Iveco Daily Blue Power : Για «καθαρές» αστικές διανομές

Η νέα «οικογένεια» εκδόσεων Daily της Iveco με την ονομασία "Daily Blue Power" προορίζεται για μεταφορικό έργο εντός και εκτός των τειχών της πόλης αλλά κυρίως για να προσφέρει πρόσβαση σε αστικά κέντρα στα οποία ισχύουν απαγορεύσεις ωραρίων κ.α.

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Υπόσχεται να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας και φιλικότητας προς το περιβάλλον χάρη στο περιορισμένο κόστος χρήσης που διασφαλίζει. Ουσιαστικά, πρόκειται για επιλογές ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές τεχνολογίες του Ιταλού κατασκευαστή, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οποίων αναλύουμε στην συνέχεια.

Daily Hi-Matic Natural Power 

Iveco Daily1Το πρώτο φορτηγό στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών που συνδυάζει κινητήρα με καύσιμο το φυσικό αέριο και το νέο υπερσύγχρονο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήρων «Hi-Matic» των 8 σχέσεων, ισορροπόντας άριστα ανάμεσα στις ανάγκες για χαμηλούς ρύπους και ευελιξία στον αστικό ιστό. Το όχημα είναι εντυπωσιακά ήσυχο στον δρόμο, για αυτό και προτείνεται ως ιδανική λύση για νυχτερινές παραδόσεις φορτίων.
Ο κινητήρας των 3,0 λίτρων καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, με απόδοση 136 ίππων και 350 Nm ροπής, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπομπές μικροσωματιδίων και οξειδίων του αζώτου είναι κατά 76% και κατά 12% αντίστοιχα χαμηλότερες από τις αντίστοιχες εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρα. Επιπρόσθετα, η ύπαρξη του αυτόματου κιβωτίου «Hi-Matic» επιφέρει περαιτέρω μείωση της μέσης κατανάλωσης του κατά 2,5% με το συνολικό κόστος χρήσης να περιορίζεται έως και 35% σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι η έκδοση περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της την εφαρμογή Business Up, η οποία σχετίζεται με την συνδεσιμότητα και μετατρέπει το φορτηγό σε ένα κινητό γραφείο.

Daily Euro 6 RDE Ready

Iveco Daily4Σύμφωνα με την Iveco, πρόκειται για το πιο εξελιγμένο ντήζελ φορτηγό στα ελαφρά επαγγελματικά και το πρώτο που θα δοκιμαστεί και θα επαληθευτεί για τις εκπομπές ρύπων σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις, κάτω από πραγματικές συνθήκες χρήσης (RDE: Real Driving Emissions), οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από το 2020. Το Daily RDE Ready δοκιμάστηκε από τον ανεξάρτητο Ολλανδικό Οργανισμό Εφαρμοσμένης Επιστημονικής Έρευνας (TNO), σύμφωνα με την νέα επίσημη διαδικασία μέτρησης ρύπων και βρέθηκε με συντελεστή συμμόρφωσης 1,2 σε σχέση με το ανώτατο όριο των 2,1 που θα τεθεί σε ισχύ σε τρία περίπου χρόνια από σήμερα.

Οι εν λόγω εκδόσεις εφοδιάζονται με τον κινητήρα F1A 2,3 λίτρων, ο οποίος ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2016, διαθέτει προηγμένο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσίμων SCR και φυσικά πληροί τις προδιαγραφές Euro 6. Η εξαιρετικά υψηλή αποδοτικότητα σε καύσιμο λειτουργεί προς όφελος του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) των πελατών. Με το τυπικό σύστημα Start & Stop και τα οικολογικά ελαστικά Michelin που χρησιμοποιεί το φορτηγό, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως και 7% σε σύγκριση με τις «συμβατικές» εκδόσεις Daily.

Ως βασικός προμηθευτής της IVECO, η Michelin σχεδίασε ειδικά τη νέα σειρά MICHELIN Agilis + για να μπει ως πρώτη τοποθέτηση στο Daily. Αυτή η τελευταία γενιά ελαστικών Agilis +, είναι ήδη στους επαγγελματίες χρήστες για την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία τους, προσφέρει κορυφαία απόδοση στην κατηγορία, χαμηλή αντίσταση κύλισης και χαμηλό θόρυβο. Ο νέος σχεδιασμός πέλματος και οι ενώσεις καουτσούκ χαμηλής υστέρησης συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα του οχήματος, ενώ το νέο σχέδιο πέλματος με τεχνολογία «σιωπηλών» ραβδώσεων μειώνει τον θόρυβο.

Daily Electric

Η ηλεκτροκίνηση είναι ήδη μια πραγματικότητα για την Iveco, με την σχετική έκδοση του Daily να έχει εισέλθει στην αγορά από το 2009 και μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια να έχει υποστεί συνεχείς αναβαθμίσεις. Πρόκειται για ένα μοναδικό όχημα που επιτρέπει την κυκλοφορία σε πόλεις με τους αυστηρότερους κυκλοφοριακούς περιορισμούς, έχοντας αποδείξει την πλήρη βιωσιμότητά του και την ευελιξία του. Εξασφαλίζει μια εμβέλεια έως και 200 χιλιόμετρα σε πραγματικές αστικές συνθήκες, η απόδοση των μπαταριών είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις καιρικές συνθήκες ενώ χρειάζονται μόλις 2 ώρες σε γρήγορη λειτουργία για να επαναφορτιστούν.

Iveco Daily2

Η λειτουργία οδήγησης Eco-Power και το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας πέδησης ενισχύουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητά του ηλεκτρικού Daily. Το Daily Blue Electric προσφέρει την ευρύτερη γκάμα στον κλάδο με μεικτό βάρος έως 5 τόνους, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μοντέλο για κάθε αποστολή.

Εν τω μεταξύ, μια νέα εφαρμογή επιτήρησης μέσω διαδικτύου επιτρέπει στους διαχειριστές στόλων να παρακολουθούν τα οχήματα στο στόλο τους σε πραγματικό χρόνο, ελέγχοντας δεδομένα όπως η τοποθεσία, η φόρτιση της μπαταρίας, οι ώρες λειτουργίας του κινητήρα, τα χιλιόμετρα οδήγησης, το ιστορικό δεδομένων του οχήματος. Οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο παρακολουθούνται επίσης από την ομάδα εμπειρογνωμόνων της Iveco με σκοπό την αποτροπή βλαβών του οχήματος και την υποβολή εργασιών συντήρησης.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ