Το Ford Transit «καίει»… λάδια!

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Η Ford ενέκρινε τη χρήση υδρογονοκατεργασμένων φυτικών ελαίων (HVO) στα φορτηγά Transit. Αυτό το ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ βασίζεται στα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, συμπεριλαμβανομένου του χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου που μπορεί να προέρχεται από εστιατόρια και πιάτα ή ακόμα και από τις κουζίνες των σπιτιών.

Η χρήση του HVO αντί των συμβατικών ορυκτών καυσίμων μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, μειώνοντας τα αέρια θερμοκηπίου έως και 90% σε σύγκριση με το κανονικό ντίζελ ενώ τα οχήματα που κινούνται με αυτό εκπέμπουν και λιγότερα NOx και σωματίδια από άλλα οχήματα ντίζελ επειδή το καύσιμο δεν περιέχει θείο ή οξυγόνο.

hvo_tankning

Επιπλέον, το HVO, το οποίο ενσωματώνει επίσης ζωικά λίπη και ιχθυέλαιο, βοηθά τους κινητήρες ντίζελ να ξεκινούν πιο εύκολα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η διαδικασία δημιουργίας, χρησιμοποιώντας το υδρογόνο ως καταλύτη, σημαίνει ότι το HVO είναι καθαρότερο από το συμβατικό βιοντίζελ και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Fried Food Could Give Planet a Health Kick;  Now Transit Runs on Green Fuels Made from Cooking Oil

Η Ford εξέτασε διεξοδικά τον HVO στον κινητήρα EcoBlue 2.0 λίτρων για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χρειαστούν τροποποιήσεις και η συντήρηση δεν θα επηρεαστεί. Δεν χρειάστηκε περαιτέρω ανάπτυξη του καυσίμου πριν να χρησιμοποιηθεί στα Transit τελευταίας γενιάς.

Η HVO διατίθεται προς πώληση σε επιλεγμένους σταθμούς καυσίμων στην Ευρώπη, κυρίως στη Σκανδιναβία και στις χώρες της Βαλτικής, όπου μπορεί να προσφερθεί σε καθαρή μορφή ή ως μίγμα με κανονικό ντίζελ. καθώς τα καύσιμα μπορούν να αναμιχθούν στη δεξαμενή χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ