Το κορυφαίο φορτηγό της Volvo γιορτάζει 30 χρόνια καινοτομίας

Το Volvo FH έχει επιλεγεί τρεις φορές ως Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς

banner-google-news

Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που η Volvo Trucks παρουσίασε το Volvo FH, το φορτηγό της Volvo με τις περισσότερες πωλήσεις μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Volvo χαρακτηρίζεται από τον ξεχωριστό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, την εξαιρετική άνεση του οδηγού και τις τεχνικά προηγμένες λύσεις απόδοσης και ασφάλειας.

«Το Volvo FH είναι η τέλεια αναπαράσταση μιας νοοτροπίας εστιασμένης στον πελάτη και ενός μοντέλου που ξεπερνά τα όρια εδώ και 30 χρόνια. Σε όλους τους κρίσιμους τομείς όπως η άνεση του οδηγού, η απόδοση καυσίμου, η ασφάλεια και η παραγωγικότητα, δεν σταματήσαμε ποτέ να βελτιώνουμε αυτό το φορτηγό. Είμαι πολύ περήφανος που σήμερα οι πελάτες μας μπορούν να παραγγείλουν το Volvo FH ως ηλεκτρικό, με φυσικό αέριο και ντίζελ», λέει ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Volvo FH16 750

Ηγέτης στην πρωτοπορία και την καινοτομία

Το Volvo FH ήταν και παραμένει πρωτοπόρο στην καινοτομία. Παρουσιάστηκε με ένα εντελώς νέο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας μια σχεδίαση που διευκόλυνε ευέλικτες λύσεις για διαφορετικές εφαρμογές μεταφορών. Το πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης κίνησης διέθετε έναν εντελώς νέο κινητήρα 12 λίτρων (16 λίτρων για το Volvo FH16) και η ολοκαίνουργια καμπίνα προσέφερε εξαιρετική αεροδυναμική και άνεση για τον οδηγό.

Οι καινοτομίες συνεχίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, πάντα με αφετηρία τις αξίες της Volvo, δηλαδή την ασφάλεια, την ποιότητα και τη φροντίδα για το περιβάλλον. Σταθμοί καινοτομίας κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες είναι ο αερόσακος του οδηγού, το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift και το Volvo Dynamic Steering, το οποίο προσφέρει ευκολία στην οδήγηση και μεγάλη ευελιξία.

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση, οι καθρέφτες οπισθοπορείας με τη μοναδική λεπτή σχεδίαση που προσφέρει καλύτερη και άμεση όραση στον οδηγό και οι προβολείς σχήματος V, που προσφέρουν βελτιωμένη ορατότητα και άνεση για τον οδηγό, ενώ παράλληλα δίνουν στο φορτηγό τη χαρακτηριστική του εμφάνιση, είναι δύο παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία και η σχεδίαση της Volvo χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν πολύτιμα οφέλη για τον οδηγό.

«Η πρώτη γενιά του Volvo FH άλλαξε τα δεδομένα και μεταμόρφωσε πλήρως την έννοια του σύγχρονου φορτηγού. Έκτοτε, συνεχίσαμε να θέτουμε νέα πρότυπα στη μεταφορά φορτηγών και λανσάραμε πέντε ακόμη γενιές αυτού του φορτηγού. Η συνταγή της επιτυχίας μας ήταν να χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τρόπο που να προσθέτει πάντα σαφή οφέλη για τους πελάτες και τους οδηγούς μας. Ως απόδειξη των επιτυχημένων προσπαθειών μας για συνεχή βελτίωση και διαρκή εξέλιξη, είμαι πολύ περήφανη που το Volvo FH είναι το μοναδικό φορτηγό που έχει επιλεγεί τρεις φορές ως ‘Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς’», δηλώνει η Ylva Dalerstedt, Διευθύντρια Τμήματος Μεταφορών Μεγάλων Αποστάσεων της Volvo Trucks.

FH12 XL
FH12 XL