Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης καθ’ οδόν για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών

banner-google-news

Για την ενίσχυση του ελληνικού σιδηρόδρομου και την ηλεκτροκίνηση, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε κοινή συνεδρίαση στη Βουλή των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου, αρμόδιας για θέματα Μεταφορών, Adina Vălean.

Σε ό,τι αφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είπε: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μετά από συστηματικές και επίμονες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει θετικά την ένταξή του στο εκτεταμένο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του λιμανιού σε στρατηγικής σημασίας, προσελκύοντας φορτία από μεγάλες διεθνείς αγορές ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να λάβει συγχρηματοδοτήσεις από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και ταμεία της ΕΕ για τη βελτίωση των υποδομών του. Επίσης, για λόγους περιφερειακής ανάπτυξης και συνοχής», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, «είναι σκόπιμη η ανάπτυξη συμπληρωματικού κλάδου Ευρωπαϊκού Διαδρόμου κατά μήκος της ακτογραμμής Αδριατικής – Ιονίου».

Autovision New
Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!