Ford Tourneo Custom

Είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας επιβατικών εκδόσεων Tourneo και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013.

banner-google-news

Μετά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στις αρχές του 2018 –με νέα premium και κομψή σχεδίαση εμπρός τμήματος– η Ford αύξησε τις πωλήσεις του μοντέλου κατά 28% συγκριτικά με το 2017. Νέο χαρακτηριστικό στη γκάμα αποτελεί ο νέος πετρελαιοκινητήρας EcoBlue 2,0 λίτρων, τεχνολογίας Euro 6, με σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR). Τόσο η έκδοση των 130 ίππων όσο και αυτή των 170 ίππων συνδυάζονται με το νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift, με δυνατότητα χειροκίνητης εναλλαγής των σχέσεων.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση των 105 ίππων ενώ όλες οι εκδόσεις εμφανίζουν αυξημένη ροπή αλλά και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 13% σε σχέση με τις επιλογές της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου. Οι βελτιώσεις στον προηγμένο κινητήρα 2.0L EcoBlue diesel της Ford περιλαμβάνουν αναβάθμιση του υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας ώστε να επιτυγχάνεται υψηλότερη ροπή σε μεγαλύτερο εύρος στροφών.

Ford Tourneo Custom

Την ίδια στιγμή, ένα σύστημα ψεκασμού καυσίμου που αυξάνει τη μέγιστη πίεση στα 2.200 bar συμβάλλει στην πιο αποδοτική καύση του μίγματος. Για μείωση των τριβών στα κινούμενα μέρη του κινητήρα, τα νέα, ατσάλινα έμβολα διαθέτουν διαφορετικό σχεδιασμό συγκριτικά με τα αντίστοιχα από χυτό αλουμίνιο της προηγούμενης γενιάς.

Επίσης, μια αντλία λαδιού μεταβλητής ροής έρχεται να μειώσει τις απώλειες ισχύος προσαρμόζοντας την τροφοδοσία λαδιού στις ανάγκες του κινητήρα. Διαθέσιμο σε διάταξη οκτώ ή εννέα θέσεων, το Tourneo Custom παραμένει το μοναδικό όχημα στην κατηγορία του που προσφέρει έξι ατομικά καθίσματα και δυνατότητα συνεδριακής διάταξης για τις δύο πίσω σειρές.

Ford Tourneo Custom (5)

Το ενσωματωμένο modem FordPass Connect μετατρέπει το Tourneo Custom σε Wi-Fi hotspot επιτρέποντας τη σύνδεση έως και 10 συσκευών, ενώ οι προηγμένες, νέες τεχνολογίες βοηθούν τους οδηγούς να παρκάρουν και να ρυμουλκούν ή ακόμα και να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και την επιβολή προστίμων λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας.

Η τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect –στάνταρ για την οθόνη αφής των 4 ιντσών και την προαιρετική 8 ιντσών– παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi, ενώ μέσω της mobile εφαρμογής FordPass επιτρέπεται η πρόσβαση σε μία σειρά λειτουργιών που αναβαθμίζουν την άνεση. Μεταξύ αυτών είναι οι Vehicle Status (Κατάσταση Οχήματος), Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος), Remote lock/unlock (Απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα) και για τις αυτόματες εκδόσεις, η Remote Start (Απομακρυσμένη Εκκίνηση).

Ford Tourneo Custom (1)

Για τους διαχειριστές στόλων (fleet) ή εταιρικούς πελάτες, το FordPass Connect βελτιώνει τη χρήση του οχήματος και βελτιστοποιεί το λειτουργικό κόστος με λύσεις όπως είναι τα νέα προϊόντα Ford Telematics και Ford Data Services.

Διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, με τη μακρύτερη να παρέχει πρόσθετο χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων.

Ανάμεσα στις τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού που διατίθεται για πρώτη φορά στο Tourneo Custom ξεχωρίζουν οι εξής:
Blind Spot Information System με σύστημα Trailer Tow, με εκτεταμένη ζώνη τυφλού σημείου που καλύπτει το όχημα και ένα τρέιλερ μήκους έως 10 m Adaptive Cruise Control με Intelligent Speed Limiter, που συνδυάζει τη λειτουργικότητα των Traffic Sign Recognition και Adaptive Cruise Control για να βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας Lane-Keeping Aid, που παρακολουθεί τις οριζόντιες διαγραμμίσεις του δρόμου και υποστηρίζει ενεργά τον οδηγό για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του, με ελαφρά ώθηση το τιμονιού προς τη σωστή κατεύθυνση Active Park Assist, που κατευθύνει για είσοδο ή έξοδο από παράλληλους ή κάθετους χώρους στάθμευσης, ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, που χρησιμοποιεί εμπρόσθια κάμερα και ραντάρ για την ανίχνευση πεζών και οχημάτων στο δρόμο και ενεργοποιεί τα φρένα εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Το σύστημα μπορεί τώρα να ανιχνεύει πεζούς και τη νύχτα όταν φωτίζονται με προβολείς.

Ford Tourneo Custom