Η Ford συμμετέχει στην πρόταση προς την Ε.Ε. για πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2035

banner-google-news

Η Ford Ευρώπης μαζί με 27 εταιρείες συμμετείχαν σε μια έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα και van στην Ευρώπη θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2035 και να καθορίσει υποχρεωτικούς στόχους για την υποδομή φόρτισης.

Σύμφωνα με το κείμενο της έκκλησης, η απομάκρυνση από το δρόμο οχημάτων που καίνε ορυκτά καύσιμα είναι επιτακτική, προκειμένου η Ευρώπη να πετύχει το στόχο της για καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050. Η έκκληση περιλαμβάνει τη θέσπιση νομοθεσίας που καθιερώνει πρότυπα και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος και οι προμηθευτές, ώστε να διασφαλιστεί η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

2022_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_11

«Στη Ford στην Ευρώπη στοχεύουμε όλα τα οχήματα Ford να έχουν μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2035. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής της Ε.Ε. πρέπει να καθορίσουν υποχρεωτικούς εθνικούς στόχους για μία απρόσκοπτη υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας που να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης.

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. αποφασίζουν αυτή τη στιγμή για νέους κανόνες στα καθαρά αυτοκίνητα, μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –με την υποστήριξη των εταιρειών που απευθύνουν την έκκληση– ότι μόνο καινούργια επιβατικά και van οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα μπορούν να πωλούνται στην ευρωπαϊκή επικράτεια από το 2035. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. θα αποφασίσουν τις θέσεις τους τον Ιούνιο, ενώ ο οριστικός νόμος αναμένεται να υιοθετηθεί το φθινόπωρο.

E-TRANSIT_TRIALS_OUTSIDE-LOW

Ευρωπαϊκή Σύνοψη Βιωσιμότητας της Ford 2022
Τους τελευταίους 12 μήνες, η Ford Ευρώπης έχει εισαγάγει μια σειρά πρωτοβουλιών για να συμβάλει θετικά σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, όπως περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Σύνοψη Βιωσιμότητας (European Sustainability Digest) 2022. Η σύνοψη αυτή συνοδεύει την παγκόσμια Ενιαία Έκθεση Βιωσιμότητας & Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Ford και περιγράφει τα σημαντικά βήματα που κάνει η Ford προς την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα στο Ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεών της, των υπηρεσιών logistics και των προμηθευτών της μέχρι το 2035. Όλη η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτείται στα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη είναι ήδη 100% ανανεώσιμη. Η προγραμματισμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κολωνία της Γερμανίας αναμένεται τώρα να είναι 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε διάστημα έξι ετών, με μία συνολική προϊοντική επένδυση ύψους 2 δισ. $, για να μπορούν να διατίθενται περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα για τους πελάτες στην Ευρώπη.

Ford E-Transit Detail Ford Telematics MobileApp

Το BlueOval Charging Network της Ford έχει πάνω από 300.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, ενώ για τους εργαζόμενους της Ford, 1.000 σταθμοί φόρτισης θα προστεθούν στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας μέχρι το 2023. Η εταιρεία επίσης αποτελεί μέρος του RouteZero, μιας παγκόσμιας συμμαχίας που έχει στόχο να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε ποσοστό 100% μέχρι το 2040.

Για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η Ford Ευρώπης πρόσφατα υπέγραψε δύο βασικές πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να θεσπίσουν βιομηχανικά πρότυπα για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των συνεργατών και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εγκαταστάσεων παραγωγής.