΠΑ, πέτυχε πλήρη έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανοίγοντας τον δρόμο για την πώληση των ηλεκτρικών φορτηγών της στην Αμερική.

Η RIZON έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) όσο και τις διπλές εκτελεστικές εντολές CARB και συμμορφώνεται με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Μηχανοκίνητων Οχημάτων των ΗΠΑ.

Τα φορτηγά RIZON διανέμονται αποκλειστικά από την Velocity EV, η οποία αποτελεί μέρος του Velocity Vehicle Group, ένα καθιερωμένο όνομα στη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων με περίπου 80 καταστήματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας,  με τα φορτηγά μηδενικών εκπομπών ρύπων της RIZON στις κατηγορίες 4 και 5, μπορούν να αρχίσουν να ελευθερώνουν τα οχήματα του στόλου τους από εκπομπές άνθρακα, μέσω των τεσσάρων μοντέλων e18L, e18M, e16L και τα e16M. Τα RIZON Trucks είναι ιδανικά για παραδόσεις αστικές και τελευταίου μιλίου, καθώς και για διαδρομές έως και 150 μιλίων (240 χλμ.) την ημέρα.