«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Νέο πρόγραμμα για τα ταξί με επιδότηση ύψους 20.000 ευρώ

banner-google-news

Σε μια προσπάθεια τόνωσης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» όσον αφορά τα ταξί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι ανοίγει νέο κύκλο ωφελούμενων. Το συνολικό ύψος του νέου προγράμματος ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και αφορά επιδότηση ύψους 20.000 ευρώ για την αντικατάσταση έως και 2.000 ταξί. Μαζί με την απόσυρση (2.500 ευρώ) το συνολικό όφελος μπορεί να ανέλθει σε 22.500 ευρώ, δηλαδή διπλάσιο ποσό επιδότησης από αυτή που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Όπως φαίνεται, το κίνητρο των 10.500 ευρώ (τα 2.500 εκ των οποίων προέρχονται από την υποχρεωτική απόσυρση του παλαιού οχήματος) δεν κατάφερε να προσελκύσει τους αυτοκινητιστές. Μέχρι τώρα μόλις 8 επαγγελματίες του κλάδου κατέθεσαν αίτηση επιδότησης για την αντικατάσταση του συμβατικού τους οχήματος με ηλεκτρικό.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για αποτυχία του προγράμματος. Την αποδίδει στο γεγονός ότι δεν απευθύνεται  στον μεμονωμένα επαγγελματία που βγάζει μεροκάματο και κινείται διαρκώς μέσα στην πόλη.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος από την πλευρά του προωθεί παράλληλα την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου φόρτισης, με τη χωροθέτηση από τους μεγάλους δήμους της χώρας 10.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης. Στόχος είναι η ανάπτυξη 8.656 σταθμών φόρτισης έως το τέλος του 2025, ενώ οι πρώτοι θα μπουν σε λειτουργία εντός του 2022.

Autovision New