Η Nestle ξεκίνησε τις δοκιμαστικές εφαρμογές του e-CMR

Το πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, το οποίο στην χώρα μας συντονίζεται από την ΟΦΑΕ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό να έχουν ξεκινήσει δυναμικά τις δοκιμαστικές εφαρμογές. Η Nestlé, με πρωταγωνιστική παγκόσμια παρουσία στον χώρο των τροφίμων και ποτών, ξεκίνησε τις δοκιμαστικές εφαρμογές την 1η Απριλίου 2019, κατά τη διενέργεια μεταφοράς εμφιαλωμένων νερών από το εργοστάσιό της «ΚΟΡΠΗ» που λειτουργεί στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Τον συντονισμό του έργου για την Nestlé Hellas έχει αναλάβει η κα Σωτηρία Μαραγκάκη, Transport Specialist στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, η οποία σε στενή συνεργασία με τους υπεύθυνους του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ, φρόντισαν να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες για την φόρτωση των εμπορευμάτων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-CMR, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του πιλοτικού για την εταιρεία τους.

Τη μεταφορά των εμπορευμάτων πραγματοποίησε η εταιρεία οδικών εμπορευματικών μεταφορών, Papageorgiou Transport & Logistics (PTL) με έδρα την Άρτα, η οποία διατηρεί πολυετή συνεργασία με τη Nestlé Hellas. Η PTL δραστηριοποιείται στον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των μεταφορών από το 1954, διαθέτοντας σήμερα έναν σύγχρονο στόλο 20 ιδιόκτητων φορτηγών οχημάτων,  καθώς επίσης και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Άρτα, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες μεταφορών & Logistics σε ένα ευρύ πελατολόγιο που περιλαμβάνει κάποιες από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Nestlé Hellas. Η συμμετοχή της εταιρείας στο πιλοτικό είναι μεγάλης σημασίας, καθώς η πολυετής εμπειρία που διαθέτει, θα συμβάλλει στην συγκέντρωση και αξιολόγηση ουσιαστικών δεδομένων.

Η διαδικασία παράδοσης των εμπορευμάτων στις εγκαταστάσεις της DIAKINISIS και η ηλεκτρονική επιβεβαίωση μέσω της εφαρμογής e-CMR
Η διαδικασία παράδοσης των εμπορευμάτων στις εγκαταστάσεις της DIAKINISIS και η ηλεκτρονική επιβεβαίωση μέσω της εφαρμογής e-CMR

Τα εμφιαλωμένα νερά ΚΟΡΠΗ μεταφέρθηκαν από φορτηγό της PTL στις εγκαταστάσεις της εταιρείας DIAKINISIS, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην παροχή υπηρεσιών Logistics στην Ελλάδα και έχει έδρα στον Ασπρόπυργο Aττικής, όπου διατηρεί εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων συνολικής έκτασης άνω των 160.000 τ.μ. Η ανταλλαγή των δεδομένων της μεταφοράς μεταξύ των τριών συμβαλλομένων, έγινε ψηφιακά και σε πραγματικό χρόνο, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την διαφάνεια καθώς και την ταχύτητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Στιγμιότυπο από την διαδικασία φόρτωσης των εμπορευμάτων στο εργοστάσιο της ΚΟΡΠΗ
Στιγμιότυπο από την διαδικασία φόρτωσης των εμπορευμάτων στο εργοστάσιο της ΚΟΡΠΗ

Nestlé Hellas και DIAKINISIS θα συνεχίσουν τις δοκιμαστικές εφαρμογές e-CMR, ενώ παράλληλα σκοπεύουν και την επέκτασή τους σε νέα δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων από το εργοστάσιο της Nestlé Hellas στα Οινόφυτα, καθώς και σε διεθνή δρομολόγια εισαγωγών της εταιρείας από την Ισπανία στην χώρα μας με φορτηγά οχήματα της εταιρείας Medfrigo, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην έρευνα που εκπονείται μέσω του πιλοτικού προγράμματος στα πλαίσια του AEOLIX, και τελικά στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σωτηρία Μαραγκάκη, Transport Specialist της Nestlé Hellas: «H Nestlé Hellas S.A , εταιρεία με ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση και ένθερμος υποστηρικτής πρωτοποριακών ιδεών , εφαρμόζει την ηλεκτρονική τήρηση των εγγράφων CMR , αποβλέποντας στη μείωση της χρήσης χαρτιού . Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο  πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, καθώς τα προσφερόμενα οφέλη είναι μείζονος σημασίας τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος ,όσο και για την εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και συνάδουν πλήρως με το όραμα της εταιρείας μας».

Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Managing Director της PTL: «Η  εφαρμογή του e-CMR αποτελεί το πρώτο βήμα προς την μετάβαση του κλάδου της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην ψηφιακή εποχή, η οποία είναι αναγκαία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν καθώς και για την αειφόρο ανάπτυξή τους»

Γιώργος Σαμαρίδης, Business Process Director της DIAKINISIS: «Η εταιρεία μας ώς η πρώτη 3PL εταιρεία στην Ελλάδα, που έχει δημιουργήσει- εγκαταστήσει πολλές καινοτομίες και έχει λάβει μέρος  σε πολλά προγράμματα με σκοπό την βελτίωση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για την συμμετοχή μας στο πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, παρότι οι ίδιοι δεν εκδίδουμε αλλά μόνο παραλαμβάνουμε. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό βήμα η ψηφιοποίηση των hard copy CMR σε ηλεκτρονική μορφή, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να φέρει, τόσο απο χρόνο διαχείρισης, απο την έκδοση μέχρι την παραλαβή τους, όσο και της αρχειοθέτησης τους»

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ