Η VDL επέλεξε την Openmatics για τα λεωφορεία της

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Η Openmatics, θυγατρική της ZF Friedrichshafen AG, είναι ο επίσημος πάροχος πλατφόρμας σύνδεσης για την VDL Bus & Coach. Η ανοιχτή πλατφόρμα που περιλαμβάνει τις λειτουργίες API (Application Programming Interface) και SDK (Software Development Kit) προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες δικτύωσης και λειτουργίας για τον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών λεωφορείων της Δυτικής Ευρώπης. Παρέχει στην VDL πλήρη επισκόπηση της λειτουργικής απόδοσης όλων των οχημάτων της. Επιπλέον, η VDL -σε στενή συνεργασία με την Openmatics- σύντομα θα προσφέρει μια σειρά από «Συνδεδεμένες Υπηρεσίες» στους πελάτες της.
Ο Thomas Rösch, Διευθύνων Σύμβουλος της Openmatics, δήλωσε σχετικά: «Η ανάλυση των δεδομένων διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη διαχείριση ενέργειας και φορτίου στα ηλεκτρικά οχήματα. Ως εκ τούτου,είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ανακοινώνουμε ότι η VDL Bus & Coach χρησιμοποιεί πλέον τα πλεονεκτήματα της λύσης συνδεσιμότητας».
«Ως κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικών λεωφορείων στη Δυτική Ευρώπη, είμαστε ευέλικτοι και ανοιχτοί στην τεχνολογία και αναμέ-νουμε το ίδιο για οποιοδήποτε σύστημα συνδεσιμότητας που εφαρμόζουμε εσωτερικά.Βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για αυτό με την Openmatics», πρόσθεσε ο Henk Coppens,Διευθύνων Σύμβουλος της VDL Bus & Coach.


Ευφυής ανάλυση


Τα δεδομένα που παρέχει η Openmatics επιτρέπουν στην VDL να εφαρμόσει και να βελτιώσει τις νέες τεχνολογίες στα οχήματά της. Επίσης, μπορεί να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή αν οι στόλοι λειτουργούν καλά, ανεξάρτητα από τον τύπο του οχήματος, το Openmatics μπορεί να παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση σχετικά με την αποτελεσμα τικότητα της λειτουργίας. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας του οχήματος.


ZF_Aftermarket_Openmatics_Flotte_corporate_textimage_big_widthΗ εφαρμογή «Business Intelligence|» της Openmatics, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ηλεκτρικών λεωφορείων, είναι μοναδική. Όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με την ηλεκτρική οδήγηση μπορούν να καταγραφούν με ακρίβεια. Τα δεδομένα που προκύπτουν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αυτόματων αναφορών που απεικονίζουν παραμέτρους όπως η λεπτομερής διαχείριση μπαταριών, η κατανάλωση ενέργειας, η εμβέλεια και η διάγνωση βλαβών. Όλες οι αξιολογήσεις είναι διαθέσιμες στην πύλη Openmatics / VDL και οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την πύλη χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κινητή συσκευή. Το Openmatics προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες για τα αστικά λεωφορεία και λεωφορεία της VDL, αλλά στη συνέχεια προσαρμόζεται σε συγκεκριμένες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα τα συστήματα μετάδοσης και πλαισίου του EcoLife ή TraXon της ZF καθώς και παραμέτρους από εξαρτήματα τρίτων κατασκευαστών. Μέχρι το τέλος του 2018, περισσότερα από 300 ηλεκτρικά λεωφορεία VDL θα εξοπλιστούν με τη λύση Openmatics.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ