Η Volvo Trucks εξαγόρασε την JMC για να αυξήσει την παραγωγή στην Κίνα

banner-google-news

Η Volvo Trucks συμφώνησε να εξαγοράσει την JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd., θυγατρική της Jiangling Motors Co., Ltd., η οποία περιλαμβάνει το εργοστάσιο κατασκευής στην Taiyuan, έναντι ποσού 0,8 δισεκατομμυρίων RMB (περίπου 108 εκ. Ευρώ). Ο στόχος είναι να ξεκινήσει η παραγωγή των νέων φορτηγών Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX στην Taiyuan για πελάτες στην Κίνα από το τέλος του 2022.

Η Volvo Trucks δραστηριοποιείται στην κινεζική αγορά από το 1934. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ισχυρή ανάπτυξη των υπηρεσιών logistics, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου, οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων των φορτηγών Volvo στη χώρα. Το 2020, περισσότερα από 4.500 φορτηγά Volvo βαρέως τύπου εισήχθησαν και παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα. Σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του Ομίλου Volvo, η Volvo Trucks επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Κίνα.

volvo-fm-on-the-road-china

«Δεσμευόμαστε να διαμορφώσουμε το μέλλον στις βιώσιμες λύσεις μεταφορών. Με τη μακροχρόνια παρουσία μας στην Κίνα, αυξάνουμε τις πωλήσεις μας και επεκτείνουμε το ισχυρό δίκτυο σημείων πωλήσεων και εξυπηρέτησης μαζί με τους ιδιώτες συνεργάτες μας. Τα τελευταία δύο χρόνια, είδαμε μια γρήγορη ανάπτυξη των αγορών εφοδιαστικής και μια αυξανόμενη ζήτηση για τα κορυφαία φορτηγά και τις υπηρεσίες μας. Για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση από τους κινέζους μεταφορείς, είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουμε μια περιφερειακή δύναμη με τη δική μας κατασκευή βαρέων φορτηγών στην Κίνα », λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Οι εργασίες στην Ταϊγιουάν περιλαμβάνουν  συγκόλληση, κατασκευή καμπίνων, βαφή και την τελική συναρμολόγηση φορτηγών της Volvo. Μετά από επένδυση, μέσα σε λίγα χρόνια, το εργοστάσιο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει 15.000 φορτηγά Volvo ετησίως με τη δυνατότητα να αυξήσει περαιτέρω τη χωρητικότητα.