H Bridgestone παρουσιάζει το COACH-AP 001 για λεωφορεία

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Η Bridgestone, η μεγαλύτερη εταιρία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο, μόλις παρουσίασε το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο ελαστικό για τον τομέα των λεωφορείων, το COACH-AP 001. Οι εξαιρετικές ετικέτες τόσο στην αντίσταση κύλισης όσο και στον ήχο διέλευσης, καθώς επίσης και οι υψηλές επιδόσεις σε βρεγμένο και χειμερινές συνθήκες, καθιστά το COACH-AP 001 της Bridgestone μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για τους διαχειριστές των στόλων λεωφορείων, η οποία παράλληλα μεγιστοποιεί την άνεση χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ασφάλεια.

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της μετακίνησης ανθρώπων

Η ελαχιστοποίηση των λειτουργικών εξόδων εξασφαλίζοντας παράλληλα το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία εστίασης για τους στόλους λεωφορείων εξαιτίας της υψηλής ζήτησης εκ μέρους της βιομηχανίας μεταφοράς ανθρώπων.

Σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη σε αυστηρότητα ευρωπαϊκή νομοθεσία σε τομείς όπως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και επιπέδων θορύβου, καθώς και τις πάντοτε υπάρχουσες απαιτήσεις για βελτίωση της οδικής ασφάλειας, προκύπτουν μεγάλες προκλήσεις για τη λειτουργία των στόλων. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η Bridgestone κυκλοφορεί το COACH-AP 001 – ένα εξελιγμένο ελαστικό που προσφέρει αποδοτικότητα, ασφάλεια και άνεση στους στόλους λεωφορείων.

Η νέα γενιά ελαστικών λεωφορείων της Bridgestone, το COACH-AP 001 εφαρμόζει έναν νέο σχεδιασμό χαμηλής αντίστασης στην κύλιση, που έχει ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική ευρωπαϊκή ετικέτα Β στην αποδοτικότητα κατανάλωσης καυσίμου, ώστε να βοηθήσει στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας για τις λειτουργίες των στόλων.

Παρόμοια με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ασκούν πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες και για την μείωση του παραγόμενου θορύβου από τα οχήματα, ύστερα από την σχετική νομοθεσία που παρουσιάστηκε το 2014. Αλλά για τους στόλους λεωφορείων, η μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα καθώς βελτιώνει την άνεση των επιβατών. Το COACH-AP 001 σχεδιάστηκε με γνώμονα την μείωση του θορύβου, επιτυγχάνοντας μία εξαιρετική μέτρηση του ήχου διέλευσης, μόνο στα 69 db.

Η άνεση των επιβατών είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες των στόλων λεωφορείων, αλλά η ασφάλεια των επιβατών παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα. Για αυτό τον λόγο το ελαστικό COACH-AP 001 σχεδιάστηκε για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το ελαστικό έχει διακριθεί με ευρωπαϊκή ετικέτα Β στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και διαθέτει σηματοδότηση 3PMSF και M+S, που το καθιστά κατάλληλο και για χειμερινές συνθήκες.

Ο Steven De Bock, Διευθυντής Πωλήσεων & Λειτουργιών Επαγγελματικών Προϊόντων στην Bridgestone EMEA δήλωσε:

“Οι στόλοι σήμερα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες προκλήσεις από ποτέ. Αλλά και εντός αυτής της αγοράς, πιο συγκεκριμένα, ο τομέας της μετακίνησης ανθρώπων αντιμετωπίζει τα δικά του εμπόδια. Με το COACH-AP 001, πετύχαμε να αναπτύξουμε ένα ελαστικό, το οποίο μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του στόλου και μεγιστοποιεί την άνεση με κανέναν συμβιβασμό όσον αφορά στην ασφάλεια, ώστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας και τους στόλους τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.”

Έτοιμο για το μέλλον της συνδεσιμότητας και της προληπτικής συντήρησης

Όπως με όλα τα ελαστικά φορτηγών και λεωφορείων που θα είναι διαθέσιμα στην γκάμα ελαστικών της Bridgestone για το 2019, όλα τα ελαστικά COACH-AP 001 θα είναι ανιχνεύσιμα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής ταυτοποίησης RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων / radio-frequency identification). Καθώς το χαρτοφυλάκιο πακέτων ψηφιακής μετακίνησης για στόλους – που πλέον περιλαμβάνει τα Total Tyre Care, FleetPulse, και, ύστερα από την εξαγορά της TomTom Telematics από την Bridgestone, το WEBFLEET, –  συνεχίζει να αναπτύσσεται, η εφαρμογή της τεχνολογία RFID θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και προληπτικής συντήρησης στα ελαστικά τους.

Το Bridgestone COACH-AP 001 – βασική διάσταση 295/80R22.5 – θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2019. Όλα τα ελαστικά COACH-AP 001, που εξελίσσονται στο ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Bridgestone σε συνεργασία με τους πελάτες και τους στόλους τους, θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι Επίσημος Αντιπρόσωπος της Bridgestone στην Ελλάδα και διαθέτει τα ελαστικά Bridgestone, Firestone & Dayton στην ελληνική αγορά από το 2001. Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι θυγατρική εταιρεία της ΕΛΤΡΑΚ, που έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των μηχανημάτων Caterpillar στην Ελλάδα από το 1982.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ