Οι εργαζόμενοι της Ford Motor Ελλάς δημιουργούν Πασχαλινές λαμπάδες για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Οι εργαζόμενοι της Ford στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν για καλό σκοπό εκείνο το απόγευμα. Στόχος ήταν να συνεργαστούν δυναμικά για την παραγωγή Πασχαλινών Λαμπάδων, ως προσφορά αγάπης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα. Θα ήταν πιο εύκολο να αγοραστούν και να μη «ασχοληθεί» κανένας, όμως ο στόχος εκτός από την προσφορά ήταν και το δημιουργικό κομμάτι, όπως και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκε η παλιά συνάδερφος στη Ford, η Στέλλα Δερτιμάνη που εδώ και αρκετά χρόνια έχει ειδικευτεί στην παραγωγή χειροποίητων κατασκευών.

«Εργάστηκα στη Ford για 15 ολόκληρα χρόνια. Όταν είσαι μέρος μιας ομάδας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δένεσαι με τους συνάδελφούς σου και αναπτύσσεις μαζί τους φιλικές σχέσεις», δήλωσε η Στέλλα Δερτιμάνη, βοηθός λογιστή στη Ford Motor Ελλάς από το 1998 έως το 2013. «Όταν μου προτάθηκε να βοηθήσω στην κατασκευή Πασχαλινών λαμπάδων για το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα πως θα ήταν όμορφο να βοηθήσω τους παλιούς μου φίλους για το σκοπό αυτό».

IGK_2113 (Medium)

Η «γραμμή συναρμολόγησης» στήθηκε και η Στέλλα Δερτιμάνη δίνει οδηγίες στους παλιούς της συνάδελφους για το πώς θα φτιαχτούν οι λαμπάδες.

Ιδανικός χώρος για να στηθεί η «Πρότυπη Γραμμή Συναρμολόγησης Πασχαλινών Λαμπάδων» δεν ήταν άλλος από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Ford, στον Γέρακα. Εκεί έδωσαν ραντεβού όλοι οι εργαζόμενοι της Ford αφήνοντας για λίγες ώρες το γραφείο τους. Στην κεντρική αίθουσα στήθηκαν 4 μεγάλα τραπέζια, όσα και τα διαφορετικά σχέδια των λαμπάδων. Σε κάθε τραπέζι υπήρχαν δείγματα από τις λαμπάδες που θα έφτιαχνε η κάθε ομάδα καθώς και τα απαραίτητα υλικά. Κορδέλες, κορδόνια, βραχιολάκια, κεριά, άσπρα και μπλε, όλα στα χρώματα της Ford.

IGK_2169 (Medium)

Όλα τα απαραίτητα υλικά ήταν τοποθετημένα πάνω στα τραπέζια. Κάθε τραπέζι έφτιαχνε διαφορετικό σχέδιο λαμπάδων – Αυτή τη λαμπάδα θα φτιάξουμε εμείς παιδιά!

Η παραγωγή ξεκίνησε διστακτικά και με πολλές απορίες: Το κάνω σωστά; Πως δένω τον κόμπο; Δεν θέλει κόμπο; Μέχρι που φτιάχτηκε η πρώτη λαμπάδα και φυσικά παρουσιάστηκε στις ομάδες, οπότε και το δημιουργικό πνεύμα αναζωπυρώθηκε και οι απορίες λύθηκαν με τη συνεργασία και τις δοκιμές! Δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο όσο φαινόταν, ή μήπως ήταν;

IGK_2256 (Medium)

Την  πρώτη λαμπάδα που βγήκε από αυτή τη πρότυπη γραμμή συναρμολόγησης επιδεικνύει ο Βασίλης Παπαναστασίου, After Sales Manager της Ford Motor Ελλάς. «Ιστορική στιγμή», κάποιος είπε  από το πρώτο τραπέζι!

IGK_2569 (Medium)

Εν τέλει οι ομάδες τα πήγαν περίφημα, η γραμμή συναρμολόγησης δούλεψε ρολόι παρ’ όλες τις αρχικές απορίες, όλοι έφτιαξαν τον αριθμό των πασχαλινών λαμπάδων που τους αναλογούσε.

Το όλο εγχείρημα όσο εύκολο φαινόταν σαν σκέψη,  τόσο δύσκολο αποδείχθηκε στην πράξη, μέχρι να φτιαχτεί το πρώτο δημιούργημα γιατί μετά…. Μετά κύλησε η ώρα και οι συναρμολογήσεις των πασχαλινών λαμπάδων έγιναν γρηγορότερα από το προβλεπόμενο χρόνο.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται  στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα πήραν το ίδιο απόγευμα τις πασχαλινές τους λαμπάδες, φτιαγμένες με συνεργασία και με αγάπη από τους εργαζόμενους της Ford.

Η μεγάλη «οικογένεια» της Ford στην Ελλάδα εύχεται σε εσάς και τις οικογένειές σας, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία!

IGK_2725-3 (Medium)

 

Σχετικά με το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, που ιδρύθηκε το 1889 από τον φιλάνθρωπο Ιωάννη Χατζηκυριάκο και τη σύζυγό του Μαριγώ Χατζηκυριάκου με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών, μετρά 120 έτη αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς πανελλήνιας εμβέλειας στον τομέα της παιδικής μέριμνας και προστασίας, παρέχοντας στέγαση, ενδιαίτηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη σε ορφανά και άπορα κορίτσια ηλικίας από 6ετών έως 18, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει οικονομικά τις απόφοιτές του σε Πανεπιστημιακές σπουδές. Παράλληλα δίδεται μεγάλη έμφαση στην ενδυνάμωση της οικογένειας μέσω της συμβουλευτικής, και συναισθηματικής στήριξης αλλά και υποστήριξης και κινητοποίησης όλων των μελών της με απώτερο σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της .

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ