Ηλεκτρικά φορτηγά Volvo: 80 εκατ. χιλιόμετρα σε πέντε χρόνια

Μείωση των εκπομπών CO2, βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας για τους οδηγούς

banner-google-news

Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo έχουν διανύσει πάνω από 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή 2.000 γύρους σε όλο τον κόσμο από το 2019 –όταν η Volvo λάνσαρε τα πρώτα της μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών– μειώνοντας τις εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα βελτιώνοντας  σημαντικά το περιβάλλον εργασίας για τους οδηγούς.

volvo_trucks2

«Χαίρομαι που βλέπω πώς οι μεταφορικές εταιρείες κατανοούν τα οφέλη των ηλεκτρικών φορτηγών στις καθημερινές τους λειτουργίες. Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει το 7% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος. Χάρη σε πολλούς πρώτους χρήστες μπορούμε ήδη τώρα να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας», λέει ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η είσοδος της Volvo από πολύ νωρίς στην κατηγορία των ηλεκτρικών φορτηγών δημιούργησε μια μοναδική τεχνογνωσία στον τομέα των ηλεκτρικών μεταφορών χωρίς εκπομπές ρύπων – εμπειρίες που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών φορτηγών της επόμενης γενιάς της Volvo. Πράγματι, έχει μεγάλη αξία να είσαι από τους πρώτους, προσφέροντας στις οι εταιρείες μεταφορών με ηλεκτρικά φορτηγά ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς μπορούν να προσφέρουν μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων.

Επιπλέον η μεγιστοποίηση της αξιοποίησης της επένδυσης τόσο στα ηλεκτρικά φορτηγά όσο και στην υποδομή φόρτισης, δημιουργεί μια ισχυρή επιχειρηματική δομή για τις εταιρείες μεταφορών – με τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής και την κοινή χρήση των εγκαταστάσεων φόρτισης μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης.

volvo_trucks_4

ΑΥΞANOΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Οι παγκόσμιες παραδόσεις ηλεκτρικών φορτηγών της Volvo Trucks αυξήθηκαν κατά 256% σε 1.977 φορτηγά το 2023 και η εταιρεία βλέπει συνεχές ενδιαφέρον και το 2024. Στην Ευρώπη, περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ηλεκτρικών φορτηγών επέλεξαν ένα Volvo κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους – το μερίδιο της Volvo στο τμήμα των ηλεκτρικών φορτηγών ήταν 56%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Volvo αντιπροσώπευε το 44% όλων των πωληθέντων ηλεκτρικών φορτηγών.

Η Volvo έχει παραδώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 3.500 ηλεκτρικά φορτηγά σε σε 45 χώρες σε έξι ηπείρους. Κατά τη διάρκεια του 2023, η Volvo Trucks επέκτεινε την παρουσία της στα ηλεκτρικά φορτηγά, καθώς παρέδωσε τα πρώτα της βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά στη Λατινική Αμερική, με οχήματα που θα διατεθούν στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη. Η Volvo έγινε επίσης ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών που παρέδωσε ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου στο Μαρόκο, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία.

volvo_trucks3

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

 Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo καλύπτουν τις ανάγκες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών – από την αστική διανομή και τη διαχείριση αποβλήτων μέχρι τις περιφερειακές μεταφορές και τις κατασκευές. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών ηλεκτροκίνησης, η Volvo έχει επίσης αναπτύξει ισχυρή τεχνογνωσία στη βελτιστοποίηση της χρήσης της εγκατεστημένης ενέργειας, της φόρτισης και της συντήρησης των ηλεκτρικών φορτηγών.

Από το 2019 μέχρι σήμερα, η Volvo Trucks επέκτεινε σταδιακά τα μοντέλα των ηλεκτρικών φορτηγών φτάνοντας στη σημερινή γκάμα που περιλαμβάνει οκτώ πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά.

Τα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών Volvo που προσφέρονται είναι τα Volvo FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric και το VNR Electric. Το κορυφαίο σε πωλήσεις είναι το Volvo FH Electric, το οποίο πρόσφατα επιλέχθηκε για το διάσημο βραβείο International Truck of the Year Award για το 2024.