Γιατί η καραντίνα 14 ημερών δεν ισχύει για τους οδηγούς διεθνών μεταφορών;

Γιατί η καραντίνα 14 ημερών δεν ισχύει για τους οδηγούς διεθνών μεταφορών;

Οι οδηγοί φορτηγών είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης. Μεταφέρουν όλα τα αγαθά που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση. Καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων, μεταφέρουν εξοπλισμό, διασφαλίζουν ότι τα είδη πρώτης ανάγκης θα βρίσκονται στα ράφια. Όταν μεταφέρεις φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, που είναι απαραίτα καθημερινά για να ζήσει κανείς, τότε πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι, να είσαι στον δρόμο.
Αν ήταν υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με τους κανόνες της καραντίνας 14 ημερών, η έγκαιρη παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στις χώρες της Ευρώπης θα ήταν αδύνατη.

Σαν οδηγοί περνούν τον περισσότερο χρόνο μόνοι τους, επομένως δεν διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό. Συναντούν λίγους ανθρώπους όταν μεταφέρουν αγαθά: όταν βάζουν βενζίνη, όταν παραδίδουν ή παραλαμβάνουν φορτίο.

Πρέπει όμως να προσέχουν και να ακολουθούν τις οδηγίες προφύλαξης που έχουν εκδώσει οι ενώσεις και τα συνδικάτα τους (ΟΦΑΕ, ΠΣΧΕΜ).
Δείτε τα προτεινόμενα προληπτικά μέτρα από ΟΦΑΕ & ΠΣΧΕΜ για την προστασία των οδηγών

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν μεγάλη ευθύνη και είναι υποχρεωμένες να προστατέψουν τους εργαζομένους τους. Το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής του Υπουργείου Μεταφορών εξέδωσε σχετικά με αυτό αυστηρές οδηγίες.
Οδηγίες Προφύλαξης για τον Κορωνοϊό, από το Συμβούλιο Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Το youtruck.gr βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών οδηγών και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας για να ακουστούν οι απόψεις, τα ερωτήματα και τα παράπονά τους.
Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook και στείλτε μας ανά πάσα στιγμή τα ερωτήματα, τα παράπονα, τις απόψεις και τις φωτογραφίες σας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα στείλετε στο info@youtruck.gr 

Εμείς θα φροντίσουμε να τα δημοσιεύσουμε και να τα μεταφέρουμε στους αρμόδιους φορείς για τις απαντήσεις και την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων και των παραπόνων σας. 

Epaggelmatik;o Oxhma

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ