Η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών φορτηγών Volvo στη Β. Αμερική

banner-google-news

Η εταιρεία αποθήκευσης και διανομής Performance Team – A Maersk Company, έχει παραγγείλει 16 φορτηγά Volvo VNR Electric. Η συμφωνία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη παραγγελία του μοντέλου εκπομπών μηδενικής εκπομπής ρύπων της Βόρειας Αμερικής μέχρι σήμερα. Όταν τεθούν σε λειτουργία, και τα 16 οχήματα θα μεταφέρουν καθημερινά τοπικά φορτία σε πελάτες σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια.

Σχεδιασμένο για τοπική και περιφερειακή διανομή εμπορευμάτων, το Volvo VNR Electric βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων με απαλλαγμένες από άνθρακα και ήσυχες μεταφορές σε αστικούς δρόμους. Η σημαντική μείωση του θορύβου και των κραδασμών δημιουργεί επίσης το καλύτερο στην κατηγορία, καθαρό και άνετο περιβάλλον εργασίας για τους οδηγούς.

Volvo Trucks Ξεκινάει στην Β. Αμερική την εμπορική διάθεση του ηλεκτρικού VNR

«Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση είναι μια συναρπαστική περίοδος στον χώρο των φορτηγών και η Performance Team- A Maersk Company πρωτοπορεί με τη μεγαλύτερη παραγγελία του μοναδικού ηλεκτρικού μοντέλου τάξης 8 σε  σειριακή παραγωγή σήμερα. Μέσω της δέσμευσής της να αναπτύξει 16 Volvo VNR Electrics έως το τέλος του 2021, η Performance Team – A Maersk Company έχει επιδείξει μια ισχυρή δέσμευση για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα της βιομηχανίας φορτηγών », δήλωσε ο Peter Voorhoeve , πρόεδρος της Volvo Trucks Βόρεια Αμερική.

Η απόκτηση των νέων μοντέλων Volvo VNR Electric αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Maersk για την Κοινωνική Διακυβέρνηση του Περιβάλλοντος (ESG) για την απομάκρυνση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Performance Team – Α Maersk Company συμμετέχει σε πρόγραμμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας για τη μείωση των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών αντικαθιστώντας ντίζελ φορτηγά με ηλεκτρικά φορτηγά και δημιουργώντας νέες, μελλοντικές υποδομές φόρτισης.

Volvo Trucks Ξεκινάει στην Β. Αμερική την εμπορική διάθεση του ηλεκτρικού VNR2

«Βλέπουμε ρυθμό ανάπτυξης 30% στην αποθήκευση και τη διανομή. Οι πελάτες αναζητούν περισσότερη ισχύ φορτηγού για να καλύψουν τις απαιτήσεις παράδοσης μεγάλου όγκου. Αυτή η νέα παραγγελία φορτηγών Volvo VNR Electric θα μας δώσει από πρώτο χέρι εμπειρία σχετικά με τις επιδόσεις τους μεταφέροντας τοπικά φορτία με περιβαλλοντικά οφέλη. Τα ευρήματά μας θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων στον εκσυγχρονισμό του στόλου μας και στην ηλεκτρική υποδομή που είναι απαραίτητη για μελλοντικές δραστηριότητες », δήλωσε ο Jason Walker, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των λειτουργιών της Performance Team – A Maersk Company.

Η Volvo Trucks North America άρχισε να δέχεται παραγγελίες πελατών για το μοντέλο VNR Electric τον Δεκέμβριο του 2020. Η παραγωγή του Volvo VNR Electric ξεκίνησε το 2ο τρίμηνο του 2021 στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας New River Valley  στη Βιρτζίνια.