Ηλιακή ενέργεια και τεχνητή νοημοσύνη στην κατασκευή του νέου Ford Transit Custom

banner-google-news

Η Ford Otosan γιόρτασε τον μετασχηματισμό του υπερσύγχρονου εργοστασίου συναρμολόγησης στο Yeniköy, στο οποίο έχει ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς του δημοφιλούς Ford Transit Custom, με σκοπό να ενισχυθεί η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων οι οποίες χρησιμοποιούν επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro σε όλη την Ευρώπη.

Η προηγμένη τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, η ολοκληρωμένη διαχείριση με σημείο αναφοράς την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι γραμμές συναρμολόγησης οχημάτων μειωμένου θορύβου είναι μεταξύ των σημαντικών καινοτομιών που αναπτύχθηκαν ως μέρος μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ford Otosan στο Kocaeli, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο Yeniköy – πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα στην Τουρκία.

Η Ford Otosan είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εμπορική κοινοπραξία μεταξύ της Ford Motor Company και της Koç Holding A.Ş., η οποία ιδρύθηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια. Η πρώτη στο είδος της μονάδα πολλαπλών επιπέδων της εταιρείας κατασκευάζει το νέο Transit Custom -το van ενός τόνου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη- μαζί με το νέο επίσης όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Custom, το οποίο μπορεί να μεταφέρει με άνεση και ευελιξία έως και εννέα επιβάτες.

Του χρόνου θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών E-Transit Custom και E-Tourneo Custom, τα οποία υποστηρίζονται από υψηλά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας που θα βοηθήσουν την Ford Otosan να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Τουρκία έως το 2030.

«Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στο Yeniköy βοηθά ήδη την Ford Pro να βελτιώσει την ποιότητα για τους πελάτες της. Αποτελώντας μία από τις πιο αποδοτικές εγκαταστάσεις κατασκευής οχημάτων στον κόσμο, θέτει νέα πρότυπα για την ευρεία παραγωγή επαγγελματικών αυτοκίνητων με διαφορετικά συστήματα μετάδοσης κίνησης», δήλωσε ο Hans Schep, γενικός διευθυντής της Ford Pro στην Ευρώπη. «Η Ford Pro είναι η Νο1 σε πωλήσεις μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ως ηγέτης θέλουμε να βελτιώσουμε την εμπειρία ιδιοκτησίας για τους πελάτες μας με τεχνολογίες που φέρνουν τον μετασχηματισμό, επεκτείνοντας την προσφορά οχημάτων και εκσυγχρονίζοντας την παραγωγή και την μηχανολογία μας».

Ford_Otosan_Yeniköy_drone

Το Yeniköy Assembly Plant αποτελεί τώρα ένα από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Μέρος της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας παρέχεται από ενσωματωμένες καινοτόμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία χρήσης φωτοβολταϊκών γυάλινων τοίχων. Τα ηλιακά πάνελ στην οροφή συμβάλλουν επίσης στη μειωμένη εξάρτηση της μονάδας από ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από εξωτερικές πηγές. Όλες αυτές οι λύσεις είναι πιστοποιημένες ως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, η τεχνολογία Solar Wall συλλέγει το ηλιακό φως για τη θέρμανση του νερού των εγκαταστάσεων, μειώνοντας τη χρήση φυσικού αερίου.

Πρωτοποριακές λύσεις χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής. Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη συνδυάζονται για τη δημιουργία εικονικών προσομοιώσεων παραγωγής «ψηφιακών διδύμων», συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας της παραγωγής και επιτρέποντας την ευέλικτη απόκριση στις διακυμάνσεις της ζήτησης, στην προσφορά εξαρτημάτων ή στις μεταβολές των διαδικασιών παραγωγής.

Η διάταξη των εγκαταστάσεων συγκόλλησης και συναρμολόγησης σε πολλαπλά επίπεδα ενισχύει την αποδοτικότητα της γραμμής παραγωγής, επιτρέποντας την καλύτερη ενσωμάτωση των ομάδων εργασίας. Επίσης, τα ασύρματα και επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά εργαλεία έχουν αντικαταστήσει τον εξοπλισμό πνευματικού τύπου σε πολλά τμήματα της γραμμής παραγωγής με στόχο ένα πιο αθόρυβο και άνετο περιβάλλον εργασίας.

Ford_Tourneo_Custom

Το 2025, το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Yeniköy θα επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του σε 405.000 μονάδες για την κατασκευή της νέας γενιάς οχημάτων ενός τόνου της Ford.

«Αποτελώντας το έξυπνο εργοστάσιο του μέλλοντος, το εργοστάσιο στο Yeniköy κατασκευάζει ευέλικτα, αποτελεσματικά και βιώσιμα, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογίες για πλήρως συνδεδεμένη και ευέλικτη παραγωγή», δήλωσε ο Güven Özyurt, γενικός διευθυντής της Ford Otosan. «Το εργοστάσιο αντιπροσωπεύει το μέλλον της επιχείρησής μας και θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας, οι οποίοι αναζητούν πρωτοποριακής σχεδίασης, έξυπνα και μηδενικών εκπομπών ρύπων οχήματα τώρα και στα επόμενα χρόνια».

Το νέο Ford Transit Custom, που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, επαναπροσδιορίζεται με καινοτομίες εμπνευσμένες από τους πελάτες, όπως το πρώτο στην κατηγορία ανακλινόμενο τιμόνι και το σύστημα Delivery Assist που εξοικονομεί χρόνο. Το νέο Ford Tourneo Custom προσφέρει με τη σειρά του νέα επίπεδα ικανότητας, πολυτέλεια και στυλ σε ένα ευέλικτο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων με έως και εννέα θέσεις.

Και τα δύο προσφέρουν την ευρύτερη δυνατή επιλογή εκδόσεων, όπως οι plug-in υβριδικές και εκείνες με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης της Ford, καθώς και πλήρη ενσωμάτωση στην πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro μέσω στάνταρ συνδεσιμότητας 5G.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά E-Transit Custom και E-Tourneo Custom θα αρχίσουν να παραδίδονται σε πελάτες από το καλοκαίρι του 2024.