Ford Transit Custom 2018 : Ανεβάζει τον πήχη!

Με πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό διάκοσμο και σημαντικές αναβαθμίσεις σε άνεση, ασφάλεια και εργονομία, το ανανεωμένο Ford Transit Custom που θα διατεθεί από τις αρχές του 2018 είναι απλά ακαταμάχητο!

Το Transit Custom 1 τόνου είναι βασικό μοντέλο της ανανεωμένης οικογένειας Ford Transit, που περιλαμβάνει επίσης το μεγάλο Transit και τα μικρότερα Transit Connect και Transit Courier van. Μπορεί να βρίσκεται ήδη αρκετά χρόνια (παρουσιάστηκε το 2012) στην αγορά, ωστόσο με τις ανανεώσεις που έχει δεχθεί ήδη από το 2016 και με όσες ακόμα ετοίμασε η μάρκα εν όψει του 2018, το βαν ενός τόνου απλώς θα… θυμίζει αυτό που παρουσιάστηκε αρχικά. Υπενθυμίζουμε πως μέσα στο 2016 το Transit Custom αναβαθμίστηκε στην γραμμή κίνησης με νέους κινητήρες αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας, με νέα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγούς όπως το Σύστημα Προστασίας από Πλευρικούς Ανέμους (Side Wind Stabilisation) και το Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης με Αναγνώριση Πεζών (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection).

Δυναμική εμφάνιση

Ford Transit Custom2 (Medium)Η σχεδίαση του αμαξώματος του νέου Transit Custom υιοθετεί πολλαπλά στοιχεία της φιλοσοφίας της Ford και από τον κλάδο των επιβατικών οχημάτων, όντας πιο δυναμική και με πολλαπλές έντονες καμπύλες και ακμές. Τα νέα φωτιστικά σώματα και η τραπεζοειδής μάσκα αποτελούν ορισμένα από τα βασικά της γνωρίσματα ενώ έχει επιλεγεί η λύση λυχνιών LED για τα φώτα ημέρας, πέραν των HID Xenon λυχνιών για την κυρίως δέσμη. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η πίσω όψη, με τις διπλές πόρτες και τα κάθετα φωτιστικά σώματα στις άκρες του αμαξώματος.

Νέα καμπίνα

Ford Transit Custom4 (Medium)Σημαντικά τροποποιημένο είναι και το εσωτερικό του οχήματος που παραπέμπει άμεσα σε επιβατικά της μάρκας όπως το νέο Ford Fiesta. Με πολλαπλές οριζόντιες φόρμες, η Ford επιχειρεί ουσιαστικά να μετατρέψει το εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών σε ένα… γραφείο επί τροχών με νέο πίνακα οργάνων, επανασχεδιασμένη κονσόλα που ενσωματώνει μια μεγάλη οθόνη αφής και πολλαπλούς χώρους για μικροαντικείμενα (θήκες έως και 25λτ. μόνο στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό).

Ford Transit Custom3 (Medium)Επανασχεδιασμένο είναι επίσης και το εσωτερικό των θυρών προκειμένου να βελτιωθεί η διαρρύθμιση των αποθηκευτικών χώρων σε αυτές ενώ, ο οδηγός θα εκτιμήσει την σημαντικά βελτιωμένη εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων αλλά και την οθόνη αφής των 8 ιντσών που περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό των κορυφαίων εκδόσεων του μοντέλου, μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων «SYNC 3» καθώς και πολλαπλές ακόμη λειτουργίες του οχήματος.

Νέος 2λιτρος EcoBlue

Ο νέος 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας Ford EcoBlue που «μπήκε» στο Transit Custom χρησιμοποιεί νέα αρχιτεκτονική στην οποία θα βασιστεί η επόμενη γενιά καθαρών, αποδοτικών και πολιτισμένων κινητήρων που προορίζονται για τα μελλοντικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα Ford.

Ο κινητήρας έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες υπερσυμπίεσης, ψεκασμού καυσίμου, συστήματος καύσης, δομικής σχεδίασης και χαμηλών τριβών. Σαν αποτέλεσμα, πετυχαίνει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμου, τις επιδόσεις και την πολιτισμένη λειτουργία, σε συνδυασμό με την εξαιρετική αντοχή και το χαμηλό κόστος χρήσης που απαιτούνται για τον κινητήρα ενός Transit.

Ο κινητήρας των 2,0 λίτρων Ford EcoBlue διατίθεται σε εκδόσεις 105, 130 και 170 ίππων, κάθε μία από τις οποίες προσφέρει αυξημένη ισχύ και ροπή συγκριτικά με τον απερχόμενο κινητήρα 2,2 λίτρων. Η βελτιωμένη ροπή (20% επιπλέον στις 1.250 σ.α.λ.) στις χαμηλές στροφές μεταφράζεται σε καλύτερη ελαστικότητα και απόκριση στην καθημερινή οδήγηση.

Το μειωμένο λειτουργικό κόστος υποστηρίζεται από μία αισθητά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου. Τα Transit Custom που είναι εφοδιασμένα με το Auto-Start-Stop πετυχαίνουν κατά 10% μειωμένη από το αντίστοιχο απερχόμενο μοντέλο. Η Ford εκτιμά οικονομία καυσίμου έως 1.600 ευρώ για κάθε 130.000 χλμ. για το χρήστη του νέου Transit Custom van 105 ίππων συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο 100 ίππων. Το κόστος προγραμματισμένων σέρβις μειώνεται, με τα εκτεταμένα μεταβλητά διαστήματα σέρβις που φτάνουν τα δύο έτη /60.00 χλμ. να προσφέρουν επιπλέον έως και 10.000 χλμ. μεταξύ των σέρβις τόσο για το Transit όσο και για το Transit Custom.

Για να πληροί τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro Stage 6, ο 2λιτρος Ford EcoBlue έχει βελτιστοποιημένο σύστημα καύσης με Σύστημα Μετεπεξεργασίας Καυσαερίων (SCR) χρησιμοποιώντας AdBlue® (διάλυμα ουρίας).

Για βελτιωμένη άνεση και ευκολία στην πόλη, οι πελάτες των προσθιοκίνητων εκδόσεων Transit Custom μπορούν ήδη από τα τέλη του 2016 να παραγγέλνουν ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift. Το κιβώτιο προσφέρει ομαλές, άμεσες και αποδοτικές αλλαγές σχέσεων σε συνεργασία με τον Ford EcoBlue diesel, συμβατότητα με το AutoStartStop, αλλά και δυνατότητα μηχανικών αλλαγών σχέσεων μέσω μπουτόν στον επιλογέα.

Αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά

Ford Transit Custom5 (Medium)Ο νέος κινητήρας βελτιώνει επίσης την άνεση του οδηγού όταν βρίσκεται πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι διαθέτοντας χαμηλά επίπεδα θορύβου και πολιτισμένη λειτουργία επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου. Η κορυφαία δυναμική συμπεριφορά του Transit Custom έχει αναβαθμιστεί χάρη στον ανασχεδιασμό του συστήματος διεύθυνσης με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση (feedback), και τα νέα αμορτισέρ που βελτιώνουν την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος.

Το μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω αερανάρτησης έχει εξελιχθεί ειδικά για το Transit Custom και πληροί τα πρότυπα αντοχής επαγγελματικών οχημάτων Ford. Αυτό προσφέρει βέλτιστο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος και της απόστασης από το έδαφος σε μία ευρεία ποικιλία συνθηκών φορτίου, σε συνδυασμό με βελτιωμένη άνεση επιβατών και δυναμική συμπεριφορά στα μοντέλα Kombi M1.

Το ανανεωμένο Transit Custom προσφέρει στους επαγγελματίες την ίδια ολοκληρωμένη γκάμα εκδόσεων με πολλαπλές επιλογές ύψους οροφής και μεταξονίων, ποικίλες δυνατότητες επιλογής μικτού βάρους οχήματος (GVW), και αμαξώματα όπως van, kombi για μεταφορά ατόμων και φορτίου και διπλοκάμπινα (double-cab-in-van). Το μεικτό βάρος κυμαίνεται από τους 2,6 έως τους 3,4 τόνους ενώ η κλούβα μπορεί να υποστηρίξει φορτία έως και 1.450 κιλών.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ