Η Honda επενδύει στην καθαρή ενέργεια και την ανακύκλωση πόρων

banner-google-news

Τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η Honda, όσον αφορά τα οχήματα που παράγει και τις μηδενικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της  Honda Motor Co., Ltd., κ. Toshihiro Mibe. Συγκεκριμένα, η Honda θα επιδιώξει την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται μέχρι το 2050.

«Πέραν του εξηλεκτρισμού των μοτοσικλετών και των αυτοκινήτων μας, θα επεκτείνουμε την γκάμα εξηλεκτρισμένων προϊόντων με την ανταλλάξιμη μπαταρία Honda Mobile Power Pack και θα διευρύνουμε τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας ενεργοποιώντας έξυπνες λειτουργίες ισχύος συνδεδεμένες με τις υποδομές.Για την περαιτέρω επέκταση της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας, θα προωθήσουμε ενεργά την αξιοποίηση του υδρογόνου. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την “πολλαπλή διαδρομή ενέργειας”, μια φιλοσοφία χρήσης πολλαπλών πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων ουδέτερων ως προς τον άνθρακα, που θα είναι αποδοτικά σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου ο εξηλεκτρισμός παρουσιάζει δυσκολίες όπως ο τομέας αεροσκαφών.

・ Επιστρατεύοντας πιο αποδοτικούς τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των μπαταριών, η Honda πραγματοποιεί έρευνα για την ανακύκλωση των υλικών και θα επιχειρήσει να κατασκευάσει προϊόντα από 100% βιώσιμα υλικά.
・ Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη φιλοσοφία “Honda eMaaS” μέσω της οποίας η Honda θα συμβάλλει στην “ελευθερία της κινητικότητας” και στην “εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας” συνδέοντας τα εξηλεκτρισμένα οχήματα και την καθημερινή ζωή των πελατών μέσω υπηρεσιών κινητικότητας και ενέργειας. Παράλληλα με την εφαρμογή του Honda eMaaS θα επικεντρωθούμε στις εξής βασικούς τομείς:

  • Επέκταση της χρήσης των Mobile Power Packs
  • Χρήση μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας σε ηλεκτροκίνητα οχήματα
  • Εφαρμογή και υλοποίηση συστημάτων κυψελών καυσίμου.

Για να πετύχει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα σε βάση “tank-to-wheel”, που αποτελεί το όνειρο κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, η Honda θα προσπαθήσει να αυξήσει την αναλογία πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCVs) στις συνολικές πωλήσεις της σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνησης στο 40% μέχρι το 2030, στο 80% μέχρι το 2035, και στο 100% σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

Αυτοί είναι δύσκολοι στόχοι και για να τους πετύχουμε, πρέπει να συνταχθούμε σε μια συλλογική προσπάθεια σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα μας. Ωστόσο, αποφασίσαμε να θέσουμε υψηλούς στόχους, ώστε όλοι μας να μοιραστούμε το όραμα που προσπαθούμε να πετύχουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για την εκπλήρωσή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της  Honda Motor Co., Ltd., κ. Toshihiro Mibe.