Φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ του φέρι La Superba στο Παλέρμο (Βίντεο)

banner-google-news

Φωτιά, η οποία πιθανόν προκλήθηκε από ρυμουλκούμενο, ξέσπασε σε κατάστρωμα οχημάτων του πλοίου GNV Superba το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου, ακριβώς την ώρα που επρόκειτο να αναχωρήσει από το λιμάνι του Παλέρμο για τη Νάπολη.  Φαίνεται ότι περίπου 15 τρέιλερ πήραν φωτιά στο φέρι και πιστεύεται ότι ένα σφάλμα σε μια μονάδα ψύξης προκάλεσε τη φωτιά.
Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

la superba2Το πλοίο GNV La Superba έχει χωρητικότητα 2.920 επιβατών και εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Παλέρμο και Νάπολης. Το πλοίο είχε φτάσει την προηγούμενη μέρα στο λιμάνι της Σικελίας. Η φωτιά ξέσπασε σε κατάστρωμα οχημάτων και οι 180 επιβάτες του πλοίου απομακρύνθηκαν αμέσως.

Οι επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς διήρκεσαν αρκετές ώρες. Για την κατάσβεση στάλθηκαν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα και 34 πυροσβέστες, με την υποστήριξη συνεργείων της Portitalia, παραχωρησιούχου του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού.

Σχολιάζοντας τη φωτιά και την επιχείρηση διάσωσης, ο  δήμαρχος του Παλέρμο δήλωσε στο Rai News:
«Όσοι βρίσκονταν μέσα στο πλοίο σίγουρα βίωσαν στιγμές φόβου, αλλά τελικά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι όλοι οι επιβάτες διασώθηκαν, χωρίς να υποστούν οποιεσδήποτε συνέπειες για την υγεία τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες, τον πλοίαρχο, τη συνοριακή αστυνομία και το προσωπικό του λιμεναρχείου για την έγκαιρη παρέμβασή τους για τη διάσωση των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου και για τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς».