Γερμανία: Νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στη χώρα

banner-google-news

Νέα οδηγία έθεσε σε ισχύ από 14.01.21 η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία προβλέπει την υποβολή ηλεκτρονικής εγγραφής και του υποχρεωτικού τεστ, για όλους όσους εισέρχονται στην Γερμανία. Τα επιπλέον μέτρα που ισχύουν σχετικά με τον 10ημερο περιορισμό σε απομόνωση για όσους παραμένουν στην χώρα για περισσότερες από 72ώρες (βλ. συνημμένο ενημερωτικό σημείωμα από την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο), παραμένουν σε ισχύ εφόσον κάποιο ομόσπονδο κρατίδιο τα εφαρμόσει.

Ειδικά στην περίπτωση των οδηγών διεθνών μεταφορών (εμπορευματικών ή επιβατικών) ισχύουν οι ειδικές διατάξεις όπως φαίνεται παρακάτω:Η νέα οδηγία κατηγοριοποιεί τις χώρες σε τρία διαφορετικά επίπεδα ρίσκου:

  • Κατηγορία Α: Risk areas (περιοχές ρίσκου)
  • Κατηγορία Β: High incidence areas (περιοχές υψηλού ρίσκου, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων)
  • Κατηγορία Γ: Areas of variant of concern (περιοχές όπου υπάρχει υψηλός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθώς και καταγραφή κρουσμάτων μεταλλαγμένης μορφής του ιού)

Μπορείτε να κατεβάσετε την λίστα με την κατηγοριοποίηση των χωρών από τον σύνδεσμο https://www.rki.de/risikogebiete. Η λίστα ανανεώνεται τακτικά από τις αρμόδιες αρχές.

Ημερολόγιο Ιανουαρίου 202:Σταύρος Ταταράκης

Με τα σημερινά δεδομένα της λίστας προβλήματα δημιουργούνται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης εμφανίζονται στην κατηγορία Α

Σύμφωνα με την παραπάνω κατηγοριοποίηση, για τους οδηγούς ισχύουν τα παρακάτω:

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 728Χ90

Α.    Οδηγοί που έχουν βρεθεί σε περιοχές της κατηγορίας Α, εντός των τελευταίων 10 ημερών πριν την είσοδο στην Γερμανία:
Υποβολή ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής: Δεν απαιτείται
Αρνητικό COVID-19 test: Δεν απαιτείται

Β.    Οδηγοί που έχουν βρεθεί σε περιοχές της κατηγορίας Β, εντός των τελευταίων 10 ημερών πριν την είσοδο στην Γερμανία:
Υποβολή ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής: Υποχρεωτική! Κάνετε εγγραφή στην σελίδα https://www.einreiseanmeldung.de πριν την είσοδο στην Γερμανία.

Αρνητικό COVID-19 test: Εφόσον ο οδηγός παραμείνει στην χώρα για λιγότερες από 72ώρες, δεν είναι υποχρεωτικό το τέστ. Εάν ο οδηγός παραμείνει στην χώρα για 72ώρες και άνω, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει μαζί του βεβαίωση αρνητικού τέστ και να το παρουσιάσει στις ελεγκτικές Αρχές εφόσον ζητηθεί. Το test πρέπει να έχει γίνει το πολύ 48 ώρες πριν την ώρα εισόδου στην Γερμανία.

Γ.     Οδηγοί που έχουν βρεθεί σε περιοχές της κατηγορίας Β, εντός των τελευταίων 10 ημερών πριν την είσοδο στην Γερμανία:
Υποβολή ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής: Υποχρεωτική! Κάνετε εγγραφή στην σελίδα https://www.einreiseanmeldung.de πριν την είσοδο στην Γερμανία. Αρνητικό COVID-19 test: Όλοι οι οδηγοί αυτής της κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ και να το παρουσιάσει στις ελεγκτικές Αρχές εφόσον ζητηθεί. Το test πρέπει να έχει γίνει το πολύ 48 ώρες πριν την ώρα εισόδου στην Γερμανία.

Εξαιρούνται από τα ανωτέρω οι transit μεταφορές με την προϋπόθεση ότι το όχημα απλά διέρχεται της Γερμανίας και κάνει έξοδο το συντομότερο δυνατόν.

saloni_digital_ MAGAZINE INSIDE PAGES_2020-12_FINAL-03

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ