Ισχυρή πρόοδος της Nissan με το πλάνο μετασχηματισμού Nissan NEXT

banner-google-news

Η Nissan Motor Co., Ltd. εξέδωσε μια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο που επιτεύχθηκε στα μέσα του τετραετούς πλάνου μετασχηματισμού Nissan NEXT, που συμπίπτει με τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Το πλάνο Nissan NEXT ξεκίνησε τον Μάιο του 2020, στοχεύοντας στον εξορθολογισμό της παραγωγικής ικανότητας και των λειτουργιών, στην ιεράρχηση των βασικών αγορών και στην εστίαση σε βασικά μοντέλα και τεχνολογίες. Τα δύο πρώτα χρόνια, η Nissan βελτιστοποίησε την παραγωγή, εξορθολόγησε την γκάμα των προϊόντων της και βελτίωσε τη δομή της παγκόσμιας διοίκησης. Αυτές οι προσπάθειες ενίσχυσαν την ικανότητα της Nissan να ανταποκρίνεται σε πρωτόγνωρους μετασχηματισμούς στην κινητικότητα, καθώς και σε παγκόσμιες διαταραχές, βελτιώνοντας παράλληλα το «νεκρό σημείο» της εταιρείας και εξοικονομώντας κόστος υλικών.

Nissan_Range_Full_High_006

Η Nissan σημείωσε επίσης πρόοδο μπροστά από το πλάνο, σε σχέση με τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της για την ηλεκτροκίνηση και την ουδετερότητα άνθρακα.

Η πρόοδος που ανέφερε η εταιρεία σε ορισμένες τομείς:
– Δημιουργήθηκε η βάση για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε βασικές αγορές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ευρώπης, με γνώμονα τα βασικά προϊόντα και τις τεχνολογίες
– Το τολμηρό πρόγραμμα προϊοντικής ανανέωσης παρέδωσε 12 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν σε 18 μήνες, με το ARIYA να εγκαθιδρύει τη νέα εποχή της Nissan στην καινοτομία και στην κληρονομιά της στα EVs
– Βελτιωμένη επιχειρησιακή ποιότητα με τα καθαρά έσοδα ανά μονάδα να έχουν αυξηθεί κατά 18% μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της τάξης του 2% για το FY21, παρά τις δυσμενείς συνθήκες.
– Καθιερώθηκε ο στόχος ουδετερότητας άνθρακα για το 2050 και το όραμα Ambition 2030
– Οριοθετήθηκε ο οδικός χάρτης της Συμμαχίας 2030 με χρήση κοινής πλατφόρμας κατά 80% το 2026
– Ανακοίνωση του Nissan EV36Zero στο Ηνωμένο Βασίλειο
– Ανάπτυξη της πρωτοβουλίας Nissan Intelligent Factory για την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς και την εγκαθίδρυση παραγωγής με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, σε παγκόσμια κλίμακα, έως το 2050.

Στο δεύτερο μισό του πλάνου Nissan NEXT, η εταιρεία θα διατηρήσει τις προσπάθειες εξορθολογισμού και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων της, ενώ παράλληλα θα θέσει περαιτέρω τα θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:
– Αύξηση του μίγματος «εξηλεκτρισμένων» μοντέλων στο 40% παγκοσμίως, έως το 2026
– Ανάπτυξη μπαταριών ιόντων λιθίου με χαμηλότερο κόστος, χωρίς κοβάλτιο, για ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς
– Πρωτοποριακές μπαταρίες στερεάς κατάστασης με πιλοτική γραμμή παραγωγής που θα ιδρυθεί στη Γιοκοχάμα, έως το 2024
– Επέκταση του EV Hub concept από το Ηνωμένο Βασίλειο και στις βασικές αγορές στην Ιαπωνία, την Κίνα και τις Η.Π.Α.
– Κατασκευή δύο ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών μοντέλων στο εργοστάσιο της Canton στο Μισισιπή των Η.Π.Α.
– Επέκταση των δυνατοτήτων επαναχρησιμοποίησης μπαταριών EV μέσω της εταιρείας 4R Energy με αποκλειστικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, παράλληλα με την Ιαπωνία
– Επέκταση της τεχνολογίας ProPILOT σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα Nissan και INFINITI έως το FY26 και
– Προώθηση των τελευταίων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης γενιάς τεχνολογίας LiDAR για αποφυγή συγκρούσεων, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.