Καραμανλής: Περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους – Σύμπραξη με το ΚΤΕΛ

COVID-19: Σταδιακή άρση περιορισμών,5 κανόνες για τους επιβάτες των ΜΜΜ

Ο υπουργός υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έρχονται στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα, θα είναι άμεσες και καθ’ όλα αισθητές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται σύντομα στις συγκοινωνίες της Αθήνας οι οποίες θα ενισχυθούν τα μέγιστα τόσο με οχήματα, όσο και με οδηγούς.

Επίσης, εκτός του ΟΑΣΑ, αναβαθμίσεις θα γίνουν και στο μετρό.

Συγκεκριμένα, θα αναβαθμιστούν 15 συρμοί της Γραμμής 1 του Μετρό, θα αγοραστούν 7 συρμοί για τις Γραμμές 2 και 3, ενώ θα γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια 1.300 νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτός, όπως τόνισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα στις μεταφορές».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο πώς έφθασαν στο «κόκκινο» οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, λέγοντας ότι δεν είχε γίνει καμία επένδυση για πάνω από μια 10ετία και ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση έφθασε στα όρια της διάλυσης.

Ανέφερε ακόμη ότι ήδη τα λεωφορεία έχουν αυξηθεί σε 1.100 από 850 και ότι αφού παραδόθηκαν 3 νέοι σταθμοί του Μετρό προχωρούν οι εργασίες για ακόμη 3.

Προανήγγειλε σύμπραξη με το ΚΤΕΛ «ώστε να ενισχύσουν τον ΟΑΣΑ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς, σε καθημερινή βάση. Ίσως και από τον επόμενο μήνα να φανεί διαφορά», ενώ όπως είπε τρέχει ο διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων 300 σύγχρονων λεωφορείων με leasing.

Προανήγγειλε ακόμη 655 προσλήψεις, με διαδικασίες fast track αλλά κριτήρια ΑΣΕΠ.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ
Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!